Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Τεχνολογικά αναλφάβητο το ελληνικό δημόσιο ~ Φάγανε 8 δις


Ποιούς δεν συμφέρει η σωστή μηχανοργάνωση για εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή "ατασθαλιών"; -Ε;

Τεχνολογικά αναλφάβητο παραμένει το ελληνικό δημόσιο παρά το γεγονός ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχουν δαπανηθεί περίπου 8 δισ. ευρώ για συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Το μεγαλύτερο μέρος των συστημάτων αυτών μάλιστα, είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ είτε είναι πλέον ξεπερασμένα:



Όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης «χρησιμοποιούσαμε πάντα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, παίρναμε εξοπλισμούς, μηχανήματα και πολλές φορές δυστυχώς μένανε στο ράφι ή οι αρμόδιοι υπάλληλοι επειδή δεν τους βόλευε δεν τα χρησιμοποιούσαν».
Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ουραγός της Ευρώπης στη χρήση νέων τεχνολογιών στο δημόσιο, χαλώντας έτσι και τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα βγαίνουν στην επιφάνεια, προβλήματα κακοδιαχείρισης.

«Αυτά νομίζω είναι απλώς οι ενδείξεις» δήλωσε, και πρόσθεσε: «η ουσία και η παθογένεια έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια τη Δημόσια Διοίκηση και πόσο το κάναμε αναποτελεσματικά».

Τα πιο συμπεράσματα διατυπώθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και του Παντελή Τζωρτζάκη για την παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής που αφορά τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

newsbomb.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου