Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα η δίκη του παρανοϊκού ρατσιστή-βιαστή Πακιστανού λαθρομετανάστη


Μέσα, μέχρι να ψοφήσει και αν με το καλό επιστρέψει η θανατική ποινή, να είναι ο πρώτος...

Την καταδίκη του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς θα ζητήσει η μητέρα της 17χρονης σήμερα Μυρτούς, που κακοποίησε βάναυσα την κόρη της πριν από 1,5 χρόνο στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Η δίκη είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 9:00 π.μ στα δικαστήρια της Σύρου με βασικό μάρτυρα...
την ίδια τη μητέρα της ατυχής κοπέλας, Μαίρη Κοτρώτσου!

Η δίκη έτυχε να συμπέσει με την επιστροφή μάνας και κόρης από τη Βοστόνη, μετά την επτάμηνη νοσηλείας της 17χρονης, σε νοσοκομείο της Αμερικής, προκειμένου να διεξαχθούν μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και ιατρικές εξετάσεις για τη σταθεροποίηση της υγείας της.

Έντονα ταλαιπωρημένη και κουρασμένη η μητέρα της Μυρτούς, δήλωσε ότι κατά την παραμονή τους στη Βοστόνη, περίμενε πολλά περισσότερα για τη βελτίωση της υγείας της μικρότερης κόρης της, ωστόσο όπως είπε η ίδια: «Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά! Περιμέναμε περισσότερα πράγματα, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου»!

Την ίδια ώρα, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Έχει ήδη εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας.

Από το πλευρό της δε λείπει ο πατέρας της, κ Γιάννης Παπαδομιχελάκης ο όποιος μετέβη μαζί της στη Λάρισα, αφού η μητέρα της είχε προγραμματίσει την αναχώρηση της για τη Σύρο.



Χτυπούσε το κεφάλι της στα βράχια για να σωπάσει
23 Ιουλίου 2012. Η 15χρονη Μυρτώ μαζί με τη μεγάλη της αδερφή, Ελεάννα και τη μητέρα τους Μαίρη Κοτρώτσου, είχαν ήδη μεταβεί στην Πάρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ήταν μόλις δυο ημέρες στο νησί και τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε εκείνη την αποφράδα ήμερα στην πολυσύχναστη παραλία της Χρυσής Ακτής.

Εκείνη την ήμερα λίγη ώρα πριν επιστρέψουν από την παραλία στο σπίτι όπου διέμεναν, η 15χρονη Μυρτώ κατευθύνθηκε προς τα βράχια, μόλις ελάχιστα μέτρα από το σημείο όπου στεκόταν η μητέρα της, για να αγναντέψει τη θάλασσα ακούγοντας από το κινητό της τηλέφωνο, την αγαπημένη της μουσική...

Δυστυχώς, τα δυο ακουστικά που είχε στα αφτιά της ήταν η αιτία που δεν αντιλήφθηκε τον Πακιστανό, την ώρα που την πλησίαζε στα βράχια.

«Τον είχα δει λίγη ώρα νωρίτερα να περνάει από το σημείο και να κοιτάει. Εκείνη την ώρα φοβήθηκα, κάτι ένιωσα μέσα μου. Δεν ήξερα όμως τι θα γίνει", είχε δηλώσει η μητέρα της Μυρτούς, πριν ακόμη η αστυνομία εξιχνιάσει την υπόθεση και φτάσει στα ίχνη του Πακιστανού.

Χωρίς ίχνος ανθρωπιάς μέσα του, ο αδίστακτος δράστης πλησίασε την 15χρονη κοπέλα, προκειμένου να της κλέψει το κινητό!

Στη συνέχεια ο ίδιος αποκάλυψε ότι η κοπέλα έφερε αντίσταση και για να μην γίνει αντιληπτός, της κρατούσε το κεφάλι με τα χέρια του και της το χτυπούσε στα βράχια! Όταν η 15χρονη έχασε τις αισθήσεις της, την έγδυσε, πέταξε τα ρούχα της ανάμεσα στα βράχια και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος της.

Αμέσως τράπηκε σε φυγή κατευθυνόμενος προς το ξενοδοχείο της Χρυσής Ακτής, στο οποίο εργαζόταν. Έβγαλε τα ματωμένα του ρούχα, τα έκρυψε και επέστρεψε στη δουλειά του.

Εν τω μεταξύ, η μητέρα της Μυρτούς ζήτησε από τη μεγάλη της κόρη να πάει στα βράχια και να φωνάξει τη Μυρτώ για να φύγουν. Η μεγάλη της κόρη, Ελεάννα δεν την βρήκε και αμέσως ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό της!

Όταν η μεγάλη της αδερφή αποφάσισε να κατέβει τα βράχια, είδε από ψηλά τα πόδια της μικρής της αδερφής: «Ήταν τόσα πολλά τα χτυπήματα στο σώμα της που αρχικά νομίσαμε ότι ανακαλύψαμε κάποιο άλλο παιδί», είχε δηλώσει σοκαρισμένη η μητέρα της Μυρτούς!

Να αναφέρουμε ότι τότε ο αδίστακτος Πακιστανός είχε ζητήσει από τον εργοδότη του όλο το μισθό, με τη δικαιολογία ότι θα τα έστελνε στους γονείς του και ότι θα έπρεπε να φύγει και ο ίδιος.

Η σύλληψη του έγινε στην Αθήνα, μόλις δυο 24ωρα πριν αναχωρήσει με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, για την πατρίδα του.

Κατά τη σύλληψη του, ο Αχμέτ Βακάς, προφανώς ενημερωμένος για την ελληνική δικαιοσύνη, είχε δηλώσει ψευδώς, ότι είναι ανήλικος. Για αυτό το λόγο, η μετάβαση του έγινε στις φυλακές του Αυλώνα, ωστόσο στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι τότε ήταν 19 χρόνων και καταδικάστηκε για ψευδορκία με ένα χρόνο φυλάκιση.


Ενημέρωση:

Η δίκη του Αχμέτ Βακάς ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στη Σύρο. Η μητέρα της 17χρονης, κυρία Μαίρη Κοτρώτσου, η οποία θα ζητήσει την καταδίκη του δράστη, επιδίωξε να πλησιάσει το δράστη την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στην αίθουσα, ωστόσο, αυτό απετράπη από τους αστυνομικούς!


Ο Πακιστάνος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό, ληστεία και παράνομη παροχή εργασίας.

Η δικηγόρος του ζήτησε να υπολογιστεί η ηλικία του, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 25ο έτος όταν διέπραξε το φριχτό έγκλημα και ζήτησε να διαφοροποιηθεί η πράξη του βιασμού από την κλοπή του κινητού του οποίου η αξία δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.
Οταν άκουσε αυτά, η μητέρα της Μυρτούς λύγισε... Με δάκρυα στα ματιά φώναξε: «Εάν όσοι είναι κάτω των 25 χρόνων πρέπει να έχουν ελαφρυντικά αφού σκοτώσουν, τότε όλοι οι έφηβοι μπορούν να γίνουν δολοφόνοι! Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα από μια γυναίκα!». Επίσης πρόσθεσε: «Το κινητό του παιδιού μου ήταν αξίας άνω των 150 ευρώ και αγορασμένο περίπου μια εβδομάδα πριν ως δώρο γιατί αν και 15 χρόνων τότε, είχε πάρει το Proficiency».
Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να συνέλθει η κ. Κοτρώτσου.

Επειδή κάθε περιγραφή είναι περιττή μπροστά σε όσα ακούστηκαν, ακολουθούν τα λόγια της Μαίρης Κοτρώτσου:

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Οχι της είπα!

-Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.

- Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.

- Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ

- Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα

- Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω...

Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:

- Μαμά, ειναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω.

- Μήπως ειναι η Μυρτω; ρώτησα

- Οχι δεν νομίζω, είπε το κορίτσι μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια της την αδερφή!

Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο.


Ηταν τόσο φορτισμένη και πονεμένη η κ. Κοτρώτσου που ο εισαγγελέας της έδρας έψαξε λόγια για να την παρηγορήσει και να μην χάσει τις ελπίδες της: «Θα σας πω κάτι, κανένας γιατρός δεν ξέρει τα πάντα! Όλοι οι ανθρώπινοι οργανισμοί αντιδρούν διαφορετικά. Αυτο να το θυμάστε πάντα» της είπε.


Η Ελεάννα Παπαδομιχελάκη, η αδελφή της Μυρτώς, μίλησε σήμερα στο δικαστήριο για την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της, ενώπιον του ανθρώπου-τέρατος που άλλαξε τη ζωή της οικογένειάς της για πάντα.

Προσπάθησε να μιλήσει για το τέρας που χτύπησε αλύπητα τη Μυρτώ το καλοκαίρι του 2012, αλλά οι λυγμοί δεν την άφηναν. Η κοπέλα έκανε διαρκώς παύσεις, δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, το κλάμα την έπνιγε.

Ειδικά τη στιγμή που ομολόγησε ότι «τρόμαξε» να αντικρίσει την αδερφή της και κατέρρευσε μη μπορώντας να συνεχίσει.



Πρώτο Θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου