Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ρατσιστές Αλβανοί οι δολοφόνοι ληστές των ηλικιωμένων στην Ηλεία ~ Έκαναν εξαγωγή των κλοπιμαίων με τενεκέδες λαδιού!


Την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση της σπείρας των Αλβανών που λήστευαν ηλικιωμένους στην περιοχή της Τριφυλίας, βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη ενός 33χρονου που έστελνε στην πατρίδα του τενεκέδες με λάδι στον πάτο των οποίων υπήρχαν τα… κλοπιμαία! Τα στοιχεία άλλων άλλων δυο συνεργών του είναι γνωστά και αναζητούνται.

Στην εξιχνίαση των υποθέσεων που είχαν σκορπίσει τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή, οδήγησε η παρατηρητικότητα ενός πολίτη που υποπτεύθηκε ότι κάτι άλλο εκτός από λάδι έκρυβαν τα δοχεία που φορτώνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα στα λεωφορεία προς Αλβανία, από το ίδιο πάντα...
 σημείο στο δρόμο Καλού Νερού –Τσακώνας. Όταν οι άνδρες της Ασφαλείας Καλαμάτας αιφνιδίασαν τον 33χρονο ύποπτο και ερεύνησαν τα δυο πλαστικά δοχεία που φόρτωσε στο λεωφορείο, ανακάλυψαν στον πάτο τους χρυσαφικά από τη λεία της τελευταίας ληστείας!

Από την προανάκριση που ακολούθησε, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ ληστείες με θύματα ηλικιωμένους, που έγιναν μέσα στα σπίτια τους από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι κακοποιοί είχαν χτυπήσει δυο φορές στην περιοχή της Ελαίας και από μια στο Καλό Νερό, το Σιδηρόκαστρο, τις Ράχες, τη Μουριατάδα, το Ροντάκι και την Αγριλιά Τριφυλίας. Κρατούσαν τα χρήματα, αλλά για να μην εντοπιστούν αν διακινούσαν τα χρυσαφικά στην Ελλάδα, είχαν σκεφτεί να τα στέλνουν καμουφλαρισμένα σε συνεργούς τους στην Αλβανία! Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.


Εξαρθρώθηκε Εγκληματική Ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στη Μεσσηνία.

Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) ληστείες, ενώ συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) άτομα, μέλη της ομάδας, τα οποία αναζητούνται.
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας και του Κοπανακίου Μεσσηνίας.
Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί Όπλων.

Συνελήφθη, κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης της κας Ανακρίτριας Κυπαρισσίας, ένας (1) 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται άλλα δύο (2) άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μαζί με τους άλλους δύο (2), είχαν διαπράξει στις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου του 2011 και στις αρχές του μηνός Μαρτίου του τρέχοντος έτους, τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών σε οικίες:

Την (03-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Καλό Νερό Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με τη χρήση ξύλινων ροπάλων, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, έγγραφα, καθώς και χρυσαφικά.

Την (05-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και έγγραφα.

Την (09-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στις Ράχες Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με τη χρήση ξύλινου ροπάλου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, καθώς και χρυσαφικά.

Την (10-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Μουριατάδα Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Την (11-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελαία Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, τον ακινητοποίησαν με τη χρήση κατσαβιδιού και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Την (05-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ροντάκι Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών και αφού τραυμάτισαν με τη χρήση ξύλινου ροπάλου το σύζυγο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.

Την (06-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Αγριλιά Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμεναν δύο (2) ημεδαπές, τις ακινητοποίησαν με τη χρήση μαχαιριού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Την (07-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελαία Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, τους ακινητοποίησαν με χρήση ξύλινου ροπάλου και μαχαιριού και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.

Επιπλέον, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο είχαν αποκρύψει οι δράστες μέσα σε πλαστική σακούλα και το είχαν τοποθετήσει εντός πλαστικού δοχείου λαδιού και αποδόθηκε στους παθόντες.

Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στην κα. Ανακρίτρια Κυπαρισσίας.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου