Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Πέθανε το μέλος των The Prodigy Keith Flint



Ο Keith Flint, frontman του θρυλικού συγκροτήματος Prodigy, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών. Ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Εσσεξ. Η σορός του εντοπίστηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας όταν ασθενοφόρο κλήθηκε μετά από αναφορές για έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.


«Ο θάνατος του δεν κινεί υποψίες για εγκληματική ενέργεια», ήταν οι πρώτες δηλώσεις των αστυνομικών αρχών. Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η αιτία θανάτου, το μέλος του συγκροτήματος Liam Hewlitt υποστηρίζει ότι ο Φλιντ αυτοκτόνησε.


Τον τρόπο με τον οποίο αυτοκτόνησε ο θρυλικός frontman των Prodigy Κιθ Φλιντ αποκάλυψε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Εσσεξ.
Οπως ανέφερε σε σύντομες δηλώσεις της η βοηθός ιατροδικαστή Λίνσεϊ Σαφ, η καταγεγραμμένη αιτία θανάτου του Φλιντ, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 49 ετών, είναι ο απαγχονισμός.






O Flint γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 17 Σεπτεμβρίου του 1969 και το 1970 οι γονείς του μετακόμισαν στο Σπρίνγκφλιντ του Έσσεξ. Στα τέλη της δεκαετίας του '80, ο Flint συναντήθηκε με τον DJ Liam Howlett σε ένα rave club στο Braintree και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη μουσική του Howlett. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και μαζί ξεκίνησαν σιγά σιγά να κάνουν πράξη τους... Prodigy.



Eίχε σχέση με την παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών Γκέιλ Πόρτερ τη δεκαετία του 1990 και αργότερα παντρεύτηκε την DJ Mayumi Kai από την Ιαπωνία, με την οποία χώρισε πρόσφατα.




Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιοκτήτης παμπ στο Έσσεξ και μάνατζερ της ομάδας Traction Control σε αγώνες μοτοσικλέτας.




 



Ποιοι ήταν οι Prodigy

Οι Prodigy αναδείχθηκαν από την underground σκηνή του ρέιβ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το βρετανικό συγκρότημα σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των charts με τις επιτυχίες «Firestarter» και «Breathe».
Γύρω στο 1988, ο Λίαμ Χάουλετ σύχναζε στο club The Barn, ένα δημοφιλές rave στέκι. Εκεί, η αγάπη του για τη μουσική μεγάλωσε. Σε λιγότερο από δύο μήνες ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε πάρτυ και πήρε τη δουλειά του DJ στο club.
Μια νύχτα, δύο νεαροί χορευτές, ο Κιθ Φλιντ και ο Λίροϊ Θόρνχιλ, χόρευαν εκεί καθώς ο Χάουλετ δούλευε ως DJ. Όταν τελείωσε, ο Φλιντ τον πλησίασε και του ζήτησε να γράψει μερικά remix των αγαπημένων του τραγουδιών. Ο Χάουλετ δέχτηκε, και έγραψε 4 κομμάτια στο B-side μιας κασέτας, πάνω στην οποία σημείωσε «The Prodigy». Το όνομα αυτό ήταν φόρος τιμής στο πρώτο του συνθεσάιζερ, που είχε το όνομα «Moog Prodigy».
Όταν ο Φλιντ και ο Θόρνχιλ άκουσαν την κασέτα, εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα όλων των τεσσάρων τραγουδιών. Την επόμενη φορά που πήγαν στο The Barn, ο Φλιντ ρώτησε τον Χάουλετ αν ενδιαφερόταν να σχηματίσουν γκρουπ, πράγμα που σήμαινε ότι αυτός θα έπαιζε τη μουσική του, και οι άλλοι δύο θα χόρευαν σε αυτή. Ο Χάουλετ δέχτηκε, και μαζί με τη χορεύτρια Sharky, σχημάτισαν τους Prodigy.
Η πρώτη συναυλία των Prodigy έγινε το 1990 στο Club Labyrinth στο Ντάλστον του Λονδίνου. Εκεί, ο Χάουλετ συνειδητοποίησε πως η μπάντα χρειαζόταν και έναν MC. Η αναζήτησή του αυτή τον οδήγησε σε έναν Άγγλο MC, τον Κιθ ή «Κίτι» Πάλμερ, γνωστό με το ψευδώνυμο Maxim Reality, τον οποίο τελικά και προσέλαβε. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Club Laryrinth, Νιούτον Ντάνμπαρ, «το πρώτο τους ακόμα live πήγε καταπληκτικά» και όταν ήρθαν ξανά την επόμενη εβδομάδα, «ένα κοινό εκατοντάδων ατόμων τους περίμενε.»
Στα τέλη της ίδιας χρονιάς, ο Χάουλετ δέχτηκε μια πρόταση από την δισκογραφική εταιρία XL Recordings, να υπογράψει συμβόλαιο και να γράψει δικά του τραγούδια. Μέχρι να σιγουρευτεί ότι όλα θα πήγαιναν καλά, το έκρυψε από τα υπόλοιπα μέλη. Όταν επιβεβαιώθηκε όμως το ανακοίνωσε σε αυτούς, πράγμα που οδήγησε τη Sharky να αποχωρήσει από το γκρουπ γιατί, όπως είχε πει, δεν της άρεσε η ιδέα της μεταμόρφωσής του σε εμπορική επιχείρηση.
Ο Χάουλετ έπαιξε αρκετά κομμάτια σε μια συνάντηση με το αφεντικό της XL Records, Νικ Χαλκς. Έπειτα η XL Records πήρε το demo, και έβγαλε ένα βινύλιο 12″ το Φεβρουάριο του 1991. Κάπως έτσι κυκλοφόρησε το πρώτο single του συγκροτήματος, το What Evil Lurks, το οποίο έγινε κλασσικό στη rave μουσική σκηνή, ενώ επίσης ήταν ένα πολύ δημοφιλές βινύλιο και για τους συλλέκτες.
Έπειτα, έβγαλαν αρκετά ακόμη singles, μεταξύ των οποίων και τα Charly, Everybody in the Place, Fire και Jericho. Το πρώτο τους studio album βγήκε την ίδια χρονιά και είχε τον τίτλο Experience. Οι κριτικοί το αποθέωσαν και θεωρήθηκε το καλύτερο χορευτικό άλμπουμ της χρονιάς. Στις 4 Ιουλίου του 1994, κυκλοφόρησε και το δεύτερο άλμπουμ τους με τον τίτλο Music for the Jilted Generation, που χαρακτηρίστηκε ως πιο σκοτεινό από τον προκάτοχο του.
Το 1997 βγήκε το The Fat of the Land, που έγινε και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους, ενώ ακόμη ειπώθηκε γι’ αυτό ότι έφερε την ηλεκτρονική και techno μουσική στο ευρύτερο αμερικάνικο κοινό. Μετά από ένα διάλειμμα 6 χρόνων, επιστρέφουν με ένα νέο single, το Baby’s got a Temper, που ήταν εντελώς διαφορετικό από την προηγούμενή τους δουλειά δείχνοντας το πιο επιθετικό πρόσωπο των Prodigy, και αργότερα οι ίδιοι το επικήρυξαν.
Το καλοκαίρι του 2004 κυκλοφόρησε το πιο αμφιλεγόμενο άλμπουμ τους, το Always Outnumbered, Never Outgunned. Το 2009 επέστρεψαν με το δίσκο Invaders Must Die, που είχε επίσης εμπορική επιτυχία. Η πιο πρόσφατη δουλειά τους είναι το άλμπουμ No Tourists, που βγήκε το 2018.


Στούντιο άλμπουμ
Experience (1992)
Music for the Jilted Generation (1994)
The Fat of the Land (1997)
Always Outnumbered, Never Outgunned (2004)
Invaders Must Die (2009)
The Day Is My Enemy (2015)
No Tourists (2018)
Demo
What Evil Lurks (1991)
EP (Extended Play)
Baby’s got a Temper (2002)
Μίξεις
The Dirtchamber Sessions, Volume One (1999)
Συλλογές
Their Law: The Singles 1990–2005 (2005)
Live
World’s on Fire (2011)
Ντοκυμανταίρ
Electronic Punks (1995)







Μία αποκάλυψη που ίσως ρίχνει φως στα αίτια της αυτοκτονίας του Keith Flint, κάνε σήμερα η dailymail



Λίγες ημέρες πριν από την μοιραία Δευτέρα που ο Κιθ αποφάσισε ότι δεν θέλει πια να ζει, είχε χωρίσει από την σύζυγό του. Μάλιστα είχε αποφασίσει να πουλήσει το σπίτι που ζούσαν για να αφήσει πίσω του τις αναμνήσεις.

Ο Keith Flint ήταν για πολλά χρόνια παντρεμένος με την Ιαπωνέζα DJ και ο χωρισμός τους του κόστισε πολύ. Μάλιστα, η Mayumi Kai, είναι ο άνθρωπος που τον έσωσε από τα ναρκωτικά και τις καταχρήσεις,

Σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2015 ο Κιθ είχε πει ότι :”Όταν νιώσω ότι έχω κλείσει ως άνθρωπος, θα αυτοκτονήσω. Απλά θέλω όταν κοιτάω πίσω να λέω ότι έζησα μία καλή ζωή. Αυτό είναι όλο. Ευτυχισμένες ημέρες”.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι μόλις δύο ημέρες πριν από την αυτοκτονία, ο Κιθ είχε συμμετάσχει σε αγώνα δρόμου της πόλης του, σημειώνοντας μάλιστα πολύ καλή επίδοση.


Ζωντανά χρώματα με μακάβρια εκθέματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σπιτιού στο Ντανμόου του Έσεξ όπου βρέθηκε νεκρός ο frotman των Prodigy στα 49 του χρόνια.

Ο Φλιντ αγόρασε αυτήν την έκταση το 1997 αντί περίπου 260.000 ευρώ. Οι φίλοι του πάντως δεν περίμεναν ότι ο Φλιντ θα έφθανε ποτέ 40 χρονών καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών πολλά χρόνια. Έπαιρνε μαριχουάνα, κοκαΐνη και τα συνδύαζε με αλκοόλ, ενώ εθίστηκε σε συνταγογραφούμενα φάρμακα. Είχε αυτοκτονικές τάσεις αλλά έλεγε ότι είναι δειλός για να εκτελέσει αυτό το σχέδιο.






















Μόλις πριν από δύο εβδομάδες...













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου