Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Περί λαθρο-αφίσας ~ Εις υγείαν των κορόιδων!


Προσέξτε λίγο αυτή την αφίσα. Δεν ξέρω τι λέει στα Αραβικά. Στα Αγγλικά όμως λέει: "Πρώτα κάνουν τη χώρα σου αποικία, μετά σε κλέβουν και τώρα θέλουν να σε απελάσουν.”

Δεν ξέρω αν την εμπνεύστηκε μετανάστης. Μάλλον είναι δουλειά αλληλέγγυου. Όποιος όμως και να την εμπνεύστηκε απευθύνεται σε λάθος αποδέκτες. Διότι η Ελλάδα αποικίες είχε πριν 3000 χρόνια. Κι αυτές δεν ήταν ούτε στην ινδική χερσόνησο, ούτε στα βάθη της Αφρικής, από κει που προέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες. Προφανώς το μήνυμα της αφίσας απευθύνεται γενικώς στον δυτικό κόσμο. Αλλά αυτός που το έγραψε δεν ξέρει ιστορία. Ή κάνει ότι δεν ξέρει. Διότι ξεχνάει το στάδιο μετά την κλοπή και πριν την δήθεν απέλαση (έτσι ονομάζουν οι αλληλέγγυοι την απομάκρυνση απλώς από τις δομές φιλοξενίας): "μετά σε αφήνουν ελεύθερο, να ορίσεις τις τύχες σου και μετά μόνος σου τα κάνεις μαντάρα”.


Πέρασαν πάνω από 70 χρόνια που η Ευρώπη αποσύρθηκε από τις κτήσεις της. Διάστημα ικανότατο για να γίνεις όχι μόνο αφεντικό στον τόπο σου αλλά και πλούσιος όπως έγινε η Σιγκαπούρη, η οποία μάλιστα απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Βρετανία, όχι το 1947 όταν την απέκτησε το Πακιστάν αλλά σχεδόν 2Ο χρόνια αργότερα, το 1965. Όμως, σήμερα, τα κράτη από το οποία προέρχονται οι μετανάστες είναι βουτηγμένα στην υπανάπτυξη, στη διαφθορά και στο έγκλημα. Γιατί;

Αυτό που επίσης δεν σκέφτηκε ο συντάκτης της αφίσας είναι η προφανής αντίφαση ανάμεσα στην καταγγελία των πρακτικών των κακών πρώην αποικιοκρατών Ευρωπαίων, και στην απόφαση του μετανάστη να πάει να ζήσει με εκείνους τους οποίους κατηγορεί. Εκτός αν ήρθε για να τους εκδικηθεί. Γιατί δεν έμεινες, λεβέντη μου, στην πατρίδα σου το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές και έρχεσαι στην Ελλάδα με σκοπό να πας στην Ευρώπη; Οι Ευρωπαίοι φταίνε που από τα 37 εκατομμύρια κατοίκους που είχε το Πακιστάν το 1950, έφτασε το 2018 τα 207 εκατομμύρια με κατά κεφαλήν ΑΕΠ μόνο 1.641 δολάρια, δηλαδή 1.460 ευρώ, δηλαδή 4 ευρώ τη μέρα; Και μάλιστα μετά από την τεράστια άνοδο του πακιστανικού ΑΕΠ από το 1990 και μετά, που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις επενδύσεις των "κλεπτών"; Γιατί μέχρι το 1990, 40 ολόκληρα χρόνια μετά την ανεξαρτησία, το κατά κεφαλή ΑΕΠ του Πακιστάν δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2 ευρώ τη μέρα;

Η εξήγηση είναι απλή: διότι όταν σε μία οικογένεια δουλεύει ο ένας, ο πατέρας - αφέντης, και στο σπίτι από 1 έως 4 γυναίκες γεννοβολάν συνέχεια (με μέσο όρο 3,5 παιδιά ανά γυναίκα) τα λεφτά δεν θα φτάνουν. Μάλιστα μέχρι το 1980 ο μέσος όρος παιδιών ανά γυναίκα στο Πακιστάν ήταν σταθερά πάνω από 6,5!

Το ισλαμικό μοντέλο παράγει πολλά παιδιά και πολλή φτώχεια. Επιπλέον, η θρησκοληψία δεν ευνοεί την πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας. Τίποτε το καινοτόμο δεν αναπτύσσεται στον ισλαμικό κόσμο. Κανένα προϊόν που να ενδιαφέρει την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Κανένα επιδραστικό βιβλίο, καμμιά ενδιαφέρουσα φιλοσοφία, καμμιά σημαντική ανακάλυψη. Γι’ αυτό τα ισλαμικά κράτη θα βλέπουν πάντα την πλάτη των δυτικών. Και με την απόσταση συνεχώς να αυξάνεται. Δεν φταίει γι’ αυτό η Δύση. Οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ευρώπη επειδή οι Ευρωπαίοι φτωχοποίησαν τις κοινωνίες τους. Φτωχοί ήταν πάντα. Έρχονται επειδή έμαθαν ότι οι "κουτόφραγκοι" μοιράζουν λεφτά. Πολλά λεφτά, όταν ζεις με 1 ευρώ τη μέρα (τα 4 ευρώ είναι ο μέσος όρος). Μετά από λίγες ώρες ταξίδι (παίρνουν αεροπλάνο μέχρι τη Σμύρνη, εκεί καίνε τα χαρτιά τους και μπαίνουν στις βάρκες που τους περνούν απέναντι) έχουν τροφή, στέγη, ρούχα και χρήματα. 10 φορές περισσότερα χρήματα από όσα είχαν ως εργαζόμενοι στο Πακιστάν. Σαν να ξέρουμε εμείς πως κάπου στον κόσμο σού δίνουν 10.000 ευρώ τον μήνα για να κάθεσαι. Θα είχαμε φύγει ήδη.

Πάμε ξανά στην αφίσα. Γιατί τυπώθηκε; Διότι οι μετανάστες δεν θέλουν να φύγουν από τα κέντρα φιλοξενίας. Έμειναν κάποια χρόνια εκεί, ιδρυματοποιήθηκαν ζώντας εις βάρος του Έλληνα και του Ευρωπαίου φορολογούμενου, γεννοβόλησαν κι άλλο, και τώρα δεν έχουν καμμία διάθεση να αλλάξουν στυλ ζωής. Κορόιδα είναι; Όμως πρόσφατα ενημερώθηκαν με γραπτό μήνυμα στο κινητό ότι υπάρχει υπουργική (συριζαϊκή) απόφαση, σύμφωνα με την οποία πρέπει να εγκαταλείψουν τις δομές φιλοξενίας μέχρι το τέλος Μαρτίου. Και όχι όλοι. Μόνο όσοι αναγνωρίστηκαν πρόσφυγες μέχρι τον Ιούλιο 2017. Η ενημέρωση λέει πως όσοι εγκαταλείψουν τις δομές, θα συνεχίσουν να παίρνουν για άλλους τρεις μήνες τη μηνιαία οικονομική βοήθεια. Από τους φόρους σου, να μην το ξεχνάμε. Αν αρνηθούν, η οικονομική βοήθεια θα σταματήσει στο τέλος Μαρτίου.

Και τι έκαναν; Αντέδρασαν και ετοιμάζουν… κοινητοποιήσεις! Σ΄αυτόν τον τομέα τουλάχιστον έγιναν μέτοχοι της ημετέρας (ορθότερα: ειμαιτέρας) Παιδείας! Έτσι διαβάζουμε ότι το "Κίνημα Προσφύγων για τα Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη” (συνδικαλίστηκαν κι όλας με τη βοήθεια των αλληλέγγυων!) καλεί σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα (Βασιλίσσης Σοφίας 2). Ξανά κλειστό το κέντρο, ξανά ταλαιπωρία για τους Αθηναίους, ξανά φρενάρισμα στην οικονομική δραστηριότητα, ξανά χαμένες ώρες και χαμένα χρήματα για τους φορολογούμενους που πληρώνουν από πάνω και τη "φιλοξενία” των διαδηλωτών. Και τι ζητούν, μετανάστες και αλληλέγγυοι; Να συνεχίζεις να τους ταΐζεις, να τους ποτίζεις, να τους ντύνεις και να τους χαρτζιλικώνεις. Για να σε βρίζουν κι από πάνω ως κλέφτη αποικιοκράτη!

Θαυμάστε θράσος: "Πρόκειται για μια άδικη απόφαση της Ε.Ε. να διώξει τους πρόσφυγες από την κατοικία τους και να σταματήσει την οικονομική βοήθεια [...] Έχουμε ήδη θυσιάσει αρκετά! Δε θα φύγουμε από την κατοικία μας. Δε θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Δε θα χάσουμε τα δικαιώματά μας"

Μιλάμε για την απόλυτη συριζοποίηση! Οι δομές φιλοξενίας που πληρώνεις εσύ έγιναν κατοικία ΤΟΥΣ! Το να ζουν εις βάρος των άλλων έγινε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Το να παντελονιάζουν τους φόρους ΣΟΥ έγινε δικαίωμά ΤΟΥΣ! 

Δεν μας φτάνει, λένε, τόσος λίγος χρόνος για να ενταχθούμε στην ελληνική κοινωνία και να αποκτήσουμε πρόσβαση στην αγορά εργασίας και δεν ξέρουμε την ελληνική γλώσσα. Να μείνουν λοιπόν στις δομές μέχρι να μάθουν φαρσί τα Ελληνικά και να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Πώς θα αποκτήσουν, δεν το διευκρινίζουν οι αλληλέγγυοι. Ίσως ως "Μακεδόνες” εξτρεμιστές στο επόμενο συλλαλητήριο. Ή ως αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, απ’ ό,τι ξέρω τα θερμοκήπια στον Μαραθώνα έχουν πολλές θέσεις εργασίας κενές και δεν χρειάζεται καν να ξέρεις τη γλώσσα. Και με νοήματα συνεννοείσαι. Αλλά εκεί δουλεύεις όλη μέρα, δεν κάθεσαι αραχτός στις δομές φιλοξενίας με τις 4 γυναίκες σου.

Καταλήγουν στο εξοργιστικό: "η Ε.Ε. επιχειρεί να εμφανιστεί ότι κάνει χάρη στους πρόσφυγες που τους δέχεται και τους φιλοξενεί, ενώ αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή της, όχι μόνο από ανθρωπιστικό καθήκον αλλά επειδή ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό, με την πολιτική της και με τη στρατιωτική παρουσία της, για τη διάλυση ολόκληρων περιοχών και για τον εκτοπισμό των ανθρώπων που έχασαν το σπίτι τους”. 

Εμ, πες το ντε! Ελάχιστη υποχρέωση. Σκέψου ποια μπορεί να είναι η μέγιστη. Πάντως η ελάχιστη είναι να ζουν από τους φόρους μας. Βέβαια, δεν διευκρινίζουν πού ακριβώς έχει στρατιωτική παρουσία η Ε.Ε. Διότι όλη η κόντρα με τον Τραμπ για το ΝΑΤΟ είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν στρατιωτική παρουσία πουθενά. Να το μάθουμε να το χρησιμοποιήσουμε στις διαπραγματεύσεις με τον Ντόναλτ, βρε παιδιά!

Πάμε και στο διά ταύτα, όπως το σερβίρουν εξ ονόματος των οικονομικών μεταναστών που επιμένουν να τους αποκαλούν πρόσφυγες, οι (παχυλά αμειβόμενοι) αλληλέγγυοι: "η απομάκρυνση των προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για να βγάλουν τα προς το ζην και χωρίς την δυνατότητα υποστήριξης από το οικογενειακό δίκτυο και τις κοινωνικές δομές που στηρίζουν την ελληνική κοινωνία, όχι μόνο δεν βοηθά την ένταξη, αλλά αντιθέτως οδηγεί στην περιθωριοποίηση και γκετοποίηση των προσφύγων με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, ενώ μπορεί να αναγκάσει πολλούς να ζουν στο δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις για την κοινωνική συνοχή”.

Άρα, αν δεν θέλετε να ζουν οι μετανάστες στο δρόμο και να μπουκάρουν στα σπίτια σας να τα λεηλατούν, πληρώστε τους να συνεχίσουν να ζουν στις δομές φιλοξενίας μέχρι τότε που θα κρίνουν οι ίδιοι ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσουν. Σε δυο, σε πέντε, σε δέκα χρόνια. Ή ποτέ. Αν πάλι θέλετε να βγουν από τις δομές φιλοξενίας, λεν οι αλληλέγγυοι, εντάξτε τους στις προνοιακές δομές του κράτους. Έτσι κι αλλιώς, εσύ φορολογούμενε θα τους πληρώνεις. Τελικά, το "εις υγείαν των κορόιδων” είναι η μόνη νεοελληνική ιδέα που έγινε διεθνής. Η σύγχρονη συμβολή μας στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Λίγο ακόμα και θα ζητούσαν να διοριστούν ως μετακλητοί στο Μαξίμου. Θα μου πεις: και γιατί όχι; Καλύτερα Ελληνικά ξέρει ο Καρανίκας;




Ο κ. Θάνος Τζήμερος είναι πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία, ξανά!" και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου