Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Έβλεπε ancient aliens & χρυσαυγίτες ο Ουζμπεκιστανός με τη μούφα χειροβομβίδα στον Λευκό Πύργο




Λάθρο από το Ουζμπεκιστάν, ηλικίας 24 ετών, είναι ο "πρωταγωνιστής" του πολύωρου θρίλερ που εκτυλίχθηκε το πρωί μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, όταν ο νεαρός, προσποιούμενος ότι κατέχει χειροβομβίδα, απειλούσε ότι θα ανατιναχτεί. 

Ο 24χρονος (και όχι 30χρονος, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες), που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κατά το παρελθόν νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο του...
νοσοκομείου "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη τελικά, έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. 

   Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. 

   Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 24χρονος, που διαμένει στα Φλογητά Χαλκιδικής, ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές από συντοπίτες του που πρόσκεινται στον χώρο της "Χρυσής Αυγή", (είναι της μόδας πλεόν), διότι ο ίδιος ανήκει ιδεολογικά σε άλλο πολιτικό χώρο. Γι' αυτό κατά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις ζητούσε από τους αστυνομικούς να έρθουν αυτά τα άτομα στον Λευκό Πύργο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να αποκατασταθεί η τιμή του.

   "Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ήταν εφικτό" είπε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας, Αντώνης Τζιτζής, ο οποίος τόνισε ότι ο 24χρονος δεν είχε καμία χειροβομβίδα επάνω του, παρά μόνο τοποθετημένο το χέρι του στην τσέπη με την παλάμη ανοιχτή, ώστε να φαίνεται ότι κρατάει κάτι ύποπτο.

   Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζή, ο νεαρός έκανε την εμφάνισή του στις 7 το πρωί (κι όχι πριν από τις 9 το πρωί, όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες της Αστυνομίας) στην είσοδο του Λευκού Πύργου. Ο πρώτος που αντιλήφθηκε την παρουσία του και τις δήθεν προθέσεις του ήταν ο φύλακας του Λευκού Πύργου. Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και τέθηκε σε εφαρμογή το Σύστημα Διαχείρισης Περιπτώσεων Κρίσης. Ψυχολόγοι ανέλαβαν να έρθουν σε επαφή μαζί του, ενώ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν πλέον οι αστυνομικοί είχαν πειστεί ότι δεν κρατούσε χειροβομβίδα, όρμησαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν, δίνοντας τέλος στο θρίλερ.


Θεσσαλονίκη: Η λαθρομετανάστρια οικιακή βοηθός δολοφόνησε και «σήκωσε» από σπίτι 260.000 ευρώ

Στην οικιακή βοηθό οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. τα ίχνη της κλοπής με μεγάλη λεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε διαμέρισμα στην περιοχή Τούμπα της Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει της ζωή της μία υπερήλικη γυναίκα. 

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία κι ως δράστες κατηγορούνται η 34χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός μαζί με τρεις συμπατριώτες της. Οι τρεις τελευταίοι, δύο γυναίκες κι ένας άνδρας, συνελήφθησαν, ενώ η οικιακή βοηθός εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και αναζητείται.

   Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η κλοπή σημειώθηκε στις 21 Ιουνίου του περασμένου χρόνου. Η 34χρονη είχε αναλάβει τη φροντίδα της 95χρονης γυναίκας Ελληνίδας, όσο διάστημα έλειπαν από το διαμέρισμα η κόρη της και ο σύζυγός της, που βρίσκονταν σε ολιγοήμερες διακοπές.

   Η οικιακή βοηθός, μαζί με δύο από τους τρεις συνεργούς της, μπήκαν σαν "κύριοι" στο σπίτι κι άρπαξαν 260.000 ευρώ σε μετρητά, όπως επίσης κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ. Η 95χρονη, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπέστη σοκ και σωριάστηκε στο πάτωμα, όπου έμεινε αβοήθητη επί τρεις μέρες, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι η κόρη της. 

   Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας Αντώνης Τζιτζής, παρουσιάζοντας την υπόθεση, η υπερήλικη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου όμως κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα.

   Οι υποψίες των αστυνομικών στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στην λαθρομετανάστρια οικιακή βοηθό. Ενισχύθηκαν δε από το γεγονός ότι, λίγα 24ωρα μετά τη διάπραξη της κλοπής, η 34χρονη ταξίδεψε (την κοπάνησε) στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

   Οι συγκατηγορούμενοί της, ωστόσο, προδόθηκαν από το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα επισκέπτονταν εταιρεία μεταφοράς χρημάτων προκειμένου να στείλουν μέρος της λείας τους στο εξωτερικό, όπως επίσης ενεχυροδανειστήριο, πουλώντας κάποια από τα κλεμμένα κοσμήματα. 

   Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για την οικιακή βοηθό θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου