Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πού μπορούν να συνυπάρξουν οι μαίανδροι με τον Michael Jackson;




Μα φυσικά στην Vardarska.

Επί τέλους, ο Μ. Αλέξανδρος, ο Φίλιππος και οι λοιποί Μακεδόνες, των οποίων τα αγάλματα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, δεν θα πλήττουν από δω και πέρα.

Ο Γκρούεφσκι, μέγας μαικήνας του πολιτισμού, έστησε δίπλα τους το άγαλμα του...
Μάικλ Τζάκσον, για να τους διασκεδάζει με το άσμα του!

Βέβαια, το γλυπτό (900.000 ευρώ παρακαλώ, στην Σερβία κατασκευασμένο) πρέπει να έχει και ελληνικό χρώμα, για να ταιριάζει με τα άλλα, γι’ αυτό και το βάθρο είναι διακοσμημένο με μαιάνδρους. Ίσως, ο Γκρούεφσκι να ανακάλυψε πως και ο Τζάκσον είναι «Μακεδόνας», γιατί όχι;

Το σλαβικό πρακτορείο ΜΙΝΑ, σχολιάζει: «Τα 900.000 ευρώ θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας στα πανεπιστήμια, ακόμη και την οικοδόμηση μιας πολυκατοικίας για τον συνεχώς αυξανόμενο άστεγο πληθυσμό στην πρωτεύουσα»!

Και ρίχνει το «καρφί», για να μη νομίζει ο Γκρούεφσκι ότι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται: «Να περιμένουμε παρόμοια μνημεία της Tina Turner, του Elvis ή μήπως η πληθώρα των μνημείων είναι απλά ένας εύκολος τρόπος για κάποιους να επωφεληθούν;» (Έχουν και στα Σκόπια «εθνικούς προμηθευτές». Δεν είναι μόνο δική μας εφεύρεση).


Καλλισθένης / voria.gr


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ τραβηγμένο μου ακούγεται, να είναι άραγε αληθινή η ιστορία;

Δημοσίευση σχολίου