Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προς αστυνομικούς: βαράτε!


Πριν από λίγες ημέρες μίλησε στην Δράμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε σαράντα περίπου άτομα. Φιάσκο. Έξω ήταν συγκεντρωμένοι πολίτες που αποδοκίμαζαν τον υπουργό για την συμφωνία των Πρεσπών.
Οι απέξω ήταν τριπλάσιοι από τους μέσα.
Μάθαμε χθες από το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών υπαλλήλων, πως πέντε από τους έξι αστυνομικούς που υπηρετούν στην Κρατική Ασφάλεια Δράμας, καρατομήθηκαν. Για ποιο λόγο;
 

Προφανώς γιατί επέτρεψαν στους πολίτες να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα της έκφρασης της γνώμης τους και της συγκέντρωσης σε ανοιχτό χώρο. Ας σημειωθεί πως πέραν των αποδοκιμασιών, οι συγκεντρωμένοι δεν προχώρησαν σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως εισπράττει το χειροκρότημα, ενίοτε εισπράττει και την αποδοκιμασία. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες.

Η κυβερνώσα Αριστερά όμως δεν ανέχεται τις αποδοκιμασίες. Δεν διανοείται πως μπορεί πολίτες να την αποδοκιμάζουν, αφού αυτή εκφράζει τα συμφέροντα τους. Άλλωστε αυτό το δικαίωμα της διαμαρτυρίας το επιφυλάσσει μόνον για τον εαυτό της, όταν είναι στην αντιπολίτευση. Τότε μάλιστα δεν διαμαρτύρεται μόνον, αλλά προπηλακίζει κιόλας και μερικές φορές χειροδικεί. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν πολλά να διηγηθούν επ΄αυτού. Ζήσαμε αυτήν την πολιτική αλητεία.

Τώρα, με την συμφωνία των Πρεσπών η Β.Ελλάδα βράζει. Και είναι λογικό. Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, καθώς στις κοινωνίες τους όλοι γνωρίζονται.

Έτσι, έρχονται κομματικές ενισχύσεις από την Αθήνα για να προπαγανδίσουν μια κατάπτυστη συμφωνία. Όταν ο ευρωβουλευτής Δ.Παπαδημούλης μίλησε πριν από λίγες ημέρες στις Σέρρες, στην πόλη ουσιαστικά κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος. Στο αποκλεισμένο από τα ΜΑΤ κέντρο της πόλης οι πολίτες περνούσαν από τα μπλόκα μετά από επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ εν έτει 2019.

Με την καρατόμηση των πέντε αστυνομικών της Δράμας η κυβέρνηση-κουρελού του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στείλει το μήνυμα στα όργανα της τάξεως πως οι διαμαρτυρίες των πολιτών θα πρέπει να διαλύονται με την βία.

Όπως έγινε στην συγκέντρωση για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όταν μεταφερόμενοι πραιτωριανοί αιματοκύλισαν το συλλαλητήριο.
Συνεπώς το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ξύλο.

Μα τι περιμέναμε από μια κυβέρνηση της Αριστεράς που ξεψυχά! Τι περιμέναμε από τον πρωθυπουργό των ΜΑΤ! Τρέμουν τον λαό.

Και βέβαια χωρίς καμιά ντροπή βαφτίζουν όλους αυτούς του πολίτες ακροδεξιούς και Χρυσαυγίτες.

Είναι τόσο ανόητοι και απελπισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται πως επιβαρύνουν ακόμα πιο πολύ την θέση τους.

Νομίζουν πως έτσι θα συγκροτήσουν το μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς με όλους αυτούς—πεντέξι είναι όλοι κι όλοι—που «εις τα δυσμάς της πολιτικής τους σταδιοδρομίας» αποφάσισαν, μετά από έναν πλάνητα πολιτικό βίο, να συνεργασθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς η ηγετική ομάδα του κόμματος εκτιμά πως με την ένταση και τους ξυλοδαρμούς κατά των πολιτών, που η προπαγάνδα της Αριστεράς τους αποκαλεί «εθνίκια», θα συσπειρώσει έναν κόσμο που τώρα είναι αποστασιοποιημένος. Αυτό το λέμε και προβοκάτσια.

Οι αστυνομικοί οφείλουν να τηρήσουν το Σύνταγμα. Οι συγκεντρώσεις των πολιτών είναι συνταγματικές κατοχυρωμένες και το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία είναι ιερό και χαρακτηρίζει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Η κυβέρνηση –κουρελού, λίγο πριν φύγει, καταφεύγει στο έσχατο όπλο που έχει, στην βία κατά των πολιτικών της αντιπάλων.


ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, ο μελαψός κύριος από την Ημαθία που με ένα κοντάρι στην πλατεία Συντάγματος κτυπούσε τους αστυνομικούς, στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, συνελήφθη; Του ασκήθηκε δίωξη; Ή μήπως ήταν ένας προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Του Σάκη Μουμτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου