Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πόσο πιο κάτω ρε πούστη μου +Βίντεο



Σε απίστευτη πρόκληση εντός της ελληνικής Βουλής προέβη Σκοπιανός βουλευτής, ο οποίος σε επίσημη συνεδρίαση μίλησε για «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Παρών ήταν ο κ. Ιωάννης Τραγάκης, που προέδρευε της συνεδρίασης και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι όμως δεν αντέδρασαν απέναντι στην άνευ προηγουμένου ενέργεια του βουλευτή.


Πιο αναλυτικά, στην αίθουσα γερουσίας του Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε και πήρε το λόγο ο Σκοπιανός βουλευτής Χαϊρούλα Μισίνι (Αλβανός ο παίχτης), ο οποίος σε δύο σημεία της ομιλίας του χρησιμοποίησε τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Είναι ενδεικτικό ότι η πρόκληση του βουλευτή προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στη μεταφράστρια, η οποία «τραύλισε» στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν προκάλεσε όμως την αναμενόμενη αντίδραση από τον κ. Τραγάκη που προέδρευε της Διάσκεψης και από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας θα όφειλε να διορθώσει τον κ. Μισίνι.

Τουλάχιστον, ο υπουργός στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα Σκόπια με τον όρο «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» επιρρίπτοντας στα Σκόπια την ευθύνη της μη ένταξης στην Ε.Ε., λέγοντας ότι δεν είναι μόνο η ονομασία το πρόβλημα αλλά και άλλα θέματα που εγείρουν άλλες χώρες, όπως ο αλυτρωτισμός, η συμμόρφωση στο διεθνές δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου