Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Α ρε γομάρια, θα κατέβει ο Χριστός & θα σας σταυρώσει όλους


Φοροδιαφυγή με... ράσα

Ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ η φοροδιαφυγή από τις δωρεές-μαϊμού προς εκκλησίες στα Φάρσαλα Λάρισας και καθώς η υπόθεση οδεύει προς το τέλος, πάνω από 45 άτομα φέρονται αναμεμειγμένα σε αυτήν.

Ανάμεσά τους και ιερείς που παρείχαν αποδείξεις για μεγάλα ποσά εικονικών δωρεών, ενώ 2 από αυτούς...
 έχουν τεθεί, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το θέμα, σε διαθεσιμότητα.



Το ιερό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν -μετά από καταγγελίες- οι έλεγχοι των οικονομικών αρχών έφεραν στο φως εικονικές δωρεές επιχειρηματιών και βιομηχάνων σε εκκλησίες και μοναστήρια των Φαρσάλων, με σκοπό να έχουν φοροαπαλλαγές, ενώ ένας από τους εμπλεκόμενους ιερείς έχασε λίγο αργότερα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα και άλλοι δύο ιερείς τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα.

Στελέχη του ΣΔΟΕ που έκαναν τους ελέγχους διαπίστωσαν ότι υπήρχαν βεβαιώσεις με ποσά πολλαπλάσια της δωρεάς, αλλά και αποδείξεις για ποσά που ουδέποτε καταβλήθηκαν. Για παράδειγμα, κάποιος που έδινε 20 ευρώ σε έναν ναό, έπαιρνε απόδειξη για 2.000 ευρώ ή έπαιρνε την απόδειξη χωρίς να έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως βρέθηκε δήλωση φόρου εισοδήματος επιχειρηματία που φέρεται να έχει κάνει δωρεά 40.000 ευρώ σε εκκλησία, αλλά το ποσό δεν βρέθηκε πουθενά. Μεγάλο μέρος των δήθεν δωρεών αυτών δεν είχαν καν καταγραφεί στα βιβλία των ενοριών, ωστόσο κόπηκαν κανονικά βεβαιώσεις και τα χρήματα στην πορεία... έβγαλαν φτερά.


Στη Βουλή

Το θέμα έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τη Βουλή και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε πως βρέθηκαν πλαστές βεβαιώσεις δωρεών στους ιερούς ναούς Αγίας Αικατερίνης, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Σοφίας, όλοι στην επαρχία Φαρσάλων.

- Τριάντα πέντε άτομα είναι τελικά οι κατηγορούμενοι για τις «ιερές μπίζνες» που στήθηκαν γύρω από τη Μονή Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς που βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη και οι οποίοι το τελευταίο διάστημα πέρασαν το κατώφλι του τρίτου Ειδικού Ανακριτή.

Στους κατηγορούμενους για την κομπίνα, ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνονται δύο «πνευματικοί», μοναχοί της Μονής, δύο μοναχές καθώς και τραπεζικοί, συμβολαιογράφοι κ.ά.

Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κατά περίπτωση της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξης, της υπεξαίρεσης κλπ., σε βαθμό κακουργήματος.

To Έθνος



Λεφτά υπάρχουν: Με 7,2 εκατομμύρια ενισχύονται τα κόμματα

Mε 7.720.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς», σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη! Το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί, σύμφωνα με την απόφαση, στο ένα τέταρτο αυτών που καλύπτει το α’ τρίμηνο του 2012.

Το ποσό κατανέμεται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ
ΝΔ 2.429.469
ΚΚΕ 746.737
ΛΑΟΣ 622.748
ΣΥΡΙΖΑ 556.005
Οικολόγοι 257.333

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου