Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Σία, Τζάκρη & Σηφάκης επισκέπτονται τα Σκόπια


Η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι ο σκοπός της επίσκεψης στα Σκόπια και των συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία, της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Σία Αναγνωστοπούλου, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Η Αναγνωστοπούλου έφθασε χθες στην Βαρντάρσκα και σήμερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μπουγιάρ Οσμάνι.
Η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει τους βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη, όπως και τον Γενικό Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και άλλους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.


Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά με την ανακοινωθείσα επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ο Ζάεφ δήλωσε ότι υπάρχει επιθυμία και από τις δύο πλευρές, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία για την επίσκεψη.

Το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εργάζονται για τον προγραμματισμό της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια, που πιθανολογείται στις αρχές του επόμενου μήνα.

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύει ομάδα υπουργών καθώς και επιχειρηματική αντιπροσωπεία, κυρίως από επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας. Οι τομείς που θα συζητηθούν είναι ο τουρισμός, οι κατασκευές και η ενέργεια.

Ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Τέταρτο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τα Σκόπια, συνοδευόμενος από μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Нова ТВ
--
The Hellenic Information TeamΚατρούγκαλος και Μελεσκάνου οργανώνουν πρωινό φίλων της Βόρειας ΜαλακεδονίαςΜάρτιος 7, 2019. 16:08
Σκόπια.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τεοντόρ Μελεσκάνου, οργανώνουν έναν πρωινό για τους φίλους της Βόρειας Μαλακεδονίας στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει ο Νίκολα Ντιμίτροφ.

Οι προσκλήσεις προς τους επικεφαλής των διπλωματών των κρατών μελών της ΕΕ προέρχονται από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Ρουμανίας, που είναι και οι διοργανωτές.
Το πρωινό φίλων της Βόρειας Μαλακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, ενώπιον του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της 

a1on.malak

The Hellenic Information Team

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου