Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η διεθνής βλακεία και η χαζοαριστερά


Από όσο γνωρίζω ο ΟΗΕ αλλά και όλα τα προηγμένα κράτη έχουν γραφεία και πρεσβείες και στην Τουρκία και στο Αφγανιστάν και στην Συρία και σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Θα μπορούσαν λοιπόν να δέχονται  στα κατά τόπους γραφεία τους,  τους κατατρεγμένους της Συρίας ή του Αφγανιστάν, αντί να τους προτρέπουν με τις διαδικασίες τους να ταξιδεύουν, ρισκάροντας  την ζωή τους. Ακόμη καλύτερα θα μπορούσε η διεθνής βλακεία...
(αμνηστία) του ΟΗΕ να διαμοιράζει εξίσου τους αιτούντες άσυλο σε όλα τα κράτη αναλογικά του μεγέθους τους, ή της οικονομίας τους.

Και καλά η Ελλάδα είναι 10 εκατομμύρια αν όμως το Λουξεμβούργο των 450.000 κατοίκων ήταν γεωγραφικά στην θέση της Ελλάδας, πως θα μπορούσε να δεχτεί τόσους λαθρομετανάστες;

Η διεθνής βλακεία (αμνηστία) του ΟΗΕ, αν πράγματι δεν θέλει να υπάρχουν θύματα στις θάλασσες και αν δεν έχει οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον από την τώρα κατάσταση, μπορεί να ανοίξει ένα κέντρο ασύλου στην Τουρκία και σε συνεργασία με την χώρα που επιθυμούν να μεταβούν οι πρόσφυγες, να τους παραχωρείται άσυλο και εισιτήριο να ταξιδέψουν.

Οι επαγγελματίες ανθρωπιστές και  χαζοαριστεροί  έχουν κομματικό συμφέρον από την παρούσα κατάσταση.

Ο ΟΗΕ εξυπηρετεί γεωστρατηγικά και πολιτικά συμφέροντα, χωρίς να αποκλείεται και οικονομικά συμφέροντα με δεδομένο ότι η παρούσα κατάσταση διακίνησης των λαθρομεταναστών δημιουργεί τζίρους πολλών δισ.

Η όλη διαχείριση του προβλήματος δεν γίνεται με σκοπό την διάσωση των λαθρομεταναστών.

Γίνεται από μεριάς των ανθρωπιστικών οργανώσεων και της διεθνούς βλακείας (αμνηστίας)  για πολιτικούς και κομματικούς λόγους, κάνοντας αβάντα στους δουλεμπόρους των οποίων τα κέρδη ανεβαίνουν όσο αυξάνονται οι ανθρωπιστές, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τους νεκρούς λαθρομετανάστες στις παγκόσμιες θάλασσες.

Εδώ έχουμε αγαστή συνεργασία της παγκόσμιας βλακείας (αμνηστίας) του ΟΗΕ, των ανθρωπιστών χαζοαριστερών και των δουλεμπόρων.

Τα κέντρα υποδοχής προσφύγων  πρέπει να γίνουν στην Τουρκία, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και να στέλνονται αεροπορικώς πληρώντας οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες τα εισιτήρια τους, θα τους κοστίζει λιγότερα και δεν θα πνίγονται.

Διαφορετικά, ας αποδεχτούμε την αύξηση  των νεκρών λαθρομεταναστών, για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου