Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα δέσμια ΠΑΣΟΚ ΝΔ και των ψηφοφόρων τους


Η ελληνική κοινωνία -στο σύνολό της- έχει πλέον την άποψη ότι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα δε γίνονται λόγω... απαγόρευσης από την τρόικα. Ή έστω, σύμφωνα με την άποψη που έχουν οι περισσότεροι, υποτίθεται ότι εφαρμόζεται απαρεγκλίτως ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Κι όμως. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φρόντισαν να αποκαλύψουν ότι προσλήψεις γίνονται!

Το χορό άνοιξε η ΝΔ, με μια δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη.

"Στις διαδοχικές εκθέσεις της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει τον κανόνα μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις.
Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι η πρακτική αυτή αποτελεί βασική αιτία για πρόσθετα επώδυνα μέτρα", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και κατήγγειλε ως "αποκλειστικά υπεύθυνους γι’ αυτό τους κυρίους Βενιζέλο και Ρέππα". Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, "το τελευταίο διάστημα, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν στήσει βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων σε θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης, που μόνο στο Υπουργείο Οικονομικών, από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, φτάνουν τις 800".
Λίγη ώρα μετά, με ανακοίνωση του γραφείου τύπου, το ΠΑΣΟΚ απάντησε στην ειδική ανακοίνωση με την οποία η ΝΔ "κατήγγειλε ρουσφετολογικές προσλήψεις 2.240 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις στα ΕΛΤΑ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στις 12 Μαρτίου, με την ιδιότητά του προφανώς του Υπουργού Οικονομικών".

Με τη σειρά της, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταγγέλει ότι οι προσλήψεις ζητήθηκαν από τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη, στέλεχος πλέον της ΝΔ.

"Επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προφανή ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον Εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην Κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

"Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ", καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου