Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επιτέλους ~ Η αρχή του τέλους


Η κατάρρευση του σοβιετικού παρασιτικού συστήματος που απομυζά την Ελλάδα (και η λύτρωση) είναι πιο κοντά από ποτέ.

Με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συμμοριτών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με...
10%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (χαχα έλεος ρε), το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,5% και τα λοιπά κόμματα με 9,5%.

Στην παράσταση νίκης, το 52% θεωρεί ότι νικητής θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 35% η ΝΔ.
Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας προτιμήσεις αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;» οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής: «η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά» 3%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά» 17%, «η Ν.Δ. με μικρή διαφορά» 32%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» 35%, «κανένα/χωρίς γνώμη» 13%.

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θεωρείται πως μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 29% πιστεύει μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το 26% μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -το 41% απαντά καμία από τις δύο.

Στην ερώτηση «ποιο ή ποια από το κόμματα που υπάρχουν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσουν τη χώρα», οι μισοί και πλέον -το 55%- απαντούν «κανένα».

Το 19% απαντά ΝΔ, το 15% ΣΥΡΙΖΑ, το 7% ΠΑΣΟΚ, το 3% ΔΗΜΑΡ, το 3% το ΚΚΕ, το 3% τη Χρυσή Αυγή και το 2% τους ΑΝΕΛ.

Καταλληλότερος πάντως πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30%, ενώ το 29% απαντά κανέναν από τους δύο.





Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%

Προβάδισμα 3% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφεται στη  δημοσκόπηση «Δείκτες» Ιανουαρίου της Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται με 23% και ακολουθεί η ΝΔ με 20%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με τη δήμοσκοπηση η Χρυσή Αυγή με 11%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5 %. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 5,5% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10.5%.


Η ίδια διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων.


Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με μικρή διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

 Τέλος,  στη δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο ολόκληρη στο «Ποντίκι», καταγράφει επιπλέον το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την προτίμηση για τη διαχείριση της οικονομίας, στοιχείο που διαφοροποιεί τα πολιτικά δεδομένα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου