Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τους λήστεψαν οι "φίλοι" ~ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ +Λάθρο-news


Γνωστοί των θυμάτων οι Αλβανοί δράστες δυο ληστειών στο Βόλο!

Η ίδια σπείρα Αλβανών κακοποιών κρυβόταν πίσω από τις ληστείες δυο επιχειρηματιών που αναστάτωσαν το Βόλο πριν από δέκα και επτά ημέρες. Μάλιστα, ένα από τα μέλη της εργαζόταν στην επιχείρηση του ενός θύματος και ένα άλλο… διασκέδαζε με τον δεύτερο επιχειρηματία, αντλώντας έτσι πληροφορίες για τις κινήσεις τους και τα ποσά που μετέφεραν!


Τα κοινά σημεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί στις δυο υποθέσεις, τους οδήγησαν σε έναν 23χρονο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι οργάνωσε τη ληστεία σε βάρος ενός 29χρονου ιχθυέμπορου στο ψαράδικο του οποίου εργαζόταν περιστασιακά! Στις 24 Μαρτίου, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων ενώ όταν έβγαινε από το σπίτι του στη Νέα Δημητριάδα για να πάει στην Ιχθυαγορά και του άρπαξαν 8.000 ευρώ.

Μαζί με το νεαρό Αλβανό στη ληστεία, ήταν ένας άλλος 23χρονος ομοεθνής του που είχε οργανώσει τη δεύτερη ληστεία, με θύμα τον 52χρονο ιδιοκτήτη του ουζερί με τον οποίο συχνά διασκέδαζε μαζί! Στις 27 Μαρτίου τον ακινητοποίησαν έξω από το σπίτι του στην περιοχή του νοσοκομείου και τον υποχρέωσαν να τους πάει στο διαμέρισμά του, όπου χτύπησαν τον ίδιο και την 51χρονη σύζυγό του και άρπαξαν 80.000 ευρώ και ένα κόσμημα!

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν 2.600 ευρώ και 200 δολάρια που αποδόθηκαν στα θύματα. Οι δυο νεαροί που βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Βόλου. Όμως, οι αστυνομικοί αναζητούν άλλους δυο ομοεθνείς τους ηλικίας 20 και 23 χρόνων που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα και συμμετείχαν στις δύο ληστείες, ενώ ερευνούν αν η σπείρα έχει διαπράξει άλλες ληστείες στην περιοχή.


Ήθελαν παγωτό και πήραν όλο το… ψυγείο!


Μέσα στη νύχτα τους έπιασε η όρεξη να φάνε παγωτό, αλλά το μίνι μάρκετ ήταν κλειστό. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους δυο νεαρούς τσιγγάνους -ο ένας, μάλιστα, ανήλικος- να «βουτήξουν» ολόκληρο το… ψυγείο που περιείχε γύρω στα 1.000 παγωτά αξίας 1.500 ευρώ!

Οι αστυνομικοί έβαλαν τα… γέλια όταν είδαν τους δυο δράστες ηλικίας 15 και 18 χρόνων να σέρνουν στο δρόμο το ψυγείο! Φυσικά, τους συνέλαβαν αμέσως πριν προλάβουν να δοκιμάσουν ούτε ένα από τα παγωτά που περιείχε και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου. Δυστυχώς, δεν είναι πρώτοι αλλά ούτε και οι τελευταίοι που συλλαμβάνονται ενώ κλέβουν από τα καταστήματα της πόλης.

Δύο άλλοι 18χρονοι τσιγγάνοι συνελήφθησαν για την διάρρηξη στο κατάστημα ενός 31χρονου στο Αγρίνιο, από το οποίο έκλεψαν προχθές 900 ευρώ. Μαζί τους ήταν και δυο ανήλικοι ηλικίας 17 και 15 χρόνων που αναζητούνται. Οι τέσσερις δράστες ομολόγησαν ότι στις 24 Μαρτίου είχαν κλέψει μια χρυσή αλυσίδα και έναν χρυσό σταυρό αξίας 200 ευρώ από μια 86χρονη και μια χρυσή αλυσίδα με χρυσό κόσμημα αξίας 1.000 ευρώ από μια 78χρονη γυναίκα! Παράλληλα, ο ένας 18χρόνος είχε κλέψει ένα… σιδερένιο τραπέζι και τρείς καρέκλες από το μπαλκόνι του σπιτιού μιας 43χρονης!

 

Είχαν και χάρτη με τα σπίτια που λήστευαν

Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 2 Γεωργιανούς ηλικίας 29 και 32 ετών στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, καθώς εντόπισαν πλήθος χρυσαφικών, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικών εργαλείων.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Ομονοίας προέκυψε ότι οι δύο άντρες είχαν συγκροτήσει ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο διέπραξαν 6 διαρρήξεις σε οικίες στην Αγία Παρασκευή και στο κέντρο της Αθήνας, από όπου είχαν αφαιρέσει τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους βρέθηκε επίσης χάρτης της Αθήνας, στον οποίο ήταν προσημειωμένα διάφορα σημεία και οδοί, μεταξύ των οποίων και οι διευθύνσεις των 6 σπιτιών που διέρρηξαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Βουλγάρα έκλεβε καλλυντικά και άρπαζε τσάντες!

Όπου έβρισκε ευκαιρία χτυπούσε μια νεαρή αλλοδαπή «μακρυχέρα» κατά τη διάρκεια της… περιοδείας της στα καταστήματα της Καλαμάτας! Μέσα σε λίγη ώρα, πρόλαβε και έκανε τέσσερις κλοπές λεία εμπορεύματα, αλλά το μοιραίο λάθος της ήταν ότι προσπάθησε να κλέψει και μια τσάντα!

Η 31χρονη Βουλγάρα έγινε αντιληπτή τη στιγμή που άρπαζε μέσα σε ένα φαρμακείο την τσάντα μιας 21χρονης πελάτισσας μέσα στην οποία υπήρχαν 150 ευρώ. Η κοπέλα βγήκε φωνάζοντας στο δρόμο για να καταδιώξει την δράστιδα, που εντοπίστηκε αμέσως από περίπολο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθη. Μέσα στην τσάντα του θύματός της είχε βάλει και άλλα κλοπιμαία!

Έτσι αποκαλύφθηκε ότι προλάβει να σουφρώσει διάφορα εμπορεύματα και από το φαρμακείο, όσο έψαχνε ευκαιρία να αρπάξει την τσάντα της κοπέλας! Στην κατοχή της αλλοδαπής βρέθηκαν ακόμη καλλυντικά και γυναικεία αξεσουάρ, τα οποία είχε κλέψει από άλλα δυο καταστήματα! Έτσι, η 31χρονη Βουλγάρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.



Σπείρα γυναικών προσπάθησε να φύγει από την Κύπρο με μεγάλες ποσότητες κλοπιμαίων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον τριών γυναικών αρμενικής καταγωγής και ενός Κύπριου, επίσης, αρμενικής καταγωγής, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κλοπής και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Οι τέσσερις γυναίκες συνελήφθηκαν από την Αστυνομία χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας όταν κατά τη διαδικασία ελέγχου ενώ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν για την Αρμενία, εντοπίστηκε στις αποσκευές τους μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, αρωμάτων, ηλεκτρικών ειδών, ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου δήλωσε ότι ''χθες αργά το απόγευμα παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας 83χρονη, η οποία θα ταξίδευε στη χώρα της. Υστερα από έλεγχο που έγινε από γυναίκα αστυφύλακα που βρισκόταν καθήκον στο σημείο ελέγχου αποσκευών, εντοπίστηκε στην κατοχή τους, επιμελώς κρυμμένη ποσότητα χρυσαφικών''.

Πρόσθεσε ότι ανακρινόμενη η ύποπτη δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση των χρυσαφικών, ενώ κατονόμασε ακόμα δύο γυναίκες, μία 24χρονη και μία 36χρονη ομοεθνείς της, ότι την προμήθευσαν με τα χρυσαφικά.

''Από έλεγχο που ακολούθησε σε μεγάλο αριθμό αποσκευών, που ανήκαν τόσο στην 83χρονη όσο και στις άλλες δύο γυναίκες, που εντοπίστηκαν στο χώρο του αεροδρομίου, διαφάνηκε ότι σ' αυτές υπήρχε μεγάλος αριθμός αρωμάτων, γυαλιών ηλίου, ειδών ένδυσης και ηλεκτρικών συσκευών στα οποία αναγράφονταν οι τιμές πώλησης, καθώς και τα καταστήματα προέλευσης τους'' είπε.

Σημείωσε ότι ''τόσο η 83χρονη όσο και οι άλλες δύο γυναίκες συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης για αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κλοπής και παράνομης κατοχής περιουσίας. Επίσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον Κύπριου, αρμενικής καταγωγής, 41χρόνων ο οποίος συνελήφθη για τα ίδια αδικήματα''.
Οι τέσσερις ύποπτοι ανακρινόμενοι αρνούνται την διάπραξη των αδικημάτων και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης τους.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ακόμα ότι ''το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση στα αδικήματα κλοπής από πρόσωπο. Συγκεκριμένα, επιτήδειοι πλησιάζουν ανυποψίαστους πολίτες σε πολυσύχναστα σημεία, όπως καταστήματα, εκκλησίες, νοσοκομεία και άλλους χώρους και με περίτεχνο τρόπο κλέβουν από τις τσάντες τους τα πορτοφόλια ή άλλα αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους''.

Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση στο κοινό να είναι πολύ προσεκτικό, να μην μεταφέρει μαζί του αντικείμενα αξίας ή μεγάλα χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ειδικά σε χώρους όπου υπάρχουν συγκεντρωμένα πολλά άτομα.



Βιάστηκαν να λιώσουν τα καλώδια που έκλεψαν

Μπήκαν και οι Αφγανοί στο «κυνήγι» του χαλκού, αλλά δεν έμαθαν ακόμη καλά τα… κόλπα! Κάπως έτσι την έπαθαν δυο από αυτούς που διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις ενός παλιού και ανενεργού εργοστασίου που ανήκει στον δήμο της Πάτρας και έκλεψαν καλώδια, αλλά προσπάθησαν να τα λιώσουν επί τόπου!
Οι καπνοί που έβγαιναν από τον χώρο δεν πέρασαν απαρατήρητοι από τον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου, ο οποίος έτρεξε να δει τι είχε συμβεί φοβούμενος το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Μόλις τον είδαν οι δυο αλλοδαποί, τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας τα καλώδια που είχαν αρχίσει να καίνε για να βγάλουν τον χαλκό που περιείχαν.

Άνδρες της Ασφαλείας κατάφεραν συλλάβουν σε μικρή απόσταση τον ένα από τους δυο Αφγανούς ηλικίας 22 χρόνων, ενώ ο συνεργός του πρόλαβε και διέφυγε. Στο παλιό εργοστάσιο βρέθηκαν τα καλώδια βάρους 120 κιλών και αξίας 460 ευρώ που είχαν ξηλώσει. Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.

Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου