Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΟΧΙ στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με ειπρακτική λογική


Απέναντι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου βρίσκεται για ακόμη μία φορά η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Η υπουργός με συνέντευξη της την Τρίτη του Πάσχα ουσιαστικά είπε «όχι» στην προαναγγελία Παπακωνσταντίνου για ρύθμιση τύπου ημιυπαίθριων στα αυθαίρετα, δηλαδή για «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων κτισμάτων για μία διάρκεια έως 40 χρόνια:



Οι βολές της κυρίας Μπιρμπίλη ήταν απολύτως σαφείς καθώς είπε ότι δεν πρόκειται «να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήμα FM η υπουργός είπε ότι η νομιμοποίηση αυθαιρέτων είναι αντισυνταγματική, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο αυτόν που είναι νόμιμος με εκείνον που αυθαιρετεί.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη ρύθμιση όχι μόνο όσοι έχουν αυθαίρετο προ του 2004 και δεν το δήλωσαν ως τότε, αλλά και όσοι έχτισαν αυθαίρετα μετά το 2004, για τους οποίους τα πρόστιμα ήταν εξοντωτικά.

Η πιο πρόσφατη κόντρα μεταξύ των δύο υπουργών ήταν για τα αδιάθετα δικαιώματα των ρύπων, τα οποία η υπουργός Πειβάλλοντος ήθελε να κατευθυνθούν υπέρ της πράσινης ενέργειας, ενώ ο υπουργός Οικονομικών προτιμούσε να κατευθυνθούν στα δημόσια ταμεία. Τελικά «πέρασε» της κυρίας Μπιρμπίλη καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου συνυπέγραψε την απαιτούμενη υπουργική απόφαση. Για να δούμε αυτή τη φορά ποιος θα βγει νικητής;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου