Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Golden boy συνδικαλιστές ΔΕΗ με εκτός έδρας "bonus" 65.000 ευρώ από το ΙΚΑ


Τα σκανδαλώδη συνδικαλιστικά προνόμια που απολαμβάνουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Κοζάνης, Kozani.gr.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό έγγραφο τέσσερις μισθωτοί συνδικαλιστές από την περιοχή της Κοζάνης, που είναι μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ, έλαβαν στη διετία 2008 - 10 ως αποζημίωση για τα εκτός έδρας συνολικό ποσό ύψους 365 χιλιάδων ευρώ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι...
 το συγκεκριμένο ποσό είναι η νόμιμη αποζημίωση που προβλέπεται με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας που βρίσκεται σε ισχύ και αφορά τα εκτός έδρας των συγκεκριμένων μισθωτών, προκειμένου να λάβουν μέρος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των ασφαλιστικών φορέων του ΤΑΥΤΕΚΩ και της διοικητικής επιτροπής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, όπου μετέχουν.

Αναλυτικά όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση για την πληρωμή των αποζημιώσεων εκτός έδρας, οι τέσσερις συνδικαλιστές έχουν λαμβάνειν έκαστος ποσά έως 139,9 χιλιάδες ευρώ, που αντιστοιχούν στις αποζημιώσεις τους για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Για τους δύο από τους τέσσερις συνδικαλιστές, τα ποσά που καταβλήθηκαν αφορούν μόνο στις χρονιές 2009 και 2010, καθώς το 2008 δεν είχαν τοποθετηθεί ως μέλη των Δ.Σ. των ταμείων.

Ανάλογα πάντως με τις παρουσίες στα Δ.Σ. κάθε χρόνο, τα ποσά ποικίλλουν και ξεκινούν από τις 2 χιλιάδες ευρώ φτάνοντας μέχρι τις 64,4 χιλιάδες ευρώ που ήταν και η μεγαλύτερη ετήσια αποζημίωση για εκτός έδρας το 2009.

Στην τριετία το συνολικό «bonus» των συγκεκριμένων τεσσάρων μισθωτών από τα εκτός έδρας ήταν €58,9 χιλ., €72,2 χιλ., €103,2 χιλ. και €130,9 χιλ.


ΔΕΗ

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει το kozan.gr, η ΔΕΗ μπορεί να καταβάλλει αρχικά στους συνδικαλιστές τα χρήματα βάσει της σχετικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ωστόσο στη συνέχεια απευθύνεται στους ασφαλιστικούς φορείς, εν προκειμένω στο ΤΑΥΤΕΚΩ και το ΙΚΑ ΕΤΑΜ και ζητεί την είσπραξή τους. Δηλαδή το ποσό επιβαρύνει τελικά όχι τη ΔΕΗ αλλά τους δύο ασφαλιστικούς φορείς, οι οποίοι πληρώνουν για τα εκτός έδρας τεσσάρων μελών του Δ.Σ. τους ποσό 365 χιλιάδων ευρώ στην τριετία.


"Ντρίπλα" ΓΕΝΟΠ και απειλή για γενικό μπλακ άουτ.

«Κατεβάζουν» τους διακόπτες οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που ξεκινούν ανένδοτο αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Χθες κατά τη συνεδρίαση των οργάνων του συνδικάτου αποφασίστηκε «η έγκαιρη έναρξη πολλές μέρες πριν η κυβέρνηση πάει νόμο στη βουλή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών (από αυτές που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ξέρει να κάνει) με στόχο την αλλαγή της λαθεμένης απόφασης της κυβέρνησης».
Παράλληλα οι συνδικαλιστές ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης φορέων που εκπροσωπούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες με θέμα «γιατί δεν πρέπει να μετοχοποιηθεί η ΔΕΗ».

Μεταξύ της λίστας που έχει καταρτίσει η ΓΕΝΟΠ περιλαμβάνονται κόμματα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, ΚΕΔΚΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, υπερνομάρχες, δήμαρχοι, εργατικά κέντρα και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ «εάν η πλειοψηφία των φορέων που θα επισκεφθούμε αλλά και που θα ζητήσουμε δημοσίως να πάρουν θέση πει ότι συμφωνεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ (γιατί περαιτέρω μετοχοποίηση αυτό σημαίνει), εμείς θα σεβαστούμε την απόφαση των εκπροσώπων των φορέων».

Ταυτόχρονα η χθεσινή συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε να ξεκινήσει καμπάνια «ενημέρωσης» των καταναλωτών για τις επιπτώσεις της μετοχοποίησης της ΔΕΗ.

Πριν από τις απεργίες η ΓΕΝΟΠ θα ξεκινήσει δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης.
http://www.euro2day.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου