Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Θα κόψουν το ρεύμα; ~ ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!


Την απειλή ότι θα βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι επαναλαμβάνουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετοχοποίηση της εταιρίας.

Χθες σε σχετική συνεδρίαση των οργάνων του συνδικάτου αποφασίστηκε «η έγκαιρη έναρξη πολλές μέρες πριν η κυβέρνηση πάει νόμο στη βουλή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών (από αυτές που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ξέρει να κάνει) με στόχο την αλλαγή της λαθεμένης απόφασης της κυβέρνησης».
Ταυτόχρονα αποφάσισαν να...
 αρχίσουν καμπάνια «ενημέρωσης» των καταναλωτών για τις επιπτώσεις της μετοχοποίησης της ΔΕΗ. Επιπροσθέτως, από τις απεργίες η ΓΕΝΟΠ θα αρχίσει ,όπως ανέφερε, δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης.

Οι συνδικαλιστές τόνισαν,επίσης, ότι θα προχωρήσουν και σε καμπάνια ενημέρωσης φορέων οι οποίοι εκπροσωπούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες ,στους οποίους θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους «γιατί δεν πρέπει να μετοχοποιηθεί η ΔΕΗ».

Μεταξύ των φορέων αυτών περιλαμβάνονται κόμματα, άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, ΚΕΔΚΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, υπερνομάρχες, δήμαρχοι, εργατικά κέντρα και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.


Εισαγγελική έρευνα για το συνδικαλιστικό πάρτι στη ΔΕΗ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράϊκου για όσα αποκάλυψε το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Η έρευνα ανατέθηκε στο οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας.


Το πόρισμα Ρακιντζή αποκαλύπτει ένα συνδικαλιστικό πάρτι εκατομμυρίων καθώς οι ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζονται ως παράνομες (είτε έχουν περιληφθεί σε ΕΣΣΕ είτε όχι) αφού προσκρούουν στο νόμο που απαγορεύει την ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες. Επιπλέον ο Επιθεωρητής διαπιστώνει σε ό,τι αφορά το διαχειριστικό έλεγχο ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος από τη ΔΕΗ των δαπανών που η ίδια καλύπτει.

Σε πολλές περιπτώσεις που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παραστατικά δαπανών για κινητοποιήσεις ή νομικές υπηρεσίες που στρέφονται κατά της ίδιας της ΔΕΗ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα τιμολόγια αναφέρονται σε δαπάνες πολυτελών ταξιδιών, δώρων, ακόμη και σε παρκινγκ τέκνου συνδικαλιστή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αναγραφόταν ο σκοπός του ταξιδιού, τα ονόματα των συμμετεχόντων ώστε να καθίσταται εφικτός ο έλεγχος της δαπάνης. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ο Επιθεωρητής λέει ότι φαίνεται να υπήρχε κατ΄ αρχάς αντίρρηση έγκρισης της δαπάνης που κάμφθηκε στη συνέχεια με επακόλουθο την πληρωμή της δαπάνης.

Συνολικά 5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το 2005 και το 2006 για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για τους εργαζόμενους υλοποιήθηκαν μέσω της ΓΕΝΟΠ με δικαιολογητικά που εκδόθηκαν στον όνομα της Ομοσπονδίας παράνομα.


Και μια ιστοριούλα:

Οπως κάθε χρόνο με επισκέφτηκε προχθές ένα συγγενικό μου πρόσωπο ο κώστας να τον βοηθήσω να φτιάξει τη φορολογική δήλωση γιατί είμαι λέει "γραμματιζούμενος". Ο Kώστας είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ. Βγήκε στη σύνταξη εδώ και μερικά χρόνια στα 53 του και πήρε το 2010 καθαρά 42.000 ευρώ δηλαδή 3.500 ευρώ το μήνα. Η ακαθάριστη σύνταξη ήταν στα 50.000 ευρώ. 8000 ευρώ φόρο μου κρατάνε οι αλήτες αλλά εγώ φταίω που ψήφισα το γιωργάκη μου είπε ο Κώστας.

Ο Kώστας μετά τη σύνταξη δουλεύει σε παραμάγαζο που παίρνει δουλειές απο τη δεή και βγάζει και απο κει αλλα 1500 ευρω το μήνα μαύρα. Μου παραπονέθηκε όμως ότι έχουν ζορίσει κάπως τα πράγματα και δεν υπάρχει τόση δουλειά όσο παλιότερα. Ο Κώστας βέβαια ως πρώην εργαζόμενος της δεή έχει και μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος στο σπίτι. Ευτυχώς μου λέει γιατί εκεί που έχει φτάσει το ρεύμα θα είχα πουληθεί.


Τον Kώστα τον απασχολεί έντονα το μελλον του παιδιού του. Σε λίγους μήνες τελειώνει το στρατιωτικό του και δεν ξέρει τι θα κάνει. Ετσι που την κατάντησαν την ελλάδα μου λέει άντε να βρουν δουλειά τα παιδιά. Ο Κώστας δεν μπήκε στον κόπο να σπουδάσει πήγε μέχρι την τρίτη γυμνασίου μόνο και μετά στη δεή και στους αγώνες. Αντε σε αφήνω τώρα μου είπε ο Κώστας, γιατί με περιμενει η παρέα στο εξοχικό να πάμε με τη βάρκα για ψάρεμα. Α ρε μεγάλε μου είπε ο Κώστας φεύγοντας: Πώς βγάζεις άκρη με αυτά τα νούμερα ποτέ μου δεν τα μπόρεσα τα γράμματα..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου