Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Τα περίεργα της εβδομάδος Νο4

Διαμαντένιο καλάσνικοφ
Ταξιτζής πήρε την κούρσα της ζωής του ~ 5000$
Πεινασμένη γάτα γλίτωσε διαρρήκτη από την φυλακή!
Μηνύματα κατασκόπων στα νύχια των ποδιών
Άνθισε το λουλούδι που βρωμάει
Ερχονται οι έξυπνες επικαλαμίδες
Οι γυναίκες δεν προσλαμβάνουν όμορφες
Την «πρόδωσε» ο χορός της κοιλιάς
Μόνο καφέ δεν φτιάχνει αυτή η τουαλέτα (Βίντεο)
Με το πλέξιμο έβγαλε… Ferrari (Βίντεο)
Οδοκαθαριστής… made in China (Βίντεο)
Το μυστήριο των παιδιών με μαύρα μάτια
Βρήκαν γκαράζ εξωγήινων στον Άρη! (Βίντεο)

Διαμαντένιο καλάσνικοφ

Να πως μια γυναίκα μπορεί να λατρέψει ένα όπλο! Μια πρωτότυπη και προχωρημένη ιδέα είχε ο σχεδιαστής Nicola Bolla, ο οποίος κατασκεύασε το ακριβότερο AK47-Καλάσνικοφ που έχει δημιουργηθεί ποτέ, αφού έγινε από διαμάντια Swarovski. Το έργο του ο Ιταλός γλύπτης παρουσίασε στην εβδομάδα σχεδίασης του Μιλάνου και προκάλεσε σάλο. Ο Bolla είναι γνωστός για την χρήση περίεργων υλικών και χυδαίων αντικειμένων στις δημιουργίες του.


Στο παρελθόν χρησιμοποίησε Swarovski για να δημιουργήσει μια σειρά από τουαλέτες ενώ η δουλειά του έχει εμφανιστεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

 
Ταξιτζής πήρε την κούρσα της ζωής του

Ανέλπιστη τύχη είχε ένας οδηγός ταξί από την Νέα Υόρκη, ο οποίος χθες πήρε κούρσα για το Λος Αντζελες, η οποία κοστίζει 5.000 δολάρια.

Ο τραπεζικός επενδυτής Τζον Μπελίτσκι και ο φίλος του Νταν Γουέμπεν ήθελαν να κάνουν κάτι τρελό και έτσι αποφάσισαν να πάνε στο Λος Αντζελες με το ταξί του Μοχάμεντ Αλαμ, τον οποίον «τσίμπησαν» στο αεροδρόμικο Λα Γκάρντια της Νέας Υόρκης.

Η κούρσα των 2.448 μιλίων διήρκεσε έξι ημέρες συμπεριλαμβάνοντας και μία στάση στο Λας Βέγκας, όπου οι δύο φίλοι κέρδισαν σε τυχερά παιχνίδια 2.000 δολάρια.

Στο Twitter όπου ο Μπελίτσκι μοιράστηκε με τους φίλους του την κούρσα αυτή, έγραψε «Ξυπνήσαμε τον Άλαμ τα ξημερώματα με έναν καταιγισμό από εκατοδόλαρα»...

Μπελίτσκι και Γουέμπεν δεν έχουν πει ακόμη πώς θα γυρίσουν πίσω στην ανατολική ακτή. Ομως ο οδηγός ταξί, Αλαμ, τόνισε ότι θα τον βοηθήσει ένας φίλος του, που θα κάνει την κούρσα την επιστροφής.

 
Πεινασμένη γάτα γλίτωσε διαρρήκτη από τη φυλακή!
 
Το δικαστήριο της πόλης Colchester, στην ανατολική Αγγλία, αθώωσε κλέφτη, αφού άκουσε την οδυνηρή ιστορία του για την... πεινασμένη του γάτα, Laura.


Ο 55χρονος Steven Tor συνελήφθη με την κατηγορία της πολλαπλής κλοπής. Ωστόσο, ο δαιμόνιος δικηγόρος του υποστήριξε στο δικαστήριο ότι, εάν ο Tor μπει στη φυλακή, δεν θα υπάρχει κανένας να φροντίσει τη Laura, η οποία, παραμελημένη, θα πεθάνει από την πείνα. Ο δικηγόρος τόνισε ότι το σπίτι του πελάτη του δεν έχει ειδική είσοδο για γάτες και, συνεπώς, η Laura θα είναι εγκλωβισμένη και δεν θα μπορέσει να βγαίνει έξω, για να βρίσκει τροφή.

Όσο απίθανο και αν ακούγεται, το δικαστήριο δέχθηκε την επιχειρηματολογία του δικηγόρου και αποφάσισε να μην εκδώσει ποινή φυλάκισης. Ο Tor καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 75 λιρών, καθώς και να φτιάξει μια ειδική μικρή πόρτα στο σπίτι του, από την οποία η Laura θα μπορέσει να βγαίνει έξω και να επιστρέφει.

 
Μηνύματα κατασκόπων στα νύχια των ποδιών

Στα νύχια των ποδιών χάραζαν μηνύματα οι κατάσκοποι του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ χρησιμοποιούσαν χυμό λεμονιού για να γράψουν «αόρατα» μηνύματα, σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε η CIA.

Οι αναφορές αυτές του προηγούμενου αιώνα περιέχουν επίσης οδηγίες για το «πώς να υποπτευθείς και να εξετάσεις κάθε πιθανό πράγμα».


«Η τεχνολογική πρόοδος σήμερα έκανε δυνατή την αποκάλυψη των εγγράφων», λέει η CIA.

Για παράδειγμα, ένα από αυτά προτείνει εμποτισμό ενός μαντηλιού με νιτρικό άλας, σόδα ή κόλλα, ούτως ώστε να καταστεί ένα φορητό διάλυμα αόρατου μελανιού.
Βάζοντας το χρησιμοποιημένο μαντήλι στο νερό θα αποκαλύψει ένα διάλυμα, το οποίο στην συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γραφτούν μυστικά μηνύματα.

Εγγραφο του 1914 στα γαλλικά εκθέτει μία γερμανική φόρμουλα για την κατασκευή μυστικού μελανιού, τονίζοντας ότι οι Γάλλοι κατάσκοποι κατόρθωσαν να «σπάσουν» τον κωδικό του εχθρού
Επίσης, ένα υπόνμνημα που κατήρτισε ένας γραφολόγος από την Καλιφόρνια, έκανε λόγο για γραφή αόρατων μηνυμάτων στο ανθρώπινο σώμα.

«Για να τα κάνει κανείς εμφανή αρκεί να ψεκαστεί με την κατάλληλη αντενεργό ουσία», αναφέρεται στο υπόμνημα.
Το έγγραφο προειδοποιεί για άλλες μεθόδους που χρησιμοποιούντο από κατασκόπους και λαθρεμπόρους, σύμφωνα με τις ικανότητες και την εκπαίδευση των εγκληματιών, όπως να χαράσουν μηνύματα στα νύχια των ποδιών.

Οπως αναφέρει η CIA, τα μυστικά έγιναν παρωχημένα από τις προόδους στην χημεία του αόρατου μελανιού και στις μεθόδους φωτισμού που χρησιμοποιήθηκαν για να τα αποκαλύψουν.
Η CIA αποκρυπτογράφησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ιστορικά έγγραφα την περσινή χρονιά και είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.


Άνθισε το λουλούδι που βρωμάει

Στην Βασιλεία της Ελβετίας συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες προκειμένου να θαυμάσουν το γιγαντιαίο λουλούδι που μυρίζει απαίσια, το οποίο άνθισε για πρώτη φορά.

Το amorphophallus titanum είναι γνωστό ως «το άνθος των πτωμάτων», λόγω της μυρωδιάς που αναδύει, η οποία μοιάζει με την οσμή σάρκας σε αποσύνθεση. Ο Βοτανικός Κήπος της Βασιλείας αναμένει ότι το 2 μέτρων ύψους φυτό θα προσελκύσει περίπου 10.000 επισκέπτες.

Η άνθιση του 17χρονου φυτού θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Παγκοσμίως, υπάρχουν μόνο 134 καταγεγραμένες ανθοφορίες από τεχνητή καλλιέργεια, σύμφωνα με το Associated Press.

Το φυτό άρχισε να σπρώχνει το χώμα το Μάρτιο και λίγες ημέρες πριν άρχισε να μεγαλώνει περίπου έξι εκατοστά την ημέρα.Η «μητέρα» του φυτού - τιτάνα που βρωμάει άνθισε για τελευταία φορά το 1992 στον Κήπο της Φρανκφούρτης.

Η καταγωγή του φυτού αυτού είναι από τα τροπικά δάση της Σουμάτρα και χρειάζεται υγρό κλίμα για να μεγαλώσει και σπάνια ανθίζει.

Η απαίσια μυρωδιά που αναδύει λέγεται ότι είναι μία διασταύρωση καμμένης ζάχαρης και σάρκας σε αποσύνθεση και είναι σχεδιασμένη για να προσελκύει έντομα για γονιμοποίηση.


Ερχονται οι έξυπνες επικαλαμίδες

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει το θέατρο το οποίο συχνά παίζεται στα γήπεδα με πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιδίδονται σε ψεύτικες βουτιές και ακόμη πιο ψεύτικους σφαδασμούς προκειμένου να κερδίσουν φάουλ, η βρετανική εταιρεία Small Fry σχεδίασε και παρουσιάζει ένα νέο προϊόν.

Ο λόγος για μια σειρά επικαλαμίδες εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες οι οποίοι θα φανερώνουν πότε κάποιος ποδοσφαιριστής ο οποίος ζητάει φάουλ έχει πραγματικά δεχθεί αντικανονικό μαρκάρισμα και πότε αυτός κάνει θέατρο.

«Κάθε επικαλαμίδα έχει δύο σένσορες, έναν που ``καταλαβαίνει'' πότε κάποιος άλλος παίκτης πλησιάζει απειλητικά και έναν ο οποίος ``νιώθει'' τα όποια σκληρά μαρκαρίσματα. Επιπλέον διαθέτει και έναν συναγερμό ο οποίος χτυπάει μόνο όταν ενεργοποιηθούν και οι δύο αισθητήρες, επιβεβαιώνοντας πως πράγματι έγινε φάουλ. Κοινώς, εάν κάποιος προσπαθήσει να ξεγελάσει την επικαλαμίδα κλοτσώντας τον εαυτό του, ο συναγερμός δεν θα λειτουργήσει γιατί ο ένας αισθητήρας δεν θα έχει εντοπίσει την ύπαρξη κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή κοντά», εξηγεί ο Άντι Σο, ένας από τους σχεδιαστές του προϊόντος.


Οι γυναίκες δεν προσλαμβάνουν όμορφες

Τα αγόρια είναι πιο ανταγωνιστικά από τα κορίτσια ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών και παραμένουν εξίσου πιο ανταγωνιστικοί ως ενήλικες, αποκτώντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των γυναικών, πράγμα που εξηγεί γιατί κατά μέσο όρο βγάζουν πιο πολλά χρήματα από αυτές, σύμφωνα με μια νέα γερμανική έρευνα.

Aλλη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες, όταν είναι εργοδότριες ή αρμόδιες για προσλήψεις, έχουν προκατάληψη σε βάρος άλλων όμορφων γυναικών που ζητούν δουλειά και προτιμούν να…τις αφήσουν στην ανεργία.

Οι ερευνητές του ινστιτούτου ερευνών Iza, με επικεφαλής τον καθηγητή Ματίας Σούτερ και τη Ντανιέλα Ρίτσλερ, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο ετήσιο συνέδριο της βρετανικής Βασιλικής Οικονομικής Εταιρίας, σύμφωνα με την «Τέλεγκραφ», έκαναν διάφορα πειράματα (αγώνες δρόμου, τεστ μαθηματικών κ.α.) σε παιδιά και εφήβους ηλικίας τριών έως 18 ετών, που σε όλες τις περιπτώσεις έπρεπε να επιλέξουν αν θα εκτελούσαν τη δραστηριότητα μόνοι τους ή σε ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, παρόλο που τα κορίτσια είχαν σε προσωπικό επίπεδο ανάλογες ικανότητες (αθλητικές, μαθηματικές κλπ) με τα αγόρια, διάλεξαν σε πολύ μικρότερο ποσοστό από τα αγόρια να ανταγωνιστούν, αποφεύγοντας να ρισκάρουν την ήττα.

Ορμώμενοι από αυτή τη διαπίστωση, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή η αποφυγή ανταγωνισμού «συνοδεύει» ως νοοτροπία τις γυναίκες στην ενήλικη ζωή τους και έχει, μεταξύ άλλων, ως συνέπεια να βγάζουν συνήθως λιγότερα χρήματα από τη δουλειά τους σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους της ίδιας ηλικίας. «Για να πετύχει κανείς πιο ελκυστικές και καλοπληρωμένες δουλειές στη σύγχρονη οικονομία, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζει την πρόκληση του ανταγωνισμού και να μην την αποφεύγει», εκτιμούν οι γερμανοί ερευνητές.

Γυναικείες αντιζηλίες
Από την άλλη, μια άλλη έρευνα από ισραηλινούς οικονομολόγους, που επίσης παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της βρετανικής Βασιλικής Οικονομικής Εταιρίας, διαπίστωσε ότι οι εμφανίσιμες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να προσληφθούν σε μια νέα θέση εργασίας, αν ο υποψήφιος εργοδότης τους ή ο υπεύθυνος για την πρόσληψη είναι επίσης γυναίκα.

Οι ερευνητές, κάνοντας τα σχετικά πειράματα με τις αποστολές περίπου 5.000 βιογραφικών σε 2.500 εταιρίες που έψαχναν προσωπικό, ανακάλυψαν ότι αν μια όμορφη γυναίκα που ψάχνει για δουλειά, στείλει μαζί με το βιογραφικό της μια αντιπροσωπευτική φωτογραφία της, λαμβάνει μόλις το ένα τέταρτο των απαντήσεων ή των προσκλήσεων για συνέντευξη (όταν το αίτημά της αξιολογείται από άλλη γυναίκα), σε σχέση με μια γυναίκα λιγότερο γοητευτική ή με μια που δεν στέλνει καθόλου φωτογραφία.

Ανωτερότης...
Το αντίθετο συμβαίνει με τους άνδρες υποψήφιους για απασχόληση, όταν γυναίκες αξιολογούν την περίπτωσή τους. Οι πιο γοητευτικοί άνδρες, που επισυνάπτουν τη σχετική φωτογραφία στο βιογραφικό τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να προσκληθούν για συνέντευξη στα γραφεία της εταιρίας, σε σχέση με όσους δεν στέλνουν καθόλου φωτογραφία ή, ακόμα χειρότερα, με όσους δεν είναι εμφανίσιμοι.

Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι οι γυναίκες που κάνουν την αξιολόγηση της πρόσληψης, συνειδητά ή όχι, δεν θέλουν περισσότερο ανταγωνισμό στην επιχείρησή τους, αν προσλάβουν μια νέα όμορφη συνάδελφο, που θα τραβάει πάνω της την προσοχή των συναδέλφων. Δυστυχώς για όσες ψάχνουν για απασχόληση, η συντριπτική πλειονότητα (σε ποσοστό μέχρι και 96%) των αρμόδιων για τις προσλήψεις στα τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού των μεγάλων κυρίως εταιριών είναι γυναίκες 20-30 ετών και ανύπαντρες…


Την «πρόδωσε» ο χορός της κοιλιάς

Προκειμένου να κερδίσει την διατροφή από τον σύζυγό της και να μην εργαστεί επικαλέστηκε αναπηρία λόγω τραυματισμού σε τροχαίο το 1997.

Ωστόσο, η 43χρονη Ντόροθι ΜακΓκερκ λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο», καθώς ο πρώην σύζυγός της ανακάλυψε στο διαδίκτυο φωτογραφίες που την απεικονίζουν να χορεύει με χάρη τον χορό της κοιλιάς. Μάλιστα, σε μπλογκ έδινε συμβουλές προς τις αναγνώστριες για τις ευεργετικές ιδιότητες του ζωηρού χορού για κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα.

Μετά από την ανακάλυψη αυτή, ο Μπράιαν ΜακΓκέρκ έσυρε την πρώην καλή του στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο αποφάσισε να της «κόψει» 400 δολάρια από το επίδομα της διατροφής της.

Ο Μπράιαν ΜακΓκερκ που χώρισε από την σύζυγό του πριν λίγα χρόνια, κατάφερε να αποκτήσει και το 60% της πώλησης του σπιτιού τους.


Μόνο καφέ δεν φτιάχνει αυτή η τουαλέτα

H Kohler Numi πολλά τεχνολογικά στοιχεία που διευκολύνουν το χρήστη. Πρόκειται για μια τουαλέτα, το καπάκι της οποίας ανοίγει αυτόματα, διαθέτει θερμαινόμενο κάθισμα, ενώ όταν κάθεται ο χρήστης πάνω της βγάζει ζεστό αέρα από την κάτω πλευρά για να μην παγώνουν τα πόδια του τον χειμώνα. Διαθέτει αποσπώμενο εξάρτημα μπιντέ, τη θερμοκρασία και την ένταση του οποίου ο χρήστης τη ρυθμίζει από ένα ειδικό χειριστήριο με οθόνη αφής, ενσωματωμένο δέκτη FM αλλά και είσοδο Aux για την αγαπημένη μουσική από τα ηχεία της και καθαρίζεται μόνη της...

Η τιμή της είναι 6.400$ ή 4500€ και για την ώρα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ.





Με το πλέξιμο έβγαλε… Ferrari

Η 22χρονη Lauren Porter από το Λονδίνο της Μ. Βρετανίας κατάφερε να πλέξει (ναι, καλά διαβάσατε, να πλέξει) μία ολόκληρη Ferrari στο πλαίσιο μας εργασίας για το Πανεπιστήμιο. Της πήρε μόλις 10 μήνες για να την τελειώσει και κατανάλωσε πάνω από 12 μίλια (ναι, καλά διαβάσατε, μίλια) κλωστής.

Μάλιστα, αυτό που κατάφερε είναι τόσο μοναδικό, που η συγκεκριμένη Ferrari έχει φιλοξενηθεί σε πολλά περιοδικά αυτοκινήτου και περιοδικά lifestyle.





Οδοκαθαριστής… made in China





Το μυστήριο των παιδιών με μαύρα μάτια

Τα μυστήρια του σύμπαντος δεν τελειώνουν. Τελευταία, αυτό που απασχολεί τους επιστήμονες είναι οι έφηβοι με τα μαύρα μάτια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν δημοσιευτεί πολλά πράγματα γύρο από αυτούς τους ανθρώπους όμως είναι αξιοπερίεργο διότι δεν έχουν κανένα λευκό κερατοειδείς, ούτε ίριδα, παρά μόνο μεγάλα ολόμαυρα μάτια και έχουν προκαλέσει φρίκη σε όσους τους έχουν δει.

Το χειρότερο όμως δεν είναι ότι αυτά τα παιδιά απλά θα σε κοιτάξουν στα μάτια και θα συνεχίζουν το δρόμο τους. Μένουν εκεί απέναντι σου, καρφώνοντας το μαύρο βλέμμα πάνω σου και ζητώντας σου βοήθεια. Λένε πως δεν μπορείς να τους αντισταθείς και κάνεις ότι σου ζητούν, χωρίς εκείνοι να μιλούν, απλά σε κοιτάνε με τα περίεργα μαύρα μάτια.

Η πιο τρομακτική στιγμή είναι πως αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχουν αντιμετωπίσει αυτά τα παιδιά, ορκίζονται ότι δεν μπορούσαν να τους αντισταθούν και έκαναν ακριβώς ότι τους ζητούσαν, σαν εκείνοι να είχαν υπνωτίσει το μυαλό τους.

Τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών ειναι:

• Νέοι
• μελαχρινοί
• μαύρα μάτια. Όπως και τα μάτια της κούκλας.
• μπορούν να ελέγξουν το μυαλό σου
• επιθυμούν να μπουν στο σπίτι σου ή στο αυτοκίνητο σου.
• μπροστά τους οι απλοί άνθρωποι νιώθουν αδύναμοι και τους προσκαλούν στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο…

Επίσης το πιο τρομακτικό είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει όταν τους καλείς στο σπίτι σου…


Βρήκαν γκαράζ εξωγήινων στον Άρη!

Το Δεκέμβριο του 2010 το εξερευνητικό διαστημικό ρομπότ «Mars Rover Spirit» εξερευνούσε ένα βραχώδες βουνό στον Άρη, όταν ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε μία παράξενη ανακάλυψη. Βρήκε μία πύλη είσοδο την οποία και φωτογράφησε, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η φωτογραφία ντοκουμέντο να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA.

 Στο βίντεο φαίνεται η φωτογραφία σε μεγέθυνση και διακρίνεται μία μεγάλη πύλη εισόδου-εξόδου τεχνητής κατασκευής, γεωμετρικού σχήματος «Π», όπως και στην κάτω δεξιά γωνία μία μεταλλική κατασκευή, σχήματος ιπταμένου δίσκου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου