Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Όλη η σαβούρα του πλανήτη στην Ελλάδα για μπίζνες

«Βίος και πολιτεία» ο λαθρομετανάστης δουλέμπορος!
Ανήλικος ρέκορντμαν… διαρρήξεων στη Ρόδο!
Εξιχνιάστηκε ο εκτροχιασμός του τραίνου στην Κοζάνη.
Η τέταρτη διάρρηξη στο ίδιο εργοστάσιο ήταν μοιραία.
Έφοδοι σε αποθήκες με «μαϊμούδες» στο Μεταξουργείο.
Πέντε συλλήψεις για κλεμμένο χαλκό, εικόνες και… ρεύμα!
Αλλοδαπός λαθρομετανάστης είχε κατακλέψει τη Θεσσαλονίκη.
Καλάσνικοφ και χασίς μετέφεραν 4 Αλβανοί που συνελήφθησαν στα Τρίκαλα.
Σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή ηρωίνης.

«Βίος και πολιτεία» ο λαθρομετανάστης δουλέμπορος!

«Persona non grata» θεωρείται για την Ελλάδα ο 47χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης στον κόμβο του Βανιάνου επί της Εγνατίας οδού, ενώ μετέφερε με το αυτοκίνητό του οκτώ Ιρακινούς λαθρομετανάστες με κατεύθυνση την Καβάλα. Αντίθετα, στην πατρίδα του είναι… περιζήτητος, αφού εκκρεμεί σε βάρος του ο… μισός ποινικός κώδικας!

Ο δουλέμπορος είχε πάνω του ένα πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο, μια βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη κράτους- μέλους της Ε.Ε που φέρεται να εκδόθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και άδεια οδήγησης, όλα όμως στο όνομα άλλου προσώπου! Σύντομα αποδείχθηκε ότι είχε απελαθεί με δικαστική απέλαση στο παρελθόν και είχε κηρυχθεί ανεπιθύμητος στο ελληνικό έδαφος.

Όταν, όμως, οι αστυνομικοί έστειλαν την φωτογραφία και τα αποτυπώματά του στις βουλγαρικές αρχές, έμειναν άφωνοι με την απάντηση που πήραν. Ο 47χρονος διακινητής αναζητείται στην πατρίδα του για να εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών μηνών και 28 ημερών, ενώ έχει καταδικασθεί επανειλημμένα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, για παράνομη διέλευση συνόρων, για απαγωγή, για κλοπή και για πρόκληση σωματικών βλαβών! Προς το παρόν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης μαζί με τους λαθρομετανάστες που μετέφερε, έξι στην καμπίνα του αυτοκινήτου και δύο στο… πορτ μπαγκάζ!


Ανήλικος ρέκορντμαν… διαρρήξεων στη Ρόδο!

Ακόμη και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που συνέλαβαν έναν 28χρονο τσιγγάνο στον καταυλισμό του Καρακόνερου όταν εξακρίβωσαν ότι είχε διαρρήξει ένα σπίτι χωρίς να βρει κάτι να κλέψει, δεν περίμεναν ότι η εξέλιξη της έρευνάς τους θα τους οδηγούσε στα ίχνη ενός 15χρονου αγοριού που είχε γίνει… ρέκορντμαν των διαρρήξεων έχοντας 13 στο ενεργητικό του! Ο 15χρονος «Φαντομάς», που δεν έχει συλληφθεί ακόμη, ήταν το «δεξί χέρι» του 28χρονου. Μαζί, και με έναν 23χρονο που επίσης αναζητείται, είχαν διαρρήξει άλλα δυο σπίτια την ημέρα που συνελήφθη ο μεγαλύτερος και έκλεψαν δύο κινητά και έξι… πορσελάνινα διακοσμητικά! Ωστόσο, ο πιτσιρίκος και ο 28χρονος δρούσαν μαζί από τις αρχές Ιανουαρίου του 2010 και είχαν «μπουκάρει» σε άλλα 13 σπίτια στην πόλη της Ρόδου!

Από τις διαρρήξεις αυτές, είχαν συγκεντρώσει συνολικά 1.750 ευρώ σε μετρητά, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, έναν φορητό υπολογιστή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μια παιχνιδομηχανή PLAY STATION και χρυσαφικά ή κοσμήματα συνολικής αξίας 10.180 ευρώ! Ο λιλιπούτειος μπουκαδόρος αναζητείται, όπως και η 45χρονη μητέρα του που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.


Εξιχνιάστηκε ο εκτροχιασμός του τραίνου στην Κοζάνη

Τέσσερις μήνες μετά τον εκτροχιασμό της εμπορικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ στην ιδιωτική σιδηροδρομική γραμμή της ΔΕΗ που οδηγεί στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες που λίγο έλειψε να στείλουν στον θάνατο τα τέσσερα μέλη του πληρώματος για να εξασφαλίσουν… μεροκάματο κόβοντας κομμάτια από τις ράγες!

Οι πολύμηνες έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης έφεραν αποτέλεσμα και η δικογραφία με το όνομα του δράστη διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Κοζάνης. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν σταματούν αν δεν εντοπίσουν και τους υπόλοιπους συνεργούς του. Το παρά λίγο τραγικό ατύχημα είχε γίνει στις 30 Δεκεμβρίου του 2010, στο 21ο χιλιόμετρο της γραμμής Κομάνου - ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Η αμαξοστοιχία που αποτελούνταν από τη μηχανή και ένα βαγόνι στο οποίο ήταν φορτωμένο ένα τεράστιο εξάρτημα της ΔΕΗ, εκτροχιάστηκε μόλις έφτασε στην κομμένη γραμμή.

Από τον εκτροχιασμό τραυματίστηκαν ο μηχανοδηγός Β΄ στον ώμο και ένας κλειδούχος στο χέρι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ ο πρώτος μηχανοδηγός και άλλος ένας κλειδούχος δεν έπαθαν τίποτε. Όταν κατέβηκαν από το τραίνο, αντίκρισαν έκπληκτοι τις κομμένες ράγες από τις οποίες έλειπε ένα κομμάτι που οι δράστες πρόλαβαν και φόρτωσαν σε ένα φορτηγό με το οποίο εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους δίπλα στις ξηλωμένες γραμμές τις φιάλες οξυγόνου, τους κασμάδες και τα κλειδιά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην οργανωμένη επιχείρηση.


Η τέταρτη διάρρηξη στο ίδιο εργοστάσιο ήταν μοιραία.

Τρεις φορές είχαν «επισκεφτεί» ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Οινόη Βοιωτίας οι τέσσερις Ρουμάνοι «κυνηγοί μετάλλων» και το είχαν… γδύσει στην κυριολεξία! Όμως, οι αλλεπάλληλες κλοπές είχαν γίνει αντιληπτές και στην τέταρτη εισβολή τους περίμεναν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σχηματαρίου!

Οι αλλοδαποί δύο 23χρονοι, ένας 26χρονος και ένας 25χρονος που διέμεναν στην Αθήνα, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ενώ φόρτωναν σε ένα φορτηγό βέργες αλουμινίου αξίας 7.000 ευρώ! Όπως αποδείχθηκε, η πρώτη τους «επίσκεψη» στο εργοστάσιο είχε γίνει στις 18 του περασμένου Οκτωβρίου, όταν έκλεψαν δύο τόνους αλουμινίου, αξίας 6.000 ευρώ! Στις 16 Νοεμβρίου επέστρεψαν και έκλεψαν εξαρτήματα αλουμινίου αξίας 5.000 ευρώ, ενώ και μια εβδομάδα πριν συλληφθούν είχαν κλέψει ένα Ι.Χ. φορτηγό! Ήδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αλλά ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.

*** Στην αγροτική περιοχή Μυρωδάτου Ξάνθης, συνελήφθησαν δύο Έλληνες (γύφτους) ηλικίας 51 και 17 χρόνων που είχαν μόλις κλέψει από τα χωράφια καλώδια γεωτρήσεων συνολικού μήκους 100 μέτρων. Οι ιδιοκτήτες τους ειδοποιήθηκαν και τα παρέλαβαν, ενώ οι δράστες θα προσαχθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

*** Στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, ξαναχτύπησε η σπείρα που πριν από λίγες μέρες είχε διαρρήξει το αντλιοστάσιο της Λαψίστας και είχε αρπάξει χάλκινα καλώδια αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Αυτή τη φορά, οι δράστες παραβίασαν το παράθυρο ενός άλλου αντλιοστασίου και έκλεψαν καλώδια αξίας 6.000 ευρώ! Προανάκριση για τις κλοπές διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

*** Και στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, η εγκατάσταση του αντλιοστασίου στο δημοτικό διαμέρισμα Κεραμιδίου έγινε στόχος αγνώστων που το «ρήμαξαν» στην κυριολεξία! Οι δράστες ξήλωσαν και πήραν όλα τα μηχανήματα και τα καλώδια, με αποτέλεσμα το αντλιοστάσιο να μένει ανενεργό και οι αγροτικές εργασίες να σταματήσουν!


Έφοδοι σε αποθήκες με «μαϊμούδες» στο Μεταξουργείο.

Νέα εφοδο σε αποθήκη με προϊόντα «μαϊμού» πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Παρασκευής η αστυνομία στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 126 στο Μεταξουργείο. Στην αποθήκη βρέθηκε μεγάλη ποσότητα με «επώνυμα» ρούχα -κυριώς μπλούζες-, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Κινέζους και κατασχέσαν περίπου 1.000 τεμάχια.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε κοντίνη αποθήκη για να κατασχέσουν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Επιπλέον από μεικτά κλιμάκια αστυνομικών και υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου κατασχέθηκαν στο κέντρο 1009 τεμάχια διαφόρων ειδών.

Οι εξορμήσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης του παραεμπορίου, των ναρκωτικών, της πορνείας και γενικότερα της εγκληματικότητας.


Πέντε συλλήψεις για κλεμμένο χαλκό, εικόνες και… ρεύμα!

Για δεύτερη φορά μέσα σε 40 ημέρες, η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας οργάνωσε επιχείρηση ευρείας έκτασης σε διάφορες περιοχές του νομού και κυρίως στον καταυλισμό τσιγγάνων στο Μαυρικά και σε μάντρες εμπορίας μετάλλου. Από τα 16 άτομα που προσήχθησαν στην Ασφάλεια, πέντε συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες κιλά χαλκού, πλήθος κλεμμένων ηλεκτρικών συσκευών και βυζαντινές εικόνες, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι κάτοικοι του οικισμού έκλεβαν και… ηλεκτρικό ρεύμα από την ΔΕΗ!
Στον οικισμό συνελήφθη ένας 32χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά και κλοπές και προφυλακίστηκε στις φυλακές Τρικάλων με εντολή του εισαγγελέα. Άλλοι τέσσερις τσιγγάνοι 31, 32, 51 και 65 χρόνων συνελήφθησαν για καταδικαστικές αποφάσεις με τις οποίες τους είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης για κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου! Στα σπίτια του καταυλισμού κατασχέθηκαν 12 ξύλινες εικόνες των οποίων η προέλευση ερευνάται, μια μοτοσικλέτα, ένα μοτοποδήλατο και ένα ποδήλατο που φέρονται ως κλεμμένα και δεκάδες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που αναζητούνται οι κάτοχοί τους για να τους αποδοθούν.

Σε τρεις επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλου, ενός 47χρονου και ενός 50χρονου στην Καρδίτσα και ενός 23χρονου στην περιοχή Γοργοβιτών του δήμου Παλαμά, κατασχέθηκαν συνολικά 326 κιλά χαλκού και τρία ηλεκτρικά μοτέρ άντλησης. Σε όλες τις περιπτώσεις βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και ερευνάται η προέλευση των υλικών. Εκείνο που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς, είναι ότι 12 κάτοικοι του καταυλισμού είχαν συνδέσει παράνομα ηλεκτροφόρα καλώδια στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. και τροφοδοτούσαν με ρεύμα τα σπίτια τους, χωρίς φυσικά να… πληρώνουν λογαριασμούς! Τα συνεργεία της Δ.Ε.Η. Καρδίτσας ξήλωσαν το παράνομο δίκτυο που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος 67 αστυνομικοί με τρεις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Λάρισας και του τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Καρδίτσας, καθώς και υπάλληλοι της Δ.Ε.Η.. Συνολικά, υποβλήθηκαν σε έλεγχο 124 άτομα και 87 οχήματα για τα οποία βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..


Αλλοδαπός λαθρομετανάστης είχε κατακλέψει τη Θεσσαλονίκη.


Η αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και τον τραυματισμό μιας 54χρονης γυναίκας.
Ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι της 54χρονης και αφού τη χτύπησε απέσπασε το ποσό των 400 ευρώ καθώς και άλλα αντικείμενα.


Εις βάρος του συλληφθέντος σχηματίζεται δικογραφία για ληστεία, βαριές σωματικές βλάβες, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ύστερα από έρευνα της αστυνομίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη, ακολούθησε ο εντοπισμός του και έρευνα στη οικεία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι σεσημασμένος για δεκάδες κλοπές, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Καλάσνικοφ και χασίς μετέφεραν 4 Αλβανοί που συνελήφθησαν στα Τρίκαλα

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε 15 λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι στα σεισμόπληκτα Τρικάλων…όπου στήθηκε μπλόκο για όχημα το οποίο ερχόταν από την Καλαμπάκα προς τα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί 4 Αλβανοί που επέβαιναν στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα καλάσνικοφ και ποσότητα ναρκωτικών.
Η επιχείρηση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε η σπείρα των Αλβανών από ηλικιωμένους του παρακείμενου ΚΑΠΗ, όπου με μαγκούρες, βρισιές και φτυσίματα επιτίθονταν στους Αλβανούς λέγοντας «Δεν ντρέπεστε, καταστρέφετε τα παιδιά μας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες βρέθηκε περίπου 30 κιλά χασίς στο αυτοκίνητο των δραστών.
trikalanews.gr


Σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή ηρωίνης


Απογευματινές ώρες της 29-4-2011, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 23 ετών, για εισαγωγή στην Ελλάδα ποσότητας ηρωίνης.


Ειδικότερα, Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους σε πτήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν τον παραπάνω, ο οποίος αφίχθη στην χώρα μας από την πόλη DHAKA του Μπαγκλαντές, μέσω DOHA QATAR ( TRANSIT ). Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε:

ΗΡΩΙΝΗ συνολικού μικτού βάρους –735- γραμμαρίων.

Η ποσότητα βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη εντός δοχείων εμπορίου, τα δύο εκ των οποίων περιείχαν πούδρα και το άλλο υγρό σαπούνι.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί σήμερα, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου