Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Λέσβος: Σύλληψη 36 (!) ατόμων για νέα τοποθέτηση σταυρού στην ακτή Απελή (pics)


Συνολικά 36 άτομα (35 Έλληνες κι ένας Αλβανός) κρατούνται στην αίθουσα συσκέψεων της Αστυνομίας επειδή νωρίς τα χαράματα της Κυριακής τοποθέτησαν ένα μεγάλο μεταλλικό σταυρό 15 μέτρων στη ακτή Απελή, πολύ κοντά στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί ότι εκτός από τα 36 άτομα έχουν κατασχεθεί και δυο γερανοφόρα οχήματα.
Συνελήφθησαν αφού τοποθέτησαν το μεγάλο μεταλλικό σταυρό, που ας σημειωθεί ότι κατασκευάσθηκε και μεταφέρθηκε από τη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση με τη χρήση γερανού.

Υπενθυμίζεται ότι τον παλαιότερο σταυρό, τον διέλυσαν λαθρομετανάστες ή ακροαριστεροί των ΜΚΟ, που ενοχλούνταν από την παρουσία του.


Παλαιότερα
ανάλογοι ξύλινοι σταυροί που είχαν τοποθετηθεί στην ακτή είχαν ξηλωθεί, με την ομάδα να αποφασίζει να τοποθετήσει μεταλλικό.  

Όπως έγινε γνωστό σε βάρος των "36" σχηματίζονται δικογραφίες. Το γεγονός έχει λάβει διαστάσεις ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι συλληφθέντες με τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα από τη Αστυνομία μεταδίδουν φωτογραφίες τόσο από το γεγονός όσο και από το χώρο όπου κρατούνται.
Αρχικά οι άνδρες της αστυνομίας που πήγαν στο σημείο του συμβάντος προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, όμως οι υπόλοιποι που βρίσκονταν εκεί, θέλησαν να προσαχθούν όλοι μαζί , μην εκθέτοντας τους δύο συμπολίτες τους.













ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ Η ΕΡΤ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ!!!

36 είναι τελικά οι συλληφθέντες του χθεσινού επεισοδίου παράνομης τοποθέτησης μεγάλου μεταλλικού σταυρού στη Απελή. Σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου κτήματος, αυθαίρετες κατασκευές και απείθεια. Κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Λέσβου και ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων έφτιαξαν και τοποθέτησαν τα ξημερώματα ακόμα έναν σταυρό στη θέση Απελή που τόσο έχει ταλαιπωρήσει την κοινωνία της πόλης της Μυτιλήνης. Την κίνησή τους γνωστοποίησαν οι ίδιοι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα η αστυνομία να συλλάβει 36 άτομα οι οποίοι παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία .

Το θέμα είχε απασχολήσει και τον προηγούμενο Σεπτέμβριο την πόλη όπου και πάλι, παραβαίνοντας τους όποιους κανόνες είχαν τοποθετήσει με κίνητρα μίσους έναν σταυρό που θα έπρεπε να συμβολίζει την αγάπη και πιθανώς οι ίδιοι όταν είδαν ότι δεν υπάρχουν οι αντιδράσεις που περίμεναν γκρέμισαν το σταυρό για να προκαλέσουν νέο μίσος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου