Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Αυτός είναι ο Έλληνας που αρνήθηκε να βομβαρδίσει τη Σερβία +vid


Σαν σήμερα (24 Μαρτίου) το 1999, το ΝΑΤΟ εξαπολύει βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, επειδή η τελευταία αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου. Οι αεροπορικές επιδρομές θα διαρκέσουν τρεις μήνες, έως ότου οι δυνάμεις της Γιουγκοσλαβίας αποσυρθούν από την περιοχή. Είναι η πρώτη επίθεση στην ιστορία της Συμμαχίας κατά κυρίαρχου κράτους.
 
Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Σερβίας το 1999, η Ελλάδα, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, αντιτάχθηκε σθεναρά σε μια τέτοια πράξη.
Εκείνη την εποχή, ο πλοίαρχος...
Μαρίνος Ριτσούδης, έγινε ένας πραγματικός ήρωας στη Σερβία, αφού αποφάσισε να μην την βομβαρδίσει.

Έτσι,  αρνήθηκε με το πλοίο του να πλεύσει στην Αδριατική θάλασσα και να βομβαρδίσει τη Σερβία.
Παρόλο που έγινε ήρωας στη Σερβία, στη χώρα του κατακρίθηκε και έλαβε ποινή φυλάκισης δύο ετών και απολύθηκε από την υπηρεσία.

Ο Μαρίνος Ριτσούδης, καταλήγει το δημοσίευμα, έλαβε τιμητικό βραβείο από τη Σερβία πριν από λίγα χρόνια και λέει ότι θα κάνει το ίδιο και σήμερα, δηλαδή θα προστατεύσει τους ορθόδοξους αδελφούς του.The Hellenic Information Team

3 σχόλια:

ENDYMION είπε...

Αδελφούς δεν μας κάνει η θρησκεία.

Konstantinos Stratis είπε...

Εκφράζω τα σέβη μου και την αγάπη μου στον εν Χριστώ Ορθόδοξο Χριστιανό αδελφό μου Μαρίνο Ριτσούδη. Και εγώ αν ήμουν στη θέση του θα έκανα το ίδιο. Ποτέ δεν θα βομβάρδιζα τους εν Χριστώ Ορθόδοξους Σέρβους αδελφούς μου.

Unknown είπε...

ολα μας κανουν αδελφους

Δημοσίευση σχολίου