Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ένα malt ουίσκι «σπάει» τα ρεκόρ




To 6λιτρο malt ουίσκι The Macallan «Μ» Decanter σε καράφα Lalique, πωλήθηκε έναντι...
628.205 δολάρια, καταρρίπτοντας το μέχρι πρότινος ρεκόρ τιμής για malt ουίσκι σε δημοπρασία, που είχε σημειωθεί στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη το 2010 με ένα Macallan, 64 ετών σε καράφα Lalique, που πωλήθηκε έναντι 460.000 δολαρίων.

Τα χρήματα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Χονγκ Κονγκ.
Συνολικά παράχθηκαν μόλις 4 καράφες Macallan «Μ» Decanters, οι 2 από τις οποίες κρατήθηκαν στο αρχείο της εταιρείας Macallan και η τέταρτη αγοράστηκε μεμονωμένα από ιδιώτη. Οι 4 καράφες πήραν ονόματα Ρωμαίων Αυτοκρατόρων.

Η συγκεκριμένη 6λιτρη καράφα της Lalique είναι η μεγαλύτερη που έχει φτιάξει η εταιρεία και ζυγίζει μόνη της 11.3 κιλά, ενώ 16.8 κιλά μαζί με το περιεχόμενου του ουίσκι. Η δημιουργία της συγκεκριμένης καράφας μάλιστα, αποτέλεσε τεχνική πρόκληση για την Lalique, καθώς 40 καράφες δημιουργήθηκαν και καταστράφηκαν λόγω ατελειών, μέχρι να κατασκευαστεί η τέλεια.

Το ουίσκι που περιέχει η καράφα ήταν δημιουργία του Bob Dalgarno από τη Macallan, παλαιώθηκε σε επιλεγμένα ισπανικά δρύινα βαρέλια και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του κλασικού ουίσκι Macallan, με καθαρό και πλούσιο χρώμα και αρώματα αποξηραμένων φρούτων, μπαχαρικών, εσπεριδοειδών και ξύλου.

clickatlife.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου