Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

! Δείτε τί έπαθαν τα μάτια ενός ηλεκτρολόγου όταν τον «χτύπησαν» 14.000 Volt

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας οφθαλμίατρος στην Καλιφόρνια όταν κλήθηκε να εξετάσει έναν 42χρονο ηλεκτρολόγο, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία. Οι κόρες και οι ίριδες των ματιών του ηλεκτρολόγου είχαν σχήμα αστεριού.

Όλα συνέβησαν όταν...
ο άτυχος ηλεκτρολόγος κατά τη διάρκεια εργασιών, ακούμπησε κατά λάθος των ώμο του σε σημείο όπου υπήρχε διαρροή ρεύματος. Ο 42χρονος «χτυπήθηκε» από 14.000 Volt, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα οπτικά του νεύρα.

Όπως εξηγεί, στο Livescience, ο οφθαλμίατρος Bobby Korn που εξέτασε το 42χρονο «το οπτικό νεύρο λειτουργεί σαν ένα καλώδιο το οποίο είναι αγωγός του ηλεκτρισμού». Ο Korn στην περίπτωση του ηλεκτρολόγου που εξέτασε έκανε λόγο για έναν «άμεσο καταρράκτη».



Οι γιατροί ωστόσο δεν γνωρίζουν γιατί η βλάβη που προκαλεί το ρεύμα κάνει τα μάτια να έχουν σχήμα αστεράκι αλλά έχει παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο και σε ζώα.

Όπως εξηγεί ο κ. Korn, το «μάτι είναι σαν κάμερα: αν ο φακός καταστραφεί, μπορεί να αντικατασταθεί με έναν άλλο αλλά αν το φιλμ - σε αυτή την περίπτωση το οπτικό νεύρο- καταστραφεί, τότε η εικόνα δεν θα είναι ποτέ πια καλή».

Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου