Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Κάθε λαός έχει τους αντιπροσώπους που του αξίζουν


Οι πραγματικά καταπονημένοι από την κρίση δεν κλαίγονται δημοσίως, δεν διαδηλώνουν, δεν τα σπάνε. Αντίθετα, βιώνουν το δράμα τους με αξιοπρέπεια.

Είμαστε μια ωραία οικογένεια!
O πρώην υπουργός Συγκοινωνιών Μ. Λιάπης συλλαμβάνεται να οδηγεί τζιπ με πλαστές πινακίδες, χωρίς άδεια κ.τ.λ., ομολογεί το λάθος του και επικαλείται την οικονομική κρίση που έπληξε κι εκείνον καθότι συνταξιούχος των 100 χιλ. ευρώ. Παίρνει αναβολή από το δικαστήριο και…
το επόμενο αεροπλάνο για να πάει σε 5στερο ξενοδοχείο στη Κουάλα Λουμπούρ για να ξεκουραστεί και να αποφύγει το κρύο.

Ο κ. Λιάπης μπορεί να είναι μοναδικός στο είδος του, αλλά εκφράζει ένα μέρος του κόσμου που διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις της κρίσης, αν και η τελευταία δεν τον έχει αγγίξει ή τον έχει ακουμπήσει ελαφρώς.

Οι πραγματικά καταπονημένοι από την κρίση δεν κλαίγονται δημοσίως, δεν διαδηλώνουν, δεν τα σπάνε. Αντίθετα, βιώνουν το δράμα τους με αξιοπρέπεια.

Στην Αθήνα, βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ζητάνε να περάσει άσχετη τροπολογία στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς για να δοθεί τριετή αναστολή των διώξεων εναντίον αγροτοπατέρων για ατασθαλίες σε συνεταιρισμούς, ώστε να μην προχωρήσουν οι τελευταίοι σε καταλήψεις. Η λογική που βάζει την αποφυγή των αγροτικών κινητοποιήσεων βραχυπρόθεσμα μπροστά απ’ όλα και στο τέλος καταλήγει μπούμερανγκ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης ζητά την απόσυρση διάταξης που δίνει το δικαίωμα στο δημόσιο να εισπράττει χρήματα που έχουν επιδικασθεί σε ΠΑΕ υπό εκκαθάριση, υποστηρίζοντας ότι είναι χαριστική υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΚ και του επιχειρηματία Δημ. Μελισσανίδη. Οι σύντροφοί του διαπιστώνουν την γκάφα του, η οποία δείχνει προχειρότητα, και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να επαναφέρει τη διάταξη.

Έξω από τη Βουλή, αγρότες από την Κρήτη κι άλλες περιοχές διαμαρτύρονται, πετώντας πορτοκάλια στα ΜΑΤ, γιατί φορολογούνται τα αγροτεμάχια (σ.σ. με βασικό φόρο ίσο με 1 ευρώ το στρέμμα). Οι ιδιοκτήτες των αστικών ακινήτων που πλήττονται ιδιαίτερα από τον φόρο απουσιάζουν.

Μέσα στη Βουλή γίνεται μάχη από τους αντιπροσώπους του έθνους να πετάξουν το μπαλάκι των βαρών από τις οργανωμένες ομάδες που ευνοούν σε άλλες στο όνομα της δικαιοσύνης κ.τ.λ.
Τα βλέπει ή τα ακούει ή τα διαβάζει κανείς όλα αυτά, και αναρωτιέται αν υπάρχει σωτηρία γι’ αυτήν την χώρα που στην ουσία έχει χρεοκοπήσει, αλλά ο ορθολογισμός και η σοβαρότητα συνεχίζουν να απουσιάζουν από πολλούς.

Όμως, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, λένε. Σωστά. Απλώς μπορεί να σέρνεται επί μακρόν όσο τέτοιες συμπεριφορές και λογικές επικρατούν.

Αναμφίβολα, όλοι οι άνθρωποι και οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Όμως, κάθε λαός εκλέγει τους αντιπροσώπους που του ταιριάζουν.

Υποσημείωση: Συνήθως δεν ασχολούμαστε με τέτοια θέματα, αλλά κυρίως με οικονομικά. Όμως, τις προηγούμενες μέρες μαζεύτηκαν πολλά και ξεπεράστηκε το όριο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου