Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Συνελήφθει το αρχιλαμόγιο εφοριακός - Δήμευση της περιουσίας θα δούμε;


Μετά από την έκδοση του εντάλματος συλλήψεως ο εφοριακός της ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 2,2 εκατ. ευρώ συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στο Βύρωνα και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή και από εκεί και πέρα το ΣΔΟΕ θα ερευνήσει τους λογαριασμούς του, απ’ όπου θα προκύψει πως βρέθηκε στον λογαριασμό του το υπέρογκο ποσό.
Ο 50χρονος προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών χρέωνε με πλαστά...
 δικαιολογητικά το δημόσιο καταθέτοντας σε λογαριασμούς ιδιωτών μεγάλα ποσά, ως δήθεν αμοιβές για ανύπαρκτες καταναλωτικές αγορές και παροχή υπηρεσιών προς το ελληνικό δημόσιο. Οι αμοιβές δικαιολογούνταν ως προμήθειες για έπιπλα, υπολογιστές, χαρτί, καύσιμα κλπ. Όπως όλα δείχνουν προσέφερε γενικώς «εξυπηρετήσεις» σε ιδιώτες που «είχαν λαμβάνειν» από το κράτος.

Στο παρελθόν το ΣΔΟΕ είχε προσπαθήσει να τον εντοπίσει για να δώσει εξηγήσεις όμως εκείνος εξαφανίστηκε και εντοπίστηκε στο Δαφνί, όπου πήγε για να ζητήσει υποστήριξη. Μάλιστα, τότε δε συνελήφθη καθώς το ένταλμα δεν είχε εκδοθεί.

Ο 50χρονος με εντολή του έστελνε χρήματα από τη ΔΥΟ σε τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη, σε συγκεκριμένο υποκατάστημα, όπου και ο ίδιος διατηρούσε λογαριασμό. Με αυτόν τον τρόπο μέρος των χρημάτων ή όλα έμπαιναν στον δικό του λογαριασμό, μέχρι που η Αρχή Καταπολέμησης «μαύρου χρήματος» εντόπισε το κόλπο. Μόλις οι λογαριασμοί του δεσμεύτηκαν ο εφοριακός δεν παρουσιάζονταν στην εργασία του.

Με αυτό τον τρόπο ο εφοριακός είχε καταφέρει να γίνει μέσα σε πέντε χρόνια πλουσιότερος κατά 2 εκατ. ευρώ και στους λογαριασμούς του διακινούσε χρήματα της τάξεως των 200.000 ευρώ. Πλέον, οι επιθεωρητές ερευνούν για να καταλήξουν στο ποσό που έχασε το ελληνικό δημόσιο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, είπαμε να κλέψει...αλλά τι στο καλό να τα κάνει τόσα λεφτά; Πόσες ζωές θα ζούσε; Η απληστία, το θανασιμότερο απ' τα θανάσιμα αμαρτήματα!!!

Ανώνυμος είπε...

entaksei episan to mikro to psari ton apatewnisko mias eforias gia na mas apotrepsoun apo tous megalokleftes tous politikous................pou zhtane kai xrwstoumena kiolas, apo poia de mas eipan apo ayta pou den prolavan na klepsoun????????????

Δημοσίευση σχολίου