Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Νέα μαλακία Μπουτάρη ~ Αποκτά η Θεσσαλονίκη και... αλβανική πλατεία


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, δια της Οικονομικής του Επιτροπής και του προέδρου της αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κ. Κ. Ζέρβα, αποδέχθηκε την δωρεά του Προξενείου της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη για δημιουργία «

Διαβάζω στην Διαύγεια (et.diavgeia.gov.gr.), με αρ. πρωτ. 1336 Α.Ο.Ε. και ημερομηνία ανάρτησης 27.9.2013, και μεταφέρω επακριβώς:


«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποδέχεται τη δωρεά από το προξενείο της Αλβανίας α) της κατασκευής και τοποθέτησης μαρμάρινης στήλης με κείμενο: “Πάρκο Δυρραχίου εγκαινιάστηκε στις …/…/ 2013 από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη, δήμαρχο Δυρραχίου κ. Vangjush Dako και γενικό πρόξενο Αλβανίας. Χορηγός δημαρχείο Δυρραχίου” και στις δύο γλώσσες, β) της κατασκευής και τοποθέτησης μιας μεταλλικής πινακίδας σε υπάρχουσα σιδερένια κολόνα που θα γράφει το όνομα του πάρκου “πάρκο Δυρραχίου” στις δύο γλώσσες, γ) της κατασκευής και τοποθέτησης μιας μεταλλικής άγκυρας, δ) της φύτευσης εποχιακών λουλουδιών κάτω από τις σημαίες, ε) της επισκευής και βαφής ολοκλήρου του περιγράμματος του πάρκου σε χώρο πρασίνου του Δήμου Θεσ/νίκης απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό, ανάμεσα στις οδούς Μοναστηρίου και Αναγεννήσεως, Γιαννιτσών και ανωνύμου, το οποίο και θα μετονομαστεί σε “πάρκο Δυρραχίου”.
» Επίσης, με τη μέριμνα του δήμου, στο ίδιο πάρκο θα τοποθετηθούν δύο (2) ιστοί με τις σημαίες του Δυρραχίου και του Δήμου Θεσ/νίκης».

Η Επιτροπή «∆ιαβιβάζει την παρούσα στον κ. ∆ήµαρχο για να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο Προξενείο της Αλβανίας» και «Αναθέτει στο ∆ήµαρχο τις περαιτέρω ενέργειες».

Η αποδοχή της παραπάνω δωρεάς του Αλβανού Προξένου έρχεται ως συνέχεια των όσων είχαν συμφωνηθεί στις 5 Απριλίου 2013, κατά την υποδοχή στην Θεσσαλονίκη του δημάρχου του Δυρραχίου κ. Βανγκιούς Ντάκο. Τότε ο κ. Μπουτάρης είχε δηλώσει πως «Οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων πρέπει να είναι ουσιαστικές και όχι τυπικές και να εκφράζονται μέσω υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων με κοινό όφελος».

Με αυτόν τον τρόπο, είχε πει ο κ. Μπουτάρης, «ενισχύονται οι δεσμοί, ενώ παράλληλα εξομαλύνονται οι όποιες διαφορές». Μάλιστα, προς τιμή του δημάρχου Δυρραχίου είχε υψωθεί και η αλβανική σημαία στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Επειδή το θέμα έχει και πολιτική διάσταση, ελπίζω πως ο Δήμος έλαβε υπόψη του τυχούσες παρενέργειες, όπως ότι στην είσοδο του κέντρου της πόλης θα κυματίζει αλβανική σημαία, γεγονός που δεν θα το δει ευχάριστα μερίδα των Θεσσαλονικέων.

Δεν έγινε γνωστό αν θα υπάρχει αμοιβαιότητα, και θα κατασκευασθεί και στο Δυρράχιο «πλατεία Θεσσαλονίκης» (το ποσόν που απαιτείται, όπως διαβάζουμε στην απόφαση της Επιτροπής, δεν είναι απωθητικό).

Δεν ξέρω επίσης, αν υπάρξει και αμοιβαιότητα στο θέμα της ονομασίας του πάρκου. Όπως είναι γνωστό, το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν επιτρέπει την είσοδο Αλβανών, όπου στα διαβατήριά τους αναγράφονται οι ελληνικές πόλεις με αλβανικές ονομασίες. Παρά τα συμφωνηθέντα, η αλβανική κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί προς το Διεθνές Δίκαιο. Προτείνω επομένως, και όσο καιρό θα υφίσταται αυτό το ζήτημα, αντί να ονομασθεί η πλατεία «Δυρραχίου», να ονομασθεί «Πλατεία Επιδάμνου», όπως ήταν η αρχική ονομασία της ελληνικής αυτής πόλης.

Και μια τελευταία πρόταση. Αφού όπως λέγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τέτοια γεγονότα «ενισχύονται οι δεσμοί, ενώ παράλληλα εξομαλύνονται οι όποιες διαφορές», και αφού η Θεσσαλονίκη κάνει το πρώτο βήμα, μήπως πρέπει να ζητηθεί και από τον Αλβανό Πρόξενο που θα εγκαινιάσει το έργο, να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική τακτική των «Τσάμηδων», που επιβουλεύονται τμήμα της ελληνικής επικράτειας, με την ανοχή ή και υποστήριξη όλων των αλβανικών κομμάτων;

Ο Μακεδών / voria.gr

Υ.Γ. Δεν γνωρίζω τι σηματοδοτεί η τοποθέτηση «άγκυρας», επειδή όμως μου προξενεί εντύπωση, οφείλω να το αναζητήσω.



Το μεγάλο κόλπο Μπουτάρη με την Αλβανική Πλατεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 

Την είδηση θα την έχετε διαβάσει: ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αποφάσισε στα πλαίσια αδελφοποίησης με την Αλβανική πόλη Δυρράχιο, να βαφτίσει την πλατεία Καραϊσκάκη, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, (πάροδος Μοναστηρίου) σε "Πλατεία Δυρραχίου" (σήμερα στις 6 το απόγευμα) και ανάμεσα...
στις δύο σημαίες που υπάρχουν, την ελληνική και την Ευρωπαϊκή, να μπεί η σημαία της Αλβανίας. Ένα μήνα μετά τη βεβήλωση εκκλησιών από Αλβανούς στην Πρεμετή.
Οι κάτοικοι αντέδρασαν, επειδή στην περιοχή συχνάζουν πολλοί Αλβανοί και κάποιος καταστηματάρχης είπε ότι "οι Αλβανοί θα θεωρήσουν ότι είναι δικιά τους η περιοχή". Αυτό συμβαίνει βέβαια και σήμερα, αφού εκεί "παρκάρουν" οι Αλβανοί, που ψάχνουν μεροκάματο, ενώ υπάρχουν και αρκετά πρακτορεία ταξιδίων προς την Αλβανία.
Ο Γ.Μπουτάρης το έκανε σκεπτόμενος ότι θα γλυκάνει τους Αλβανούς, που θα ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές, θα προσεγγίσει την πολυάριθμη αλβανική κοινότητα και θα κάνει αυτό που του αρέσει περισσότερο απ΄ όλα και που τον έκανε γνωστό: θα μπεί στην μύτη των πατριωτών, οι οποίοι αν και πλειοψηφία, δεν έχουν την εμπειρία της απάντησης σε τέτοια κόλπα, δεν είναι οργανωμένοι, δεν είναι φανατικοί, δεν καταστρέφουν και κυρίως δεν έχουν κανένα ΜΜΕ να τους εκφράζει, αφού τα ΜΜΕ κινούνται στην κατεύθυνση που τους υπαγορεύουν οι χρηματοδότες τους διαφημιστές, δηλαδή στην αποδόμηση κάθε ελληνοκεντρικού στοιχείου.
Το να αισθάνεσαι κάποια στοιχειώδη υπερηφάνεια για την ελληνική καταγωγή σου, σε κατατάσσει σύμφωνα με τη λογική των αρπακτικών στους "εθνικοπατριώτες" και τέλος πάντων σε κάτι κακό και οπισθοδρομικό. Η άμυνα των πατριωτών είναι ανύπαρκτη, καθώς στις τάξεις τους δεν υπάρχουν αρκετά έξυπνοι άνθρωποι, που θα μπορούσαν να γελοιοποιήσουν αυτή τη γελοιότητα, ενώ ο πατριωτισμός έχει μόνο ...κόστος.
Αντίθετα, το να λοιδωρείς οτιδήποτε ελληνικό, αποφέρει κέρδη, αξιώματα και διεθνή αναγνώριση.
Επομένως, είναι ζημιογόνο να είσαι πατριώτης, ενώ είναι εξαιρετικά επικερδές να είσαι ελληνοφάγος.
Όχι, δεν φταίνε αυτοί που προωθούν οτιδήποτε θίγει τον πατριωτισμό των Ελλήνων ή προσβάλλει τους Έλληνες, απονέμοντας εύσημα σε όσους αφοδεύουν στην ελληνική ιστορία.
Φταίνε οι πατριώτες, που δεν λένε να στύψουν το κεφάλι τους και να κατανοήσουν επιτέλους, πώς ακριβώς διαμορφώνονται συνειδήσεις και για ποιό λόγο, υπάρχουν τόσοι πρόθυμοι, να δεχθούν να τους χέσει ο Μπουτάρης στα μούτρα και να ξερογλείφουν τα κόπρανά του, αναφωνώντας: "τι άρωμα! τι γλύκα! τι απόλαυση!"
Ο Γιάννης Μπουτάρης λοιπόν και θα ξαναβγεί Δήμαρχος και την Αλβανική σημαία θα σηκώσει και πλατεία Αλβανίας θα κάνει και αργότερα και πλατεία Μεγάλης Μακεδονίας και κανείς δεν θα τον εμποδίσει. Επειδή απλά, αυτοί που ξερογλύφουν τα κόπρανα που τους πετάει στα μούτρα και το απολαμβάνουν, έχουν κέρδος, με το να παριστάνουν τους θαυμαστές κάθε μακακίας του.
Αν λοιπόν δεν γίνει κατανοητός ο τερατώδης μηχανισμός που ανταμείβει όποιον φτύνει κάθε τι ελληνικό και χαντακώνει όποιον μιλάει για έθνος, Ελλάδα, πατρίδα και λοιπά και λοιδωρεί όποιον επιμένει σε αξίες, έτσι θα πορεύεται η χώρα.
Αν δεν γίνει κατανοητό το γιατί βρίσκονται χιλιάδες νεαροί να αμαυρώνουν οποιοδήποτε ελληνικό μνημείο, να σπάνε αγάλματα, να σκίζουν σημαίες, να βάφουν τα ελληνικά μνημεία με συνθήματα, ενώ το Αλβανικό μνημείο θα μείνει πεντακάθαρο, το σύστημα θα νικά πάντα.
Αν δεν γίνει κατανοητό, το γιατί δεν γίνεται άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Αθήνα και ότι, αν γίνει, θα το καταβρωμίσουν το ίδιο βράδυ, οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος, το σύστημα θα νικά πάντα.
Πρέπει να αρχίσει ο κανονικός πολίτης, να σκέφτεται λοιπόν, για ποιόν ακριβώς λόγο, αν κάποιος φτύσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο θα τον γελοιοποιήσει το σύστημα, ενώ αν το κάνει ο Μπουτάρης, θα σπεύσουν όλοι να γλείψουν ό,τι απέμεινε από το σάλιο και δεν θα πλυθούν για ένα χρόνο, για να μη φύγει το άρωμα της ροχάλας του κυρ-Γιάννη, από το στόμα τους.
Ας αρχίσει η σκέψη κι ας αφήσουν την επιφανειακή αποδοχή της προπαγάνδας των ΜΜΕ. Αλλιώς και τη σημαία των Σκοπίων θα βάλει ο Μπουτάρης στο Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Κεμάλ Σφαγέα στην Αριστοτέλους και δεν θα ανοίξει μύτη.
Όλοι αυτοί, της "άλλης πλευράς", που σιχαίνεται οτιδήποτε ελληνικό, είναι ενωμένοι. Ενωμένοι όποτε πρόκειται να ενοχλήσουν κάτι ελληνικό, ενωμένοι στη διεκδίκηση της εξουσίας, ενωμένοι στη μάσα. 
Οι "πατριώτες" μια ζωή ξεφτιλισμένοι, τρώνε ο ένας τις σάρκες του άλλου, τσιμπάνε αμέσως στην πιό γελοία προπαγάνδα και είναι έτοιμοι να ξεσκίσουν τον μέχρι χθες πατριώτη συναγωνιστή τους, αν τους το πει η τηλεόραση ή άλλος μηχανισμός προπαγάνδας. Αθύρματα...εύκολη λεία για τους "παγκοσμοιοποιημένους βιαστές της νέας τάξης", που σιχαίνεται τα έθνη και ιδιαίτερα το ελληνικό.
Αντίσταση σε τέτοιες ενέργειες δεν γίνεται με ανακοινώσεις-σούπα, δημοτικών παρατάξεων, για την τιμή των όπλων και για αλίευση ψήφων από "πατριώτες", γιαγιάδες και παππούδες. Γίνεται με ακτιβισμό, με πράξεις, με δύναμη και γνώση.
Θα προχωρήσει λοιπόν η Αλβανική πλατεία, θα καταπιούν το θέμα οι Έλληνες, η αστυνομία θα είναι
ιδιαίτερα σκληρή απέναντι σε όσους αντιδράσουν και κανείς δεν θα αμαυρώσει το αλβανικό μνημείο, ενώ τα ελληνικά θα βρωμίζουν κάθε μέρα, με την ανοχή της ....ελληνικής.... αστυνομίας.
Και τα ΜΜΕ θα στοχοποιήσουν όποιον αντιδράσει, θα τον λοιδωρήσουν, θα τον εκθέσουν, θα τον συντρίψουν στο τέλος. Επειδή με μια σημαία στο χέρι, δεν γίνεσαι πατριώτης. Πατριώτης γίνεσαι όταν βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει, ζυγίζεις τον εχθρό, τον κατανοείς, ανακαλύπτεις τους συμμάχους του και δίνεις δύναμη σε όσους παλεύουν για την εθνική αξιοπρέπεια και δεν μασάς το κουτόχορτο που σου ταϊζουν τα ΜΜΕ για να απαρνηθείς με ευκολία όσους μπαίνουν μπροστά σε εθνικούς αγώνες, όταν σου τους παρουσιάσουν ως "κλέφτες" ή "απατεώνες" ή "εγκληματίες".
Κι αυτοί που έσπευδαν να κρεμάσουν τους μπροστάρηδες των αγώνων, επειδή δεν είχαν τα κότσια να αντέξουν τον πόλεμο του εκάστοτε ισχυρού και κυρίως δεν είχαν τη γνώση, πατριώτες ήταν!  Που απαρνήθηκαν τους φίλους τους, μόλις τους έριξαν πέντε δράμια προπαγάνδα στον εγκέφαλο. Επειδή, για να αποκτήσεις τη γνώση, που θα σε κάνει ισχυρό, πρέπει να στύψεις το μυαλό κι όχι να τσιμπάς σε κάθε προβοκάτσια που σου στήνουν οι "πονηροί" του συστήματος, για να γελοιοποιήσουν τον πατριωτισμό.

taxalia






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου