Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Κι άλλος συνδικαλιστής της ΔΕΗ με βίλες και μίζες


ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΦ ΣΟΡ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ.

Για να βρείτε βρε κοθώνια άμεσα 16.000.000 ΜΕΤΡΗΤΑ πρέπει να κόψετε 50.000.000 πρόστιμα δι ασ'αμαντον αφορμήν και να κλεέσετε άλλες 5.000 επιχειρήσεις που χαροπαλεύουν!

Ποσα χρονια ακομα, ποσα λουκετα, ποσοι ανεργοι χρειαζονται για να το καταλαβουνε οι ασχετοι γραφειοκρατες κι επικινδυνοι λαικιστες κυβερνησης κι αντιπολιτευσης;

Ψαξτε τα λεφτα εκει που υπαρχουν στα σεντουκια και στις οφ σορ των κρατικοδιατων αντι να κυνηγατε τα μισοπεθαμενα μαγαζακια και να εκβιαζετε με μιζες τις υγιεις επιχειρησεις.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ 1.5 ΔΙΣ δεσμευμενα μαυρα χρηματα ( Λαυρεντης -Ενεργκα κτλ) γραψτε τις συμοριες των τηλε-δικηγορων και λαδο -δημοσιογραφων εκει που πρεπει και δωστα τα στον κοσμακη που ψοφαει στην πεινα!




Εκτός από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που αντιμετωπίζει και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ο Ρίζος Ρίζος (ΣΥΡΙΖΑίος) είναι πια κατηγορούμενος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς βρέθηκαν 750.547,84 ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής.

Στην ίδια υπόθεση φέρονται εμπλεκόμενες και οι δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα, που εμφανίζονται ως συμμέτοχοι της offshore εταιρείας.


Τα αδικήματα σε βάρος του συνδικαλιστή της ΔΕΗ αφορούσαν μέχρι τώρα τις «χορηγίες» της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, την πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα, που φέρονται ότι ζημίωσαν την επιχείρηση με το ποσόν του 1.160.470,40.

Στην ίδια δικογραφία, που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών, είναι επίσης κατηγορούμενοι μέλη διοικήσεων της ΔΕΗ, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, αλλά και στελέχη του Οργανισμού Κοινωνικών Εκδηλώσεων (ΟΚΔΕ) της επιχείρησης, που φέρονται να έχουν υπογράψει τις συγκεκριμένες αποφάσεις την επίμαχη περίοδο (δεκαετία 1999 - 2010).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», αποκαλύφτηκε, έπειτα από έρευνες της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος (ξέπλυμα) και του προέδρου της, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, ο άγνωστος... κουμπαράς του συνδικαλιστικού στελέχους της ΓΕΝΟΠ με 750.547,84, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η εναντίον του ποινική δίωξη.

Πρόκειται για «μαύρο χρήμα» που αποκαλύφτηκε στην Κύπρο, σε δύο λογαριασμούς offshore εταιρείας, που ανήκουν στον συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ και στις δύο κόρες του, τη Χριστιάνα, που αντιμετώπιζε κατηγορίες στην ίδια υπόθεση, και στην Ιωάννα, δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα κατατεθειμένα στους συγκεκριμένους λογαριασμούς ποσά αποτελούν τμήμα του προαναφερθέντος εγκληματικού προϊόντος απάτης, ύψους 1.160.470,40 ευρώ», δηλαδή των χρημάτων με τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο από τις «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές.

Προκειμένου μάλιστα να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν με κάποιον τρόπο στα δημόσια ταμεία, με ενέργειες του προέδρου της Αρχής κ. Νικολούδη, και όπως ορίζει ο νόμος, δεσμεύτηκαν τέσσερα πολυτελή ακίνητα της οικογένειας Ρίζου, σε περιοχές-φιλέτα της Αθήνας, η αξία των οποίων αντιστοιχεί σε τμήμα του «εγκληματικού προϊόντος».



Φύλλο και φτερό!

Τα ευρήματα της Αρχής, που έκανε φύλλο και φτερό λογαριασμούς αλλά και περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Ρίζου.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα της Αρχής, «τα νόμιμα εισοδήματά τους κατά τα τελευταία έτη, μόλις καλύπτουν τις ανάγκες διαβίωσής τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ακόμη ότι «ενδεικτικά για το έτος 2013 έχουν δηλώσει εισόδημα ο πρώτος 30.356 ευρώ, η δεύτερη 5.160 ευρώ και η τρίτη 4.700 ευρώ», όπως προκύπτει από τα συνημμένα αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων.

Οπως προκύπτει επίσης από τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι έρευνες του προέδρου της, Παναγιώτη Νικολούδη, εντόπισαν την offshore εταιρεία «ARCELOR LTD», με χώρα εγγραφής το Μπελίζ, αριθμό εγγραφής 101.605 και επαγγελματική διεύθυνση τη λεωφόρο Κένεντυ 12 στη Λευκωσία της Κύπρου.

Δικαιούχοι και μέτοχοι της παραπάνω εταιρείας εμφανίζονταν οι Ρίζος Ρίζος, Χριστιάνα Ρίζου και Ιωάννα Ρίζου.



Δείτε περισσότερα για το θέμα:
http://www.zougla.gr/greece/article/rizos



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου