Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

"Η χώρα μου λέγεται Μακεδονία" & ο Τρεμόπουλος την πάπια;



Οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος, έχοντας δίπλα τους τη βουλευτή των Σκοπίων Λιάνα Πόπουσκα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στα Βαλκάνια.

Μάλιστα, ο κ. Τρεμόπουλος...
κάλεσε την κυβέρνηση να ελέγξει δημοσίευμα του 2008 σε εφημερίδα των Σκοπίων, σύμφωνα με το οποίο την περίοδο Καραμανλή είχαν προχωρήσει συζητήσεις με την κυβέρνηση Γκρούεφκσι για να δημιουργηθεί πυρηνικό εργοστάσιο στη FYROM.

Η βουλευτής των Σκοπίων παίρνοντας τον λόγο, ζήτησε να μην προσφωνείται η χώρα της FYROM γιατί το θεωρεί προσβλητικό και ότι η χώρα της λέγεται «Μακεδονία» χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τον κ. Τρεμόπουλο.
real.gr


Η απάντηση των Οικολόγων Πράσινων

Αγαπητοί φίλοι,

Ως συντονιστής του πάνελ στη συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων για τα πυρηνικά, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στο σημείο που αναφέρεστε, η κ. Πόποφσκα είπε επίσης ρητά ότι αποδέχεται το ...

ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όμως τα αρχικά FYROM στη γλώσσα της έχουν προσβλητικό χαρακτήρα. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί και από τα τηλεοπτικά συνεργεία που ήταν παρόντα.
Αυτή είναι ολόκληρη η εικόνα, που δείχνει ότι δεν υπήρξε ούτε πρόβλημα ούτε λόγος να διαμαρτυρηθούμε. Το κύριο είναι όμως ότι, αν δε συνεργαστούμε έγκαιρα με τους αντιπυρηνικούς από την άλλη πλευρά για να σταματήσουμε το σχεδιαζόμενο πυρηνικό εργοστάσιο 12 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα, κανείς μας δεν πρόκειται να είναι ασφαλής ούτε στην ελληνική Μακεδονία ούτε στη FYROM ή στις άλλες γειτονικές χώρες.

Με εκτίμηση
Γιάννης Παρασκευόπουλος
εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων
http://taxalia.blogspot.com/2011/04/real-taxalia.html



Macedonia τα Σκόπια για τον γ.γ. του ΟΗΕ!

Το απόγευμα της Πέμπτης, θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Γκι-Μουν με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι.


Στην επίσημη ανακοίνωση που υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αποκαλείται «υπουργός Εξωτερικών της Μακεδονίας» και όχι της ΠΓΔΜ όπως είναι η ονομασία που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ για τη γειτονική χώρα.

Αβλεψία ή μη, τα ΜΜΕ στα Σκόπια ήδη πανηγυρίζουν, που έστω και μέσω μιας τυπικής ανακοίνωσης ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τους αποκαλεί… «Μακεδονία».

Καμία αντίδραση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, θα είναι η υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2013-2016 και η πορεία του διαλόγου μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας.


Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή καθώς η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στα Ηνωμένα Έθνη.


ΠΓΔΜ (και πάλι) τα Σκόπια στον ΟΗΕ ~ Διόρθωσαν την γκάφα στην επίσημη ιστοσελίδα

Το απόγευμα της Πέμπτης θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, στην αρχική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αποκαλούνταν «υπουργός Εξωτερικών της Μακεδονίας» και όχι της ΠΓΔΜ, όπως είναι η ονομασία που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ για τη γειτονική χώρα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και τους... πανηγυρισμούς στα Σκόπια για την άμεση αναγνώριση της χώρας τους ως «Μακεδονία» από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στις 15:30 ώρα Ελλάδας υπήρξε επανόρθωση και στην επίσημη ιστοσελίδα πλέον ο κ. Μιλόσοσκι εμφανίζεται ως υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, θα είναι η υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2013-2016 και η πορεία του διαλόγου μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Ως συντονιστής του πάνελ στη συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στο σημείο που αναφέρεστε, η κ. Ποποφσκα είπε ρητά ότι αποδέχεται το ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όμως τα αρχικά FYROM, στη γλώσσα της έχουν προσβλητικό χαρακτήρα. Αυτή είναι ολόκληρη η εικόνα, που δείχνει ότι δεν υπήρξε ούτε προβλημα ούτε λόγος να διαμαρτυρηθούμε. Το κύριο είναι ότι, αν δε συνεργαστούμε έγκαιρα για να σταματήσουμε την πυρηνική απειλή, κανείς μας δεν πρόκειται να είναι ασφαλής ούτε στην ελληνική Μακεδονία ούτε στη FYROM ή στις άλλες γειτονικές χώρες.

Με εκτίμηση
Γιάννης Παρασκευόπουλος
εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι σου προφανώς δεν είμαστε, ΕΜΕΙΣ είμαστε ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και την αγαπάμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Εσύ προοδευτικέ αντεθνικέ ψευτο-οικολόγε τράβα στας πολυεθνικάς ευρώπας να αναπνεύσεις "καθαρό αέρα".

Ένας αναγνώστης του blog

Δημοσίευση σχολίου