Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Κεφάλι γουρουνιού στη θέση τεμένους ~ Εδώ αναπαύεται ο Μωάμεθ


Άγνωστοι βεβήλωσαν το χώρο όπου αναμένεται να ανεγερθεί τζαμί στο Σαρλερουά στο Βέλγιο, θάβοντας το κεφάλι ενός γουρουνιού, πάνω από το οποίο έβαλαν ένα σταυρό με την επιγραφή «Εδώ αναπαύεται ο Μωάμεθ», ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας κοντά σε δύο παλιές αποθήκες όπου η Μουσουλμανική Ένωση είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα αναγερθεί ένα τζαμί, δήλωσε υπεύθυνος του δήμου.

«Ένα κεφάλι χοίρου ήταν...
 μισοθαμμένο, εξείχε μόνο η μύτη, ενώ υπήρχε ένας σταυρός, πάνω στον οποίο υπήρχε η φωτογραφία ενός γουρουνιού με την επιγραφή «Εδώ αναπαύεται ο Μωάμεθ».

Στους τοίχους κτιρίων της περιοχής, οι αρχές εντόπισαν συνθήματα όπως «Ισλάμ = κίνδυνος» καθώς και προσβολές κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Στον τοίχο είχαν επίσης ζωγραφίσει το κεφάλι ενός γουρουνιού, ενός ζώου η κατανάλωση του οποίου απαγορεύεται από το Κοράνι.

Ο δήμαρχος του Σαρλερουά Ζαν Ζακ Βιζέρ κατήγγειλε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μία «προκλητική και ηλίθια πράξη πίσω από την οποία μπορούμε να διαβάσουμε τη βούληση να στιγματιστεί μια θρησκεία» και σημείωσε ότι θα πρέπει να «τιμωρηθεί». «Απέναντι σε μία τέτοια πράξη, είμαστε όλοι μουσουλμάνοι» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου