Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Αίγυπτος: «Δύο παιδιά σε κάθε οικογένεια είναι αρκετά- όχι άλλα»

Οι αιγυπτιακές αρχές άρχισαν μια προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού, με μια καμπάνια που έχει τίτλο «Δύο είναι αρκετά», όπως σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.
Ο 46χρονος Ρούμπα Χουσεΐν Ζιντάν έχει έξι παιδιά στο αγρόκτημά του στο Ουαράκ,  ένα αγροτικό νησί του Νείλου λίγα μίλια από το κέντρο του Καΐρου και πιστεύει ότι τα πολλά παιδιά θα τον βοηθήσουν στην φροντίδα της γης. Ωστόσο το αιγυπτιακό κράτος...
πιστεύει ο η οικογένεια του Ζιντάν δεν είναι το καλό παράδειγμα και ότι η αύξηση του πληθυσμού θα φέρει δυστυχία στη χώρα.
Αν η χώρα προχωρήσει με τον σημερινό ρυθμό γεννήσεων, μόλις το 2030 ο πληθυσμός της Αιγύπτου θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ο πρόεδρος της χώρας, Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ξεκινά μια εκστρατεία αυτό το έτος με το σύνθημα για κάθε οικογένεια που δημιουργείται  «Δύο παιδιά είναι αρκετά». 
Ο Σίσι πιστεύει ότι η αύξηση του πληθυσμού στην Αίγυπτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα, δηλώνοντας ότι ο υπερπληθυσμός είναι ο δεύτερος κίνδυνος μετά την τρομοκρατία.
Η στατιστική αρχή  της Αιγύπτου αναφέρει ότι η αύξηση του πληθυσμού έχει επιδεινώσει το 40% των νέων ανθρώπων που ταλαιπωρείται για μια αξιοπρεπή θέση εργασίας.
Μελέτες της στατιστικής αρχής δείχνουν ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου αυξάνεται ετησίως κατά 2,5 εκατομμύρια και η χώρα αναμένεται να υπερβεί τα 150 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2050.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ‘Egypt Today’ η Αίγυπτος θεωρείται ένα προπύργιο σταθερότητας στη Μέση Ανατολή,  αλλά οι δυτικές κυβερνήσεις που παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη χώρα στον αραβικό κόσμο θα πρέπει να βρει έναν βιώσιμο τρόπο για να υποστηρίξει το λαό της, γιατί ενδέχεται να δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια μια μεγάλης κλίμακας μετανάστευση προς την Ευρώπη.
Η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει ότι οι Αιγύπτιες έχουν κατά μέσο όρο 3,3 παιδιά σε σύγκριση με το 1,8 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μια πληθυσμιακή έκρηξη σε λίγα χρόνια εάν συνεχιστεί η τεκνοποίηση στους ρυθμούς αυτούς. 
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα έχει απήχηση η εκστρατεία «Δύο είναι αρκετά».
--
The Hellenic Information Team

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου