Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ισλαμοφασίστας (φυσικά) ο μακελάρης της Τουλούζ +Βίντεο


Έντρομοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή Croix-Daurade της Τουλούζης, όπου βρίσκεται «ταμπουρωμένος» μέσα σε σπίτι ο ύποπτος για τις δολοφονίες τεσσάρων ανθρώπων σε εβραϊκό σχολείο, κάτοικοι, αρχές και όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος ονομάζεται Μοχάμεντ Μέραχ (Mohammed Merah), είναι 24 ετών και είπε νωρίτερα ότι θα παραδοθεί το απόγευμα στις Αρχές. Ωστόσο,...
 όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, ο 24χρονος να συνομιλεί με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας.

«Προς το παρόν, δεν μιλάμε άλλο. Οι συνομιλίες έχουν διακοπεί», δήλωσε ο Γκεάν προς δημοσιογράφους, μετά από πολύωρη επιχείρηση στην οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Ο ένοπλος, που υποστηρίζει ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα έχει οχυρωθεί σε σπίτι στην Τουλούζη, το οποίο πολιορκείται από την αστυνομία. Ο Γκεάν πρόσθεσε ότι ο ύποπτος πέταξε από το παράθυρο του σπιτιού ένα περίστροφο Colt με αντάλλαγμα μια «συσκευή επικοινωνίας». Εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του ένα αυτόματο όπλο Ούζι, ένα Καλάσνικοφ και άλλα όπλα, σύμφωνα με τον υπουργό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ξένο πρακτορείο CNN το σπίτι είναι περικυκλωμένο από 300 γάλλους αστυνομικούς της επίλεκτης μονάδας RAID. Το ρεπορτάζ της Le Figaro καταγράφει ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί συσκευή υπέρυθρων ακτίνων για να εντοπίζει τις κινήσεις του υπόπτου μέσα από τους τοίχους του σπιτιού, όπου βρίσκεται.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 10:00 σημειώθηκε δυνατή έκρηξη μέσα στο σπίτι, προκαλώντας πανικό στην περιοχή.

Η μητέρα του ύποπτου, ο αδελφός του και η σύντροφος του τελευταίου βρίσκονται επίσης υπό κράτηση, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Νωρίτερα, ο δράστης απείλησε με την δημοσιοποίηση των βίντεο με τις δολοφονίες στο Διαδίκτυο. Λίγη ώρα πριν τον περικυκλώσουν οι αρχές, ο 24χρονος τηλεφώνησε στην αρχισυντάκτρια του τηλεοπτικού δικτύου France 24 και της είπε ότι έχει βιντεοσκοπήσει «τα πάντα» με μια μικρή κάμερα και ότι σκοπεύσει να τα βγάλει στο Ίντερνετ.

Από την ημέρα που ο «δολοφόνος με το σκούτερ» σκόρπισε τρόμο και θάνατο στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζ, η γαλλική αστυνομία είχε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο 24χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν στο Αφγανιστάν. Ο ύποπτος τράβηξε την προσοχή των Aρχών από τα συχνά ταξίδια του στις περιοχές που υπάρχουν αναταραχές, στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν.

Εξήγησε ότι είναι αντίθετος με τον νόμο για την ισλαμική μαντίλα και αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της Γαλλίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Ο ύποπτος δήλωσε ακόμη ότι είναι Μοτζαχεντίν μέλος της Αλ Κάιντα και το έκανε για να εκδικηθεί το θάνατο μικρών παιδιών στην Παλαιστίνη και να πλήξει το γαλλικό στρατό.





Στο Τελ-Αβίβ οι σοροί των θυμάτων από το εβραϊκό σχολείο

Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη εξέλιξη το αεροσκάφος που μετέφερε τις σορούς των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής έφθασε νωρίς σήμερα στο Ισραήλ.

Το αεροπλάνο των ισραηλινών αερογραμμών El Al, στο οποίο επέβαιναν 50 συγγενείς των θυμάτων και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 05.45 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ.

Η επικήδεια τελετή για τα τέσσερα θύματα της σφαγής σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης άρχισε στην Ιερουσαλήμ, όπου τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν προσέλθει, μεταξύ τους ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Οι κηδείες τελούνται στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της Ιερουσαλήμ, το Χαρ Χαμενουχότ, στη συνοικία Γκιβάτ Σαούλ, στην είσοδο της πόλης.

Σε κλίμα βαρύτατου πένθους ο κόσμος συνοδεύει τους νεκρούς: τον ραβίνο Τζόναθαν Σαντρέλ, τους γιούς του 'Αριε και Γκαμπριέλ και τη μικρούλα Μιριάμ Μονσονεγκό.

Οι γονείς της Μιριάμ, συντετριμμένοι, είναι ανάμεσα σε πολλούς εκπροσώπους της γαλλόφωνης ισραηλινής κοινότητας.

Ο πρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου Ρέουβεν Ρίβλιν και ο υπουργός Εσωτερικών Ελίε Γισάι είναι μεταξύ των επισήμων.



Ενημέρωση: Νεκρός ο ύποπτος του φονικού στην Τουλούζη



Έφοδο στο σπίτι του 24χρονου δράση των φονικών επιθέσεων σε Τουλούζη και Μοντομπάν έκανε η αστυνομία, η οποία λίγο νωρίτερα προχώρησε σε νέες τεχνητές εκρήξεις στην περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 24χρονος Μοχαμέντ Μεράχ αντιστάθηκε πριν οι ειδικές δυνάμεις ανοίξουν πυρ και τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα από την επιχείρηση - θρίλερ που ξεπέρασε τις 32 ώρες τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί ένας εκ των οποίων σοβαρά.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου