Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πόσα γ@μησιάτικα θα πληρώσουμε ακόμη για πασόκους;


Μπορεί η θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης να είχε καταργηθεί όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διαδεχόμενος τον Γ. Παπανδρέου και μαζί να καταργήθηκαν τα αντίστοιχα έξοδα, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν πάλι τους τελευταίους μήνες.

Εξαιτίας του κ. Βενιζέλου οι Ελληνες φορολογούμενοι καλούνται εκ νέου να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν...
τις φιλοδοξίες -χωρίς, μάλιστα, καμία ουσία- του υπερφίαλου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Και η βουλιμία του για την εξουσία καθώς και η εκβιαστική απαίτησή του να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση, παρά τα σημάδια διάλυσης του κόμματός του και τα μονοψήφια ποσοστά που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, δυστυχώς πληρώνεται αδρά, με τα έξοδα να συνεχίζονται απρόσκοπτα και για το 2014.


Ηδη ο κ. Βενιζέλος έχει αρχίσει να μοιράζει τα 468.000 ευρώ που κοστίζει ετησίως το πολιτικό γραφείο του, όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία». Με έξι σχετικές αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια τις προηγούμενες ημέρες, μόνο για τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων του γραφείου του -χωρίς να υπολογιστούν οι υπερωρίες που θα έρχονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του νέου έτους- εγκρίνονται για το 2014 αντίστοιχες δεσμεύσεις συνολικού ύψους 263.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται: 225.200 ευρώ «για βασικούς μισθούς των υπηρετούντων υπαλλήλων του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για ολόκληρο το έτος 2014», 14.000 ευρώ για εργοδοτική εισφορά κλάδου υγείας τους, 12.000 ευρώ για εισφορές τους στο ΙΚΑ, 4.800 ευρώ για επίδομα... θέσης ευθύνης (άκουσον άκουσον), 4.000 ευρώ για εισφορές σε λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς και 3.000 ευρώ για οικογενειακή παροχή προς αυτούς. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η προσφορά του κ. Βενιζέλου, είτε μέσω της θέσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είτε μέσω αυτής του υπουργού Εξωτερικών, είναι μηδαμινή ή -πιο σωστά- εγκυμονεί συνεχείς κινδύνους για τα εθνικά μας ζητήματα. Και όλα αυτά, την ώρα που το κόμμα του συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο, με το κάθε στέλεχος -από όσα του έχουν απομείνει- να διατυπώνει τη δική του, διαφορετική από των υπολοίπων, άποψη. Βέβαια, ο ίδιος συνεχίζει να κυκλοφορεί προκλητικά με την τεθωρακισμένη BMW αξίας 750.000 ευρώ.


Δημοκρατία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου