Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κατεβάστε ~ Μακεδονίς Γῆ ~ Τεκμήρια ιστορίας και πολιτισμού για την ελληνικότητα της Μακεδονίας


Ειδική έκδοση που κυκλοφόρησε δωρεάν με την εφημερίδα το Βήμα. 

Έγχρωμο με χρήσιμες πληροφορίες για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις και τα ευρήματα σε όλη τη Μακεδονία, που για ακόμη μια φορά βροντοφωνάζουν ΕΛΛΑΔΑ.

"... ὅπου θά δεῖς χιονόλευκες γίδες
μέ λαμπερά κέρατα νά κοιμοῦνται,
στά χώματα ἐκείνης τῆς γής, θυσίασε
στούς τρισμακάριστους θεούς καί χτίσε τό
ἄστυ μίας πόλης" (Διόδωρος, 17.16.1.1)

Ο χρησμός που δόθηκε κατά τον μύθο στον Περδίκκα Α'...
αναφέρεται στην ίδρυση των Αιγών, συσχετίζοντας το όνομα της πόλης με τα μεγάλα κοπάδια των γιδιών της περιοχής. Εκεί, λοιπόν, στις βόρειες παρυφές των Πιερίων, σε έναν τόπο ονομαστό για τις βοσκές του, ίδρυσε περί το 650 π.Χ. ο Περδίκκας την πρώτη πρωτεύουσα των Μακεδόνων. Και η παράδοση ότι ο Περδίκκας και οι διάδοχοί του ήταν Τημενίδες από το Άργος της Πελοποννήσου, έλκοντας την καταγωγή από τον Ηρακλή, τον γιο του Δία, επιβεβαιώθηκε και επίσημα στην καμπή του 6ου προς τον 5ο αι. π.Χ., όταν οι Ελλανοδίκες αναγνώρισαν στον Αλέξανδρο τον Φιλέλληνα το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αρχαία Ιστορία.

Πόλεις, αχανείς νεκρουπόλεις, περίλαμπρα μνημεία, αποκαλύπτονται σήμερα στη Μακεδονία, φέρνοντας στο φως με αδιάσειστες αποδείξεις πλέον, αυτή την Αρχαία Ιστορία. Ποικίλα μυκηναϊκά ευρήματα εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές. Και κάθε αρχαιολογικό εύρημα, μεταφέροντας ένα κομμάτι του παρελθόντος στο παρόν, επιβεβαιώνει με ατράνταχτα στοιχεία την ελληνικότητα του χώρου μέσα στους αιώνες. Γιατί, αν η κοινή καταγωγή ορίζεται από τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα έθιμα -κυρίως ταφικά-, την καλλιτεχνική δημιουργία ακόμη, χαρακτηριστικά που αποδέχονται οι επιστήμονες προκειμένου να οριστεί ένα έθνος, για τη Μακεδονία δεν θα μπορούσε να διατυπωθεί ποτέ διαφορετική άποψη. [...]
(απόσπασμα από το εισαγωγικό κείμενο της επιμελήτριας: "Το βέλος του χρόνου")


Κατεβάστε σε pdf από εδώ.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου