Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Επαναγορές ομολόγων €2,5 δισ. από Ελλάδα


Σε επαναγορές κρατικών ομολόγων 2,5 δισ. ευρώ έχει προχωρήσει εντός του 2011 η Ελλάδα όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο (Π. Χριστοδούλου - Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους).

Έντονα ανοδικά συνέχισε να κινείται την Τετάρτη το spread του δεκαετούς ομολόγου καταγράφοντας νέο ρεκόρ πάνω από τις 1.300 μ.β., καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους...

Ο κ. Αθανάσιος Ορφανίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέδωσε την εντεινόμενη αβεβαιότητα και τις πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η αγορά ομολόγων στην καθυστέρηση θέσπισης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης.

Ο ίδος μάλιστα, εξέφρασε την «απογοήτευσή» του από τους Ευρωπαίους ηγέτες που δεν έχουν λάβει ακόμα μια οριστική απόφαση όσον αφορά το εν λόγω ταμείο μετά και από την πολυσυζητημένη συνεδρίαση του Μαρτίου.

«Η Ελλάδα παραμένει σε ελεύθερη πτώση», ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικής σταθερού εισοδήματος της Rabobank στο Λονδίνο, Richard McGuire, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires προσθέτοντας ότι "Οι αποδόσεις ομολόγων συνεχίζουν να αυξάνονται εν μέσω εντεινόμενης φημολογίας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και αισθητής απουσίας αγοράς ελληνικών ομολόγων από την ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".
Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου