Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Οι Βαρνταρσκιανοί επιμένουν για "Μαλακεδονικό Κρασί"


Μετά την πρόκληση στην Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου όπου τα Σκόπια συμμετείχαν ως "Μαλακεδονία" αντί "Βόρεια Μαλακεδονία" σύμφωνα με τη Συνθήκη των Πρεσπών, και χρειάστηκε η παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, έρχεται νέα προκλητική κίνηση από το γειτονικό μόρφωμα.

Όπως ενημέρωσε ο Έλληνας δημοσιογράφος..
Κώστας Συμεωνίδης της Deutsche Welle μέσω twitter, τα Σκόπια θα συμμετέχουν στην έκθεση για τον οίνο από τις 17-19 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ.

Συγκεκριμένα στην έκθεση θα συμμετέχει η Ένωση Οίνου της Μακεδονίας (Association Wines of Malacedonia) όπου αυτοδιαφημίζεται ότι έχει "παράδοση 2.000 χρόνων στο κρασί".

"Δεν ξέρω πού πήγε το Malacedonia Timeless και εάν αφαιρέθηκε όντως μετά από παρέμβαση της Πρεσβείας μας. Ξέρω όμως ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δοθούν πολύ σκληρές μάχες. Στην επικείμενη Prowein συμμετέχει ο Association Wines of Malacedonia με «παράδοση 2.000 χρόνων στο κρασί»" έγραψε ο Έλληνας δημοσιογράφος και συνοδεύει την ανάρτησή του με τις σχετικές φωτογραφίες.
Σημειώνεται πως οι Πρέσπες προβλέπουν αλλαγή του ονόματος σε όλους τους κρατικούς φορείς της γειτονικής χώρας και σε ιδιωτικές οντότητες που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο. Η εν λόγω ομοσπονδία χαρακτηρίζει τον εαυτό της Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των οινοποιών και δεν κάνει λόγο για κρατικά κονδύλια.
 
Υπενθυμίζεται πως χθες στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου το περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας ήταν διακομισμένο με διαφημιστικά συνθήματα όπως «Διαχρονική Μακεδονία».
 
Οι επίμαχες αφίσες και πινακίδες αφαιρέθηκαν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου