Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Θεσσαλονίκη ~ Ρωσοτσετσένος μαζί με τη μάνα του που το έπαιζε οικιακή βοηθός, λήστεψαν ηλικιωμένη


Συνελήφθησαν ομογενής ρωσοτσετσένα λαθρομετανάστρια "οικιακή βοηθός" και ο ρατσιστής γιος της για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης.

Ο 23χρονος μπούκαρε στο σπίτι και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από χώρο του σπιτιού, όπου εργαζόταν η μητέρα του, έναν φάκελο που περιείχε...
 6.000 ευρώ.

Οικιακή βοηθός, ηλικίας 48 ετών και ο 23χρονος γιος της, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης -Αγίου Παύλου, διότι σκηνοθέτησαν και συμμετείχαν σε ληστεία, σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Προηγήθηκε καταγγελία για ληστεία , σύμφωνα με την οποία, το πρωί της 29-02-2012, κατά την είσοδo της οικιακής βοηθού στο διαμέρισμα της εργοδότριάς της, ένα άτομο, το οποίο είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με ολοπρόσωπη κουκούλα, έσπρωξε βίαια την 48χρονη και με την απειλή μαχαιριού οδήγησε την ίδια και την 73χρονη, στην κουζίνα του διαμερίσματος.

Στη συνέχεια ο δράστης κατευθύνθηκε σε άλλο χώρο του σπιτιού και αφαίρεσε έναν φάκελο που βρισκόταν σε έπιπλο βιβλιοθήκης, ο οποίος περιείχε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, η 48χρονη, εκμεταλλευόμενη την εργασιακή της ιδιότητά της, συμμετείχε στο οργανωμένο σχέδιο της ληστείας, το οποίο αποφασίστηκε και εκτελέστηκε από κοινού με τον 23χρονο γιο της.

Στην κατοχή του τελευταίου, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή των Συκεών, βρέθηκε ο κλεμμένος φάκελος με το ποσό των 5.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου