Συνήθως στις αρχαιοελληνικές τραγωδίες η κάθαρση ήταν η τελευταία πράξη του δράματος.
Στη νεοελληνική τραγωδία το έργο πλησιάζει προς το τέλος του:
Το ζητούμενο είναι τι θα περιλαμβάνει και το ακόμη κρισιμότερο αν υπάρξει στο τέλος κάθαρση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των τραπεζικών στελεχών αλλά και των ξένων υποστηρίζουν ότι τα περιθώρια της Ελλάδος δεν μπορούν να υπερβούν τα 3 τρίμηνα δηλαδή τους 9 μήνες.
Τι θα μπορούσε να συμβεί σε αυτούς τους 9 μήνες;
Προσπερνώντας το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων λόγω πρόωρων εκλογών με οικονομικούς όρους οι εξελίξεις θα ήταν ραγδαίες.
Η κυβέρνηση ποντάρει στα δύο τελευταία χαρτιά αποκρατικοποιήσεις και στις διάχυτες ανησυχίες ότι η κρίση χρέους δεν έχει αντιμετωπιστεί.
Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν το όπλο για την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι είναι σοβαρή χώρα και για να το αποδείξει θα πρέπει να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ταυτόχρονα να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα.
Πέραν των αποκρατικοποιήσεων που θα αποτελέσει κομβικής σημασίας καθώς φαίνεται ότι τα αμερικανικά funds στηρίζουν…σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και η επέκταση της κρίσης χρέους.
Τρεις χώρες έχουν βρεθεί στο οικονομικό αδιέξοδο Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία και λόγω της γενίκευσης του προβλήματος η Ευρώπη μπορεί να αποδεχθεί το βασικό αίτημα της αναδιάρθρωσης μέσω επιμήκυνσης χρέους..
Άρα η κάθαρση στην ελληνική τραγωδία θα έρθει μόνο από την αποτελεσματικότητα των αποκρατικοποιήσεων για την οποία ήδη διατυπώνονται σοβαρότατες επιφυλάξεις.
Ο απομηχανής θεός θα αποδειχθεί αν αποδειχθεί ότι υπάρχει στην ελληνική τραγωδία η Γερμανία και η Ευρώπη που θα αποφασίσουν πλέον να στηρίξουν ενεργότερα τις 3 υπό χρεοκοπία χώρες Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία με στόχο να αποσοβήσει τυχόν επέκταση του φαινομένου διάχυσης και στην Ισπανία ή άλλες χώρες και κινδυνεύσει η συνοχή της Ευρώπης και του ευρώ.
bankingnews.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου