Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


-Οι σύμβουλοι του υπουργείου α-Παιδείας.

-Το εμβατήριο του ΕΑΜ στη μαθητική παρέλαση και η ιστορική αλήθεια για το πότε άρχισε η συνεισφορά του στην Εθνική Αντίσταση.
-Ο ωμός εκβιασμός από την Ε.Ε. στα Σκόπια.
-Πώς θα ελαττωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός.
-Tο... ιδεολογικό κίνητρο για τους 180.


***Δήμαρχος στην Αττική υποχρέωσε τους μαθητές να παρελάσουν υπό τους ήχους της Катюша («Κατιούσα»), του πολεμικού εμβατηρίου της Σοβιετικής Ένωσης, που υιοθετήθηκε από το ΕΑΜ, ως «ύμνος του ΕΑΜ». Την «Κατιούσα», συνέθεσε το 1938 ο Ρωσο-εβραίος μπολσεβίκος συνθέτης Matvei Blanter, με στίχους Mikhail Isakovsky.

Στις καταγγελίες που έγιναν για το πρωτοφανές γεγονός, απάντησε και ο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης: «Το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο και από την πολιτεία. Όσοι μιλούν για "εμφύλιο", είναι και ανιστόρητοι και μισαλλόδοξοι».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το ΕΑΜ ήταν τμήμα της Εθνικής Αντίστασης. Αναγνωρίσθηκε η συνδρομή του άλλωστε -και ορθώς- μέχρι την αποχώρηση των Γερμανών. Εκείνο όμως που σκοπίμως -επειδή δεν είναι δυνατόν να το αγνοεί- «ξεχνά» να πει ο Παπαδημούλης, είναι ότι το ΕΑΜ ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά (Σεπτέμβριο του 1941) και δεν έχει καμιά σχέση με τις ένδοξες νίκες του ελληνικού στρατού και την λαϊκή συμμετοχή, από τον Οκτώβριο του 1940 έως τον Σεπτέμβριο του 1941.

Και δεν μπορούσε να είχε σχέση, επειδή κομμουνιστές και ναζιστές ήσαν σύμμαχοι, με το σύμφωνο που υπέγραψαν οι υπουργοί εξωτερικών Γερμανίας και ΕΣΣΔ, Ρίμπεντροπ-Μολότοφ. Με βάση αυτή την κομμουνιστο-ναζιστική συμμαχία, Χίτλερ και Στάλιν τεμάχισαν την Πολωνία.

Μόνον όταν ο Χίτλερ ακύρωσε το Σύμφωνο και επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ, ιδρύθηκε το ΕΑΜ, αφού ο «πατερούλης» Στάλιν, όπως απεκαλείτο (και μέσα από τα ποιήματα του Ρίτσου) ο εξίσου στυγνός με τον Χίτλερ δικτάτορας, υποχρεώθηκε να πολεμήσει κατά του πρώην συμμάχου του. Προφανώς ο Παπαδημούλης και άλλοι, θα έχουν κενό μνήμης για εκείνη την περίοδο.

Και μη πει κάποιος για το γνωστό παραμύθι της επιστολής του Ζαχαριάδη, μέσα από τις φυλακές, που τάχθηκε κατά των Ιταλών, επειδή προερχόταν από παραπλάνηση εκ μέρους του Μανιαδάκη, με τον πλαστό «Ριζοσπάστη» που έβγαζε η Ασφάλεια. Υπάρχουν όμως οι επόμενες επιστολές του Ζαχαριάδη, για τις οποίες επίσης υπάρχει κενό μνήμης.

Επειδή, εγώ έχω ισχυρή μνήμη, να θυμίσω -και προφανώς να ενημερώσω πολλούς συντρόφους, επειδή σίγουρα δεν το διδάχτηκαν- ότι μετά την πρώτη επιστολή, ο Ζαχαριάδης αφού πληροφορήθηκε το λάθος του, έστειλε άλλες τρεις επιστολές, όπου έγραφε μεταξύ άλλων:

26.11.1940: «Ενάντια στη θέληση του λαού ο Μεταξάς έκανε και κάνει πόλεμο ενάντια στην Ιταλία σε μια επιχείρηση αντιλαϊκή - πλουτοκρατική - καταχτητική - φασιστική - ιμπεριαλιστική» / 6.1.1941: «Η Ελλάδα κάνει πόλεμο φασιστικό - ιμπεριαλιστικό - πλουτοκρατικό - καταχτητικό» / 15.2.1941: «Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, κατακτητικό πόλεμο».

Ελπίζω ότι θα εκτιμήσει ο Παπαδημούλης που τού θύμισα τα αναμφισβήτητα γεγονότα που λησμόνησε.


***Λέγεται πως ό,τι κακό συμβεί στον τόπο, κάποιος Άγγλος θα είναι από πίσω. Ο Βρετανός πρωθυπουργός βάλθηκε να το επιβεβαιώσει, απαιτώντας να υπάρξει ήπια καταδίκη των τουρκικών ενεργειών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η αλήθεια είναι πως αυτή την φορά, δεν είπε ότι φταίμε εμείς. Απλώς, οι Τούρκοι έκαναν ένα περίπατο στο χωράφι μας. Είναι ανάγκη να τα μαλώσουμε τα παιδιά;


***Προπαγανδιστικό βίντεο ανάρτησαν οι λαθρομετανάστες στο Facebook (δεν χρειάζεται να πούμε ποιοι τους υποκινούν), το οποίο παρουσιάζει τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, ως καταπιεσμένους και καλεί τους φανατικούς ισλαμιστές σε "απελευθερωσή τους".


***Ωμός εκβιασμός από την Ε.Ε. στα Σκόπια. Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν ότι η τυχούσα συμμετοχή της χώρας, στην κατασκευή του «South Stream» θα έχει επιπτώσεις στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Κάποτε, έλεγαν τα ίδια πράγματα, αλλά με διπλωματικό τρόπο, βρε αδελφέ. Τώρα, τέρμα οι ευγένειες. Σκάσε και συμμορφώσου.


***Οι σύμβουλοι του υπουργείου α-Παιδείας, Φραγκουδάκη και Δραγώνα συμμετείχαν τελικά σε τουρκικό συνέδριο των «Γκρίζων Λύκων» για τη Θράκη. Το ότι οι φορείς που το διοργάνωσαν είναι γνωστό πως επιβουλεύονται ελληνικά εδάφη, δεν εμπόδισε τις υπαλλήλους του ελληνικού κράτους -που πληρώνονται από το δικό μου υστέρημα- να νομιμοποιήσουν το ανθελληνικό συνέδριο.


***Οι κάτοικοι του Ζεφυριού στην Αττική, εκφράζουν επανειλημμένα τις ανησυχίες τους για την συμπεριφορά των Ρομά, με τους οποίους συνοικούν, αλλά ποιος τους ακούει. «Έχουν σύρει γυναίκες στο δρόμο, τους έχουν σπάσει χέρια και πόδια, τις έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Μιλάμε για παιδιά από 15 έως 18 ετών, τα οποία έχουν σακατέψει τον κόσμο του Ζεφυρίου», λέει η Στέλλα, κάτοικος της περιοχής, την οποία έχουν επιχειρήσει να κλέψουν αρκετές φορές. Η ατυχία της Στέλλας, και κάθε Στέλλας, είναι πως γεννήθηκε Ελληνίδα. Αν ήταν λαθρομετανάστρια, πολλοί θα έτρεχαν να την προστατεύσουν.


***Ο «Βηματοδότης» παρατήρησε, ότι βουλευτές μετρούν τα χρήματα που θα χάσουν αν γίνουν πρόωρες εκλογές. Όχι μόνον οι ανεξάρτητοι, που φοβούνται πως δε θα επανεκλεγούν, αλλά και ενταγμένοι σε κόμματα. Οι ίδιοι υπολογίζουν το ποσόν σε 100.000 ευρώ για τον καθένα. Να ένα κίνητρο για να βρεθούν οι 180 για την εκλογή προέδρου. Καθαρά ιδεολογικό, βέβαια.


***Πότε θα αποφασίσει η Ελλάδα να εφαρμόσει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων; Αυτό που πετυχαίνει συνεχώς η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες απέναντι σε μια Ελλάδα που δεν έχει βρει τρόπο αντίδρασης είναι κάθε φορά μετά από κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών να υπογράφεται μια νέα συμφωνία με όλο και πιο άσχημους και δυσμενείς για την Πατρίδα μας όρους.

Αυτό έγινε μετά την τραγωδία της Κύπρου το 1974 (συμφωνία της Γενεύης), μετά την πρώτη κρίση στο Αιγαίο το 1976 (συμφωνία της Βέρνης), μετά την κρίση του Μαρτίου του 1987 (συμφωνία του Νταβός), μετά την τραγωδία των Ιμίων του 1996 (συμφωνία της Μαδρίτης), μετά την κρίση με τους πυραύλους S-300 το 1998 (συμφωνία του Ελσίνκι).


***Φοιτητές (;) κλείδωσαν τους Συγκλητικούς μέσα στην αίθουσα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Καμιά 50ριά αργόσχολοι -που βρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο, αφού ο άθλιος κομματισμός εισάγει σ’ αυτό και όσους βαθμολογούνται ακόμη και με 2 ή 3 με άριστα το 20- αποφάσισαν να μας δείξουν πώς εννοούν την δημοκρατία, αυτοί και τα κόμματα που τους στηρίζουν ή τους κατευθύνουν.

Κακή κληρονομιά άφησε ο θεατρίνος (ως ηθοποιός) Πελεγρίνης στον νυν πρύτανη. Ο οποίος φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να βάλει μια τάξη στο Ίδρυμα (που κάποτε ήταν και «εκπαιδευτικό»), αλλά αν δεν το συναποφασίσουν και οι άλλοι πρυτάνεις, και δεν πάψουν να παριστάνουν τους υπηρέτες μιας δράκας μπαχαλάκηδων, μόνος του δύσκολα θα τα καταφέρει.


***Άκου τώρα, τι μηνύματα μάς περνούν. «Ενδεχόμενος ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος λόγω υπερπληθυσμού, είναι το συμπέρασμα μελέτης που βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας-ΠΟΥ - η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται, ήδη, εκτός ελέγχου».

Πώς θα το λύσουμε το πρόβλημα; Είναι απλό: Όσοι περισσεύουμε, με λίγο έμπολα, λίγο γρίπη των χοίρων ή των πτηνών, ερχόμαστε στα ίσα. Δεν τα κάνουν τα πειράματα για να περνά η ώρα! (Προσέξατε ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον έμπολα είναι μόνον μαύροι; Και ότι η γρίπη των χοίρων σκότωνε μόνον Ινδιάνους του Μεξικού; Και ότι η γρίπη των πτηνών είχε θύματα μόνον κίτρινους Ασιάτες;)


 ***Πόσο δικαιώνεται η voria.gr με τα άρθρα, τα οποία προλαβαίνουν τα γεγονότα, φαίνεται από τις ειδήσεις που μας έρχονται από Τουρκία και Σκόπια. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας αναφέρει πως η Άγκυρα θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της εντός της υφαλοκρηπίδας της και τις περιοχές που την εξουσιοδότησε το ψευδοκράτος για να διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Και κάποιοι που αγνοούν την πολιτική ή είναι έμποροι της ειρήνης, πιστεύουν πως δεν είναι κακό να ενδίδουμε σε κάθε απαίτηση των Τούρκων προκειμένου να μη γίνει πόλεμος. Βαθειά νυχτωμένοι. Τον πόλεμο δεν το αποφεύγεις υποχωρώντας, επειδή μ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεις την βουλιμία του εχθρού, που προχωράει επειδή δεν βρίσκει αντίσταση.
Και όταν πια εσύ θα οπισθοχωρείς συνεχώς και θα κολλήσεις στον τοίχο, θα είναι πολύ αργά για να κάνεις έστω και ένα βήμα εμπρός. Και εν πάση περιπτώσει, αυτοί που φοβούνται ότι με μια έκρηξη πολέμου, θα στερηθούν της χαράς να παρακολουθούν τουρκικά σίριαλ, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.
 
Δεν εγκρίνουν οι Αμερικανοί πολεμική σύρραξη δύο μελών του ΝΑΤΟ, όταν μάλιστα φλέγεται η Ανατολική Μεσόγειος. Το πολύ-πολύ κάποια εμπλοκή μπορεί να ξεφύγει, λίγων ωρών. Κι αυτή θα γίνει, μόνον όταν οι Τούρκοι θα είναι βέβαιοι, πως εμείς θα συνεχίσουμε να υποχωρούμε, όπως κάνουμε πάντα.

Και ως προς τα Σκόπια, που είχε άρθρο η voria.gr με τίτλο «Τα Σκόπια σπαράσσονται», εχθές η αντιπολίτευση των Σκοπίων αποφάσισε να συνεχίσει την αποχή από τις εργασίες της Βουλής, που κρατά ήδη πέντε μήνες. Και υπενθύμισε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου ότι πρέπει να επικυρώσει τις παραιτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίες υποβλήθηκαν προ πενταμήνου.

Ο Δένδιας πρώτα και ο Κικίλιας τώρα, μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τζιχαντιστές στην Ελλάδα. Και έρχονται οι πληροφορίες από την περιοχή. Βούλγαροι πολίτες, πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, είπε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.

Η δε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο, αναγκάστηκε να απελάσει δύο Ιρανούς διπλωμάτες. Σύμφωνα δε με πηγές μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, είναι μεγάλος αριθμός των μουσουλμάνων παραγόντων από χώρες της Μέσης Ανατολής, που δρουν στα Βαλκάνια.


***Ξεθωριάζει το όραμα του νέο-οθωμανισμού του δίδυμου Ερντογάν-Νταβούτογλου. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία, που υπογράφηκαν από τους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους», όταν κυβερνούσαν την Αίγυπτο. Το 2012, η Τουρκία και η Αίγυπτος υπέγραψαν 27 οικονομικές συμφωνίες, ιδίως στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών και τη ναυτιλία.

***Ο Ανδρέας Λοβέρδος στηρίζει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στον αγώνα του να απαλλάξει το Πανεπιστήμιο από τις ασχήμιες των μπαχαλάκηδων και των «επαναστατών» που ζουν με το χαρτζιλίκι του μπαμπά. Μήπως αργά το αποφάσισε ο Ανδρέας και οι άλλοι «σύντροφοι» και μήπως θυμούνται ποια ήταν συμβολή τους στην αηδιαστική κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους;
Το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως η δική του νεολαία, δεν έχει καμιά συμμετοχή στα έκτροπα. Και είναι αλήθεια. Μπορούν να το πουν αυτό και άλλα κόμματα;
 



Καλλισθένης / voria.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου