Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Εσείς πού λέτε να βρέθηκε το κλεμμένο τρακτέρ;


Φυσικά... στην Αλβανία βρήκε 49χρονος από την Καστορία το κλεμμένο του τρακτέρ, με το οποίο μάλιστα ο 28χρονος Αλβανός όργωνε το χωράφι του! 

Το τρακτέρ είχε κάνει... φτερά μέσα από τις περιφραγμένες εγκαταστάσεις του ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο 49χρονος κατήγγειλε την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου και μετά...
από διασυνοριακή συνεργασία της ελληνικής και η αλβανικής αστυνομίας, βρέθηκε στην περιοχή της Κορυτσάς, όπου το χρησιμοποιούσε ο 28χρονος Αλβανός ο οποίος το είχε κλέψει.

Ο δράστης συνελήφθη και ανακρίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αλβανικής αστυνομίας για να διαπιστωθεί αν έχει διαπράξει και άλλες κλοπές στο ελληνικό έδαφος, ενώ ο ελκυστήρας βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κορυτσάς, έως ότου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιστροφή του στα χέρια του ιδιοκτήτη του.Στο πλιάτσικο φυσικά και οι γύφτοι:

ξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές φορτηγών οχημάτων, κυρίως αγροτικού τύπου.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά τριάντα μία (31) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών οχημάτων, οι οποίες είχαν γίνει στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, Αρκαδίας και Νεμέας Κορινθίας. 

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή και ύστερα από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, προχθές (21.1.2014) το πρωί , στα Φίχτια Αργολίδας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, τρεις (3) ημεδαποί BΡΟΜΑ, ηλικίας 34, 28 και 22 ετών. 

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών φορτηγών οχημάτων. 

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά τριάντα μία (31) κλοπές και απόπειρες κλοπών φορτηγών οχημάτων, στις ευρύτερες περιοχές του Άργους και Ναυπλίου Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Νεμέας Κορινθίας, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά κέρδη από την παράνομη δράση τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Ναυπλίου.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για να εξακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής τους δράσης και η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου