Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι αναδείχθηκε 13χρονη από τη Μακεδονία


Ο θηλυκός Κασπάροβ είναι... Ελληνίδα, είναι 13 ετών, λέγεται Σταυρούλα Τσαλακίδου και πριν από λίγες ημέρες αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι και συγκεκριμένα στην κατηγορία U14 (κάτω των 14).
 
Επειτα από 14 χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και η μικρή Καβαλιώτισσα πήρε το...
στέμμα με το σπαθί της.

Το 1999 στο Ερεβάν της Αρμενίας η Μαρία Κουβάτσου έκανε για πρώτη φορά πραγματικότητα το όνειρο πολλών Ελλήνων και Ελληνίδων που παίζουν κορυφαίο σκάκι με διεθνείς επιτυχίες. Εγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις σκακίστριες μέχρι 20 ετών.

Το Σάββατο το απόγευμα η ταλαντούχα σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Σταυρούλα Τσολακίδου, ολοκλήρωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα που παίχτηκε στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα).

Συγκέντρωσε τόσους βαθμούς όσους ακριβώς χρειαζόταν για να αφήσει πίσω της την Ουζμπέκα Αμπντουσατόροβα, που έκανε επίσης 9 βαθμούς αλλά βγήκε 2η με το κριτήριο ισοβαθμίας, και άλλες 124 αθλήτριες από 63 χώρες!

Η επιτυχία της Σταυρούλας δεν αποτελεί έκπληξη για τους γνώστες του πνευματικού αθλήματος και της ανθρωπογεωγραφίας του. Η Τσολακίδου είναι ένα μεγάλο ταλέντο που τον τελευταίο καιρό παίζει στην Εθνική μας ομάδα. Η συμμετοχή της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα γυναικών πριν από έναν μήνα στη Βαρσοβία ήταν παραπάνω από εκπληκτική.


Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου