Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

«Θα κάνουν τα πάντα για να πληρώσουν τους φόρους επί ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που τώρα δυσκολεύονται»


Περιχαρείς οι πολίτες σπεύδουν κατά χιλιάδες στις εφορίες και ζητούν να πληρώσουν προκαταβολικά τους φόρους της επόμενης δεκαετίας αφού σκέφτονται ότι τα χρήματά τους θα τα διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησαν μάλιστα να επιβληθούν επιπλέον έκτακτες εισφορές . Ρίγη συγκίνησης ανά την επικράτεια.

!!! Δεν είναι τρολιά!!!

Την παραπάνω δήλωση δεν την έκανε ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Την έκανε, στο ΒΗΜΑ, ο...




«Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Κάποιος φίλος μου κουβέντιαζε, πριν από μερικούς μήνες, με εφοριακούς σε μια επαρχιακή πόλη. Οι εφοριακοί τού εξηγούσαν ότι έχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα και επιπλέον μια ψυχολογική δυσκολία: να πιέσουν τους ανθρώπους να πληρώσουν τους φόρους τους, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι όντως δεν μπορούν να ανταποκριθούν. 

Ταυτοχρόνως, του ανέφεραν το εξής εκπληκτικό: ότι οι ίδιοι που σήμερα δυσκολεύονται εξαιρετικά να πληρώσουν τους φόρους τους θα κάνουν τα πάντα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αν γίνει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τότε θα ξέρουν ακριβώς το πού πάνε τα λεφτά τους. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας, ένα νέο φρόνημα, που δεν μπορούμε να διακρίνουμε ξεκάθαρα αυτήν τη στιγμή, επειδή έχουμε συνηθίσει οι φόροι μας να πηγαίνουν αλλού, μπαίνουν σε μαύρες τρύπες, βγαίνουν στο εξωτερικό κ.λπ».

Την παραπάνω δήλωση δεν την έκανε ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Την έκανε, στο ΒΗΜΑ, ο Αριστείδης Μπαλτάς, πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους βασικούς διαμορφωτές των προγράμματος της Κουμουνδούρου.

Την έκανε απαντώντας στην ερώτηση «Μήπως καλλιεργείτε υπερβολικές προσδοκίες στον κόσμο;». Δεν έχω λόγια. Το «λεφτά υπάρχουν» είναι πταίσμα μπροστά σε αυτές τις ψυχαναλυτικές μπουρδο-αναλύσεις για τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

 parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου