Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

«Το χέρι του Θεού» από 12.090 κύβους του Ρούµπικ, σε 400 ώρες (Βίντεο)


Περισσότεροι από 12.000, για την ακρίβεια ο αριθµός ρεκόρ 12.090 κύβων Ρούµπικ επιστρατεύτηκαν για να ανασυσταθεί το αριστούργηµα του Μιχαήλ Αγγέλου «Το χέρι του Θεού» από την Καπέλα Σιστίνα.

Για να επιτευχθεί ο συγκεκριµένος άθλος, χρειάστηκε να δουλέψουν επί 400 ώρες µια οµάδα 11 ατόµων που ξέρουν να λύνουν τον περίφηµο γρίφο...
 σε 12 δευτερόλεπτα - γρηγορότερα δηλαδή από τον χρόνο που χρειάζεται ο µέσος άνθρωπος για να ξεπακετάρει τον κύβο από τη συσκευασία του. Αρχικά η εικόνα αναλύθηκε σε 108.810 πίξελ και εν συνεχεία ο κάθε συµµετέχων έπρεπε να προσαρµόσει τον κάθε κύβο ώστε να αποδοθούν σωστά τα χρώµατα και οι φωτισµοί καθώς στην πρώτη απόπειρα ο Αδάµ βγήκε ηλιοκαµένος και ο Θεός πολύ κόκκινος. Το Cube Works Studio, µε έδρα το Τορόντο στον Καναδά, φαίνεται πως γοητεύτηκε από το πρώτο πείραµα και τώρα ετοιµάζεται να ανασυστήσει ολόκληρη την οροφή της Καπέλα Σιστίνα. Σύµφωνα µε τους πρώτους υπολογισµούς, εκτιµάται πως θα χρειαστούν περί τους 250.000 κύβους και το βάρος του έργου που θα κρεµαστεί από το ταβάνι θα φτάσει τους 50 τόνους. (Tα Νέα)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου