Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Στεγαστικό δάνειο 1,2 εκατ. € σε συνδικαλίστρια


Nα που πήγανε τα λεφτάκια μας... Περάστε κόσμε. Εδώ τα καλά, τα εύκολα δάνεια ιδίως αν είσαι συνδικαλιστής, πολιτικός, κολλητός πολιτικού, συνδικαλιστή ή τραπεζίτη, συγγενής των προαναφερόμενων κλπ.
Στο κόλπο με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συμμετείχαν όχι μόνο οι διοικήσεις, αλλά και συνδικαλιστές του Τ.Τ. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνδικαλίστρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πήρε στεγαστικό δάνειο-μαμούθ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.


Το νέο, τρίτο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το Τ.Τ. θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες στη Δικαιοσύνη. Αριστερά ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α. Φιλιππίδης.
Το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνεται στο νέο -το τρίτο κατά σειρά- πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, που θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη τις επόμενες μέρες (πιθανόν και σήμερα).

Η συνδικαλίστρια, που το όνομά της αναφέρεται στο πόρισμα, μετείχε στο ΔΣ του Τ.Τ. ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, επί διοικήσεως του κ. Κλέωνα Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με κύκλους του ΤΤ στο εν λόγω δάνειο, που αρχικά δεν εξυπηρετείτο, τώρα γίνονται μηνιαίες καταβολές. Άλλες πληροφορίες θέλουν τη συνδικαλίστρια να έχει λάβει το δάνειο για λογαριασμό της κόρης και οτυ γαμπρού της.


Προφυλακιστέος ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ – Εμπλέκεται σε μίζες αξίας… 24 εκ. ευρώ!


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Έπειτα από την  πολύωρη απολογία του, Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν αναγκαία την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, ο οποίος εμπλέκεται στη διακίνηση μιζών αξίας 24 εκ. ευρώ.
Σημειώνεται πως οι κατηγορίες αφορούν συλλήβδην την περίοδο όπου ως υπουργός Εθνικής Αμύνης διατελούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Παράλληλα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σωτήρης Εμμανουήλ φέρεται να έλαβε ο ίδιος μίζες ύψους 17 εκ. ευρώ.
Κατά την διάρκεια της απολογίας του, ο ίδιος απαρνήθηκε κάθε κατηγορία, τονίζοντας πως τα 17 εκ. ευρώ όπου έλαβε από την εταιρεία Inveco, συμφερόντων του ιδίου, αποτελούν τη νόμιμη αμοιβή που λαμβάνει για τη διαχείριση των Ελληνικών Ναυπηγιών για μία 4ετία.
Παράλληλα, διαμήνυσε πως το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται δεν δύναντο να επηρεάσει τη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας Inveco.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου