Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1 Με επεισόδια (Φωτό & βίντεο)




O Ολυμπιακός «πέρασε» διά... πυρός από το ΟΑΚΑ, διεκόπη το «αιώνιο» ντέρμπι των Αθηναίων.

Βαριά τιμωρία της έδρας και αφαίρεση βαθμών στο τρέχον και στο επόμενο πρωτάθλημα περιμένει τον ΠΑΟ



Η εξέλιξη του αγώνος
Αν και το α' ημίχρονο ξεκίνησε με μια σπουδαία ευκαιρία (για τους φιλοξενούμενους), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μόλις στο 2' ο Μιραλάς μπήκε από δεξιά και γύρισε στον Μακούν, που από πολύ κοντά έπιασε άστοχη κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα παίχθηκε κακό ποδόσφαιρο, χωρίς ρυθμό, χωρίς ουσία, με τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους να ενδιαφέρονται περισσότερο να εξουδετερώσει ο ένας τα ατού του άλλου, παρά να αποδώσουν δημιουργικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι που δεν είχαν ούτε μια σημαντική επιθετική προσπάθεια.

Αυτό φυσικά βόλευε τον Ολυμπιακό, που έδειξε να πατά πιο καλά στο γήπεδο και είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 38', όταν σε σύγχιση μέσα στην περιοχή των «πρασίνων», ο Αμπντούν σούταρε πάνω από το δοκάρι.

Με 45 λεπτά καθυστέρηση, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν, ξεκίνησε το β' ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να είναι πιο ορεξάτος, ωστόσο στο πεντάλεπτο (50') και στην πρώτη επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού, ο Αμπντούν με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό έριξε και πάλι τον όποιο ρυθμό είχε πάρει ο αγώνας και τα λεπτά κυλούσαν χωρίς τίποτα το ουσιαστικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν στον Παναθηναϊκό την κατοχή της μπάλας, αλλά είχαν σωστή αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα να κρατάνε εύκολα το προβάδισμα και ο Μέγερι να μετατρέπεται σε... θεατή!

Στο 82' άρχισαν να σκάνε μολότοφ και τότε ο Κάκος μάζεψε τους παίκτες και αποχώρησε από το γήπεδο, για να ακολουθήσουν φωτιές και σπασίματα. Λίγη ώρα μετά, ο διαιτητής από την Κέρκυρα αποφάσισε την οριστική λήξη του αγώνα.








Νωρίτερα...
Απο τη μεριά των οπαδών του ΠΑΟ εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες εναντίον & των παικτών του Ολυμπιακού. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη του ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού.

Έγιναν 57 προσαγωγές και έξι συλλήψεις, ενώ υπήρξαν και τέσσερις τραυματισμοί αστυνομικών.

Οπαδοί του Παναθηναϊκού κατά την ώρα προσέλευσης της αποστολής του Ολυμπιακού εκτόξευσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.


*Με 50 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο.

*Γκολ για τον Ολυμπιακό στο 51ο με τον Αμπντουν  0-1 σκορ




*Νέα και μάλλον οριστική διακοπή του αγώνα στο 83ο λεπτό, λόγω ρίψης αντικειμένων

Βαριά τιμωρία της έδρας και αφαίρεση βαθμών στο τρέχον και στο επόμενο πρωτάθλημα περιμένει τον ΠΑΟ.

Βάσει ΚΑΠ οι Πράσινοι κινδυνεύουν με μηδενισμό, βαρύ χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δυο από το επόμενο.





Ανακοίνωση Αστυνομίας:

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α., οργανωμένες ομάδες προσώπων επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα, μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι επιθέσεις άρχισαν τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και συνεχίσθηκαν αυξομειούμενες μέχρι και την οριστική διακοπή του.


Αρχικά, πολυπληθής οργανωμένη ομάδα προσώπων επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ, φωτοβολίδες, σίδερα, πέτρες καθώς και άλλα αντικείμενα με σκοπό να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Η ομάδα αυτή αποκρούσθηκε με τη διάθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων.

Πριν την έναρξη του αγώνα άτομα που είχαν εισέλθει μετά από έλεγχο σε ορισμένες κερκίδες εξήλθαν από αυτές σπάζοντας τις θύρες επιτιθέμενοι στις αστυνομικές δυνάμεις, ταυτόχρονα με άτομα που ανέμεναν να υποβληθούν σε έλεγχο με αποτέλεσμα να εισέλθουν στις κερκίδες άτομα χωρίς να ελεγχθούν.

Στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου εξωτερικά της αθλητικής εγκατάστασης σημειώνονταν με διάφορες αυξομειώσεις ρίψεις φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ομάδες ατόμων εξήλθαν από κερκίδες του σταδίου, επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και με ρίψη βομβών μολότοφ.

Οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων συνεχίστηκαν και στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, το οποίο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου πενήντα (50) λεπτών. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε εκ νέου με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, σπάζοντας τα κιγκλιδώματα και πετώντας εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές τόσο στις κερκίδες του σταδίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Συνολικά συνελήφθησαν είκοσι τρία (23) άτομα για κατοχή βομβών μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα αθλητικής βίας. Επίσης προσήχθησαν και άλλα πενήντα επτά (57) άτομα.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων και ερευνών κατασχέθηκαν έξω από θύρα τρία (3) δοχεία των 16 λίτρων έκαστο με εύφλεκτο υλικό, τρεις (3) αυτούσιες βόμβες μολότοφ και αρκετά υπολείμματα άλλων, δεκαπέντε (15) βεγγαλικά και κροτίδες, καθώς και ένα σφυρί.

Από τη σφοδρότητα των επιθέσεων τραυματίστηκαν συνολικά είκοσι (20) αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο (2) σοβαρά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα μέτρα που σχεδίασε και έλαβε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, αφορούσαν, πέραν της ίδιας της αθλητικής εγκατάστασης και όλο το αστικό περιβάλλον της Αττικής. Διατέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις σε σταθμούς μεταφοράς, στις διαδρομές, σε χώρους συνάθροισης οπαδών και φιλάθλων, στους χώρους διαμονής και στις διαδρομές μετακίνησης των αθλητικών αποστολών, ενώ εντός και περιφερειακά της αθλητικής εγκατάστασης διατέθηκαν σημαντικές δυνάμεις με ιδιαίτερο προστατευτικό εξοπλισμό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη την αθλητική εγκατάσταση λειτούργησαν με στόχο να αποτρέψουν την οργανωμένη οπαδική βία πολυπληθών ομάδων, σε διάφορα σημεία εντός και εκτός της γηπεδικής εγκατάστασης.

Σημειώνεται ότι, οι δυνάμεις αυτές διατέθηκαν για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα που δεν υπήρχαν φίλαθλοι ή οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας και ήταν σημαντικά αυξημένες σε σχέση με αυτές που διατίθενται για παρόμοιους αγώνες.