Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Περιορισμοί γιοκ στο Rapidshare ~ Ελέω ανταγωνισμού


Ο ανταγωνισμός συνήθως συμφέρει τον «πελάτη». Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η κίνηση στην οποία προέβει η διάσημη ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, το γνωστό σε όλους Rapidshare.

Η ιστοσελίδα, τον τελευταίο καιρό, έβλεπε να χάνει πολλούς χρήστες λόγο των περιορισμών σε upload και download. Περιορισμούς που ναι μεν έχουν άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, αλλά τις έχουν σε μικρότερο βαθμό. Η «πίτα» έχει μοιραστεί ανάμεσα σε hotfile, filesonic,...
 Megaupload, Fileserve κτλ. Πολλές ιστοσελίδες πλέον, όταν πριν από μερικά χρόνια το Rapidshare έπαιζε μπάλα… μόνο του.

Φαίνεται όμως ότι με τον ανταγωνισμό, το «rapid» έγινε καλύτερο από ποτέ καθώς δεν προσφέρει πλέον κανένα όριο πλέον για τα upload και τα download πράγμα το οποίο είναι αρκετά δελεαστικό για το κοινό. Αυτό ανέφερε άλλωστε η Rapidshare στην ανακοίνωσή της επισημαίνοντας πως αφαιρεί όλους τους περιορισμούς που δεν ικανοποιούσαν τους χρήστες.

Ο καθένας μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί την υπηρεσία, ακόμη κι αν δεν είναι συνδρομητής, χωρίς όριο σε upload και download, ούτε στο μέγεθος των αρχείων που ανεβάζει! Επιπλέον επισημάνεται, ότι οι servers της εταιρείας, αναβαθμίζονται ώστε να υποστηρίζουν ταχύτητες έως 500Mbps.

Οι free users θα έχουν περιορισμό στο χρόνο που θα είναι τα αρχεία διαθέσιμα γι’ αυτούς. Ο χρόνος είναι περίπου 30 μέρες, και στην συνέχεια θα υπάρχουν απλά, κάποια δευτερόλεπτα αναμονής. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το Rapidshare δίνει μια γροθιά στη μάχη με τα υπόλοιπα site διαμοιρασμού αρχείων, με σκοπό να ξαναφέρει δίπλα της τους (πολλούς) χρήστες που είχε χάσει τους τελευταίους μήνες.
newsbomb.gr/

***Σε δοκιμή που έκανα, ναι μεν κατεβαίνουνε σφαίρα τα αρχεία με το maximum της ταχύτητας που έχει η σύνδεσή μου, αλλά η χρονική καθυστέρηση μεταξύ των 2 αρχείων παραμένει.

Συγκεκριμένα για 2 αρχεία των 200mb, περιμένω 1 ώρα για να κατέβει το δεύτερο. (Βέβαια πάντα υπάρχει η λύση, κάνοντας επανεκίνηση το ρούτερ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου