Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Θέλω σπίτι ~ Ας εκτυπώσω ένα ολόκληρο! +Βίντεο


Καλωσορίσατε στο νέο σας «τυπωμένο» σπιτικό των 230 τ.μ.

Ο καθηγητής Behrokh Khoshnevis του USC έχει σκαρφιστεί έναν καινοτόμο τρόπο που του επιτρέπει να χτίζει ένα σπίτι σε λιγότερο από μία μέρα. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, να τυπώνει ένα σπίτι!

Ο επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια ανέπτυξε λοιπόν έναν νέο τρισδιάστατο εκτυπωτή που είναι σε θέση να παίζει με το τσιμέντο, καταλήγοντας στην κατασκευή οικίας 230 τ.μ. σε 24 ώρες. Απίστευτο πράγματι.


Ο ερευνητής και η ομάδα του Contour Crafting ισχυρίζονται μάλιστα ότι η λύση αυτή θα επιτρέψει την κατασκευή χώρων διαβίωσης σε αφιλόξενα περιβάλλοντα, όπως και σε άλλους πλανήτες: «Το Contour Crafting θα είναι πιθανότατα μια από τις πολύ λίγες βιώσιμες προσεγγίσεις για την κατασκευή οικοδομημάτων σε άλλους πλανήτες, όπως η Σελήνη και ο Άρης, που προορίζονται εξάλλου για ανθρώπινο αποικισμό πριν από το τέλος του αιώνα», δηλώνει η ομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα του Contour Crafting.

Επιστρέφοντας ωστόσο στα γήινα πράγματα, οι πιθανές χρήσεις του τρισδιάστατου τυπώματος σπιτιών θα μπορούσαν να στραφούν στη δημιουργία οικιών σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος ή ακόμα και σχολείων. Όσο η τεχνολογία θα εξελίσσεται, ολοένα και πιο ψηλές και περίπλοκες κατασκευές θα είναι δυνατές.

Για την ώρα, ο πελώριος 3D printer χτίζει στρώμα-στρώμα την κατοικία και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, ακολουθώντας τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που έχει δημιουργηθεί στον υπολογιστή και εξαφανίζοντας εντελώς από τη διαδικασία τον ανθρώπινο παράγοντα.

Με βάση την υπάρχουσα τεχνολογία, ένα σπίτι ή ακόμα και ένα συγκρότημα κατοικιών μπορεί να κατασκευαστεί αυτόματα και «με τη μία», ακολουθώντας ακόμα και διαφορετικούς σχεδιασμούς για κάθε σπίτι, ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι αγωγοί για τα ηλεκτρικά και τα υδραυλικά μπορούν να ενσωματωθούν στη δομή του σπιτιού!

Η τεχνολογία του Contour Crafting υπόσχεται μεγάλα πράγματα στο μέλλον, αφού οι προοπτικές χρήσης της αυτοματοποιημένης ανέγερσης οικοδομημάτων είναι πρακτικά ανεξάντλητες…

newsbeast.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου