Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε συμμορία επικίνδυνων ρατσιστών


Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Κέντρου Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατάφερε να εξαρθρώσει πολυμελή εγκληματική οργάνωση που είχαν συστήσει αλλοδαποί λαθρομετανάστες, Πακιστανικής υπηκοότητας, οι οποίοι ενέχονται σε μεγάλο αριθμό κακουργηματικών πράξεων. 

Προηγήθηκε συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση απαριθμούσε συνολικά...
δέκα (10) μέλη, με προκαθορισμένους και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, ενώ είχε χαρακτηριστικά δομημένης ομάδας, με ιεραρχία και εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των αλλοδαπών ενέχεται σε υπόθεση αρπαγής 27χρονου Έλληνα τον περασμένο Ιούλιο, από την περιοχή των Καλυβίων Αττικής, σε πυροβολισμούς, τον περασμένο Σεπτέμβρη στα Μέγαρα Αττικής, κατά αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν κάποιοι από τους δράστες, καθώς επίσης σε δύο ληστείες στην περιοχή των Καλυβίων Αττικής, η μία σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών μέσα στο σπίτι τους και η άλλη σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων. 

Την περασμένη Πέμπτη (19.12.2013), στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, συνελήφθησαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής, τέσσερα (4) από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών. 

Ως προς το χρονικό της εγκληματικής τους δράσης, η απαγωγή ξεκίνησε βραδινές ώρες της 5ης Ιουλίου 2013, στα Καλύβια και εξελίχθηκε μέχρι το πρωί της 17ης Αυγούστου 2013, οπότε απελευθερώθηκε ο 27χρονος απαχθείς στην περιοχή των Ναυπηγείων της Ελευσίνας. 

Συγκεκριμένα, την 23.20 ώρα περίπου της 5ης Ιουλίου, πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας της μητέρας του θύματος, που βρίσκεται στα Καλύβια και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 27χρονο, ερεύνησαν τους χώρους της και αφαίρεσαν χρήματα. 

Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζή. 

Μετά από διαδρομή δεκαπέντε λεπτών περίπου, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν από αυτό, τη στιγμή εκείνη προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από αυτούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού οι άλλοι δύο τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. 

Όταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δεσμεύσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου - σημειώνεται ότι το δικό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου - ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από είκοσι λεπτά περίπου πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του. 

Στο μεσοδιάστημα, οι δράστες ήλθαν αρκετές φορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους γονείς του 27χρονου, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσαν αρχικά ως «λύτρα» (3.000.000) ευρώ. Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, την 15.08.2013, οι οικείοι του απαχθέντα άφησαν το χρηματικό ποσό των (20.050) ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στ η Ν. Χαλκηδόνα Αττικής 

Δυο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17.08.2013, οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς. 


Υποθέσεις ληστειών που διέπραξαν στα Καλύβια και πυροβολισμών κατά αστυνομικών στα Μέγαρα.
Συγκεκριμένα :
  • Το βράδυ της 03.04.2013, 21.40 ώρα περίπου, τρεις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με καπέλα και κασκόλ, μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λεωφόρου Μαρκοπούλου στα Καλύβια Αττικής, όπου εργαζόταν 31χρονος ημεδαπός και με την απειλή όπλων (καραμπίνας και κουζινομάχαιρου), αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των (700) ευρώ από τον παθόντα και το ταμείο του καταστήματος.
  • Πρώτες πρωινές ώρες της 19.05.2013, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν σε σπίτι ζευγαριού ημεδαπών, 51χρονου άνδρα και 45χρονης γυναίκας, επί της Λεωφόρου Προφάρτας στα Καλύβια και με την απειλή βίας αφαίρεσαν (330) ευρώ, δύο (2) φορητούς υπολογιστές και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Την 19.00 ώρα περίπου της 27.09.2013, (4) άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από εντολή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, χρώματος ασημί, το οποίο κινούνταν αρχικά στην οδό Αγίας Βαρβάρας στα Μέγαρα και στη συνέχεια στη Λ. Αλεποχωρίου, με κατεύθυνση το Αλεποχώρι.
Αντιλαμβανόμενος ο οδηγός του οχήματος τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Ο συνοδηγός του οχήματος πυροβόλησε επανειλημμένα, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, σε βάρος των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν.
Από τη συνδυαστική αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκαν οι δράστε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου