Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ξανανοίγει ο κινηματογράφος στο City Gate από τα Village



Άνοιγμα του ομίλου Village Cinemas στη δυτική Θεσσαλονίκη. Πότε ξεκινάει η λειτουργία του νέου πολυκινηματογράφου.

Στο εμπορικό κέντρο City Gate, στη δυτική Θεσσαλονίκη, θα εγκατασταθούν οι κινηματογράφοι Village, όπως ανακοινώθηκε στα εγκαίνια των τεσσάρων νέων αιθουσών στο λιμάνι Θεσσαλονίκη.


Στόχος της εταιρείας είναι να λειτουργήσει οκτώ αίθουσες, επτά χειμερινές και μία θερινή, οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Να σημειωθεί πως στο εμπορικό κέντρο City Gate λειτουργούσε από το 2005 η Ster Cinemas, η οποία ωστόσο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2012.

Σε ό,τι αφορά τις τέσσερις νέες αίθουσες των Village Cinemas στις αποθήκες 1 και Δ του α' προβλήτα του ΟΛΘ, αυτές θα ανοίξουν επίσημα τις πύλες τους προς το κοινό σήμερα Τετάρτη με την υπερπαραγωγή «Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή» του Πήτερ Τζάκσον και την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία», ενώ η κινηματογραφική περίοδος θα συνεχιστεί με ελληνικές και ξένες παραγωγές όπως «Πέμπτη & 12» του Θανάση Τσαλταμπάση, «Mandela», «August: Osage County», «American Hustle» και άλλες.

Όπως είπε, μιλώντας στα εγκαίνια, ο γενικός διευθυντής της Demco που διαχειρίζεται τα πολυσινεμά, Δημήτρης Φουρλεμάδης, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ήδη επένδυση της τάξης των 350.000 ευρώ στο λιμάνι, η οποία θα φτάσει τις 600.000 ευρώ σε βάθος τριετίας. Ο ίδιος σημείωσε πως στις τέσσερις αίθουσες αναμένεται να κόβονται πάνω από 100.000 εισιτήρια ετησίως.

Παράλληλα, ο κ. Φουρλεμάδης υπογράμμισε ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί 20 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα φτάσουν στις 70, μόλις λειτουργήσει και ο κινηματογράφος στο City Gate. «Οι νέες αίθουσες στο λιμάνι είναι έργο ανάπτυξης στην περίοδο της κρίσης. Πλέον τα Village αποκτούν θέα στη θάλασσα», τόνισε.
Επιπλέον, ο γενικός διευθυντής της Demco επεσήμανε ότι οι αίθουσες ανακαινίστηκαν με εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας, αντικαταστάθηκαν οι οθόνες προβολής και αναβαθμίστηκαν τα συστήματα ήχου, ενώ υπάρχει δυνατότητα προβολής ταινιών 3D σε δύο από τις αίθουσες.

Τέλος, σημείωσε ότι οι αίθουσες θα παραδίδονται κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε άψογη κατάσταση, προκειμένου ο θεσμός να συνεχίσει να φιλοξενείται στο λιμάνι της πόλης.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του «Ολύμπιον», Νότης Φόρσος, έκανε λόγο για μία κορυφαία συνάντηση του κολοσσού Village με τον θεσμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι αυτές οι αίθουσες είναι ένα όμορφο εγχείρημα και δώρο, καθώς μετατράπηκαν σε μοντέρνες και χρήσιμες από την Village.
Χαιρετίζοντας τα εγκαίνια ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η σημερινή μέρα καθώς ένας μεγάλος όμιλος επέλεξε να πραγματοποιήσει επένδυση σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις, όπως είναι η Θεσσαλονίκη. 
«Με τον νέο κινηματογράφο αναβαθμίζεται το κέντρο και η ποιότητα της πόλης και αναδεικνύεται ο τόπος, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.
της Χριστίνας Τσερβελή / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου