Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πρέπει να επενδύσουμε σε φυλακές


Το πάρτι της διαφθοράς και λεηλασίας του ελληνικού κράτος καλά κρατεί εδώ και αρκετά χρόνια. Μόλις τώρα όμως άρχισε και φανερώνεται η πραγματική διάσταση αυτής της λεηλασίας.

Λίγο πολύ, όλοι μας ξέραμε ότι υπήρχε αυτή η διαφθορά... την νιώθαμε, την μυρίζαμε και την ακούγαμε. Όταν όμως κάποιος τολμούσε να πει ότι υπάρχει αυτή η διαφθορά, έβγαιναν κάποιοι άλλοι να τον φάνε και να του ζητήσουν να το αποδείξει. Οι ίδιοι οι κλέφτες πολλές φορές τολμούσαν να κάνουν αγωγές, στο όνομα ότι κάποιος τους είπε κλέφτη.

Στον ΕΛΓΑ λοιπόν ακούσαμε ότι περίπου 1.500 άτομα έχουν πάρει από 150.000 – 750.000 ευρώ σε αποζημιώσεις - μαϊμού τα τελευταία τρία χρόνια.

Μάλιστα, τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για αυτές τις αποζημιώσεις συντάσσονταν σε βουλευτικά γραφεία!!!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που δεν έχουμε αγροτική παραγωγή. Όταν πληρώνεται κάποιος για να κάνει... τίποτα, για ποιο λόγο να δουλέψει; Όταν κάποιος κάνει περισσότερα λεφτά από τις επιδοτήσεις και τις μαϊμού αποζημιώσεις, χαζός είναι να δουλέψει; Για ποιο λόγο ορισμένοι να δουλεύουν και να παράγουν, όταν μπορούν να κάνουν περισσότερα λεφτά συμπληρώνοντας μια αίτηση για μια εικονική αποζημίωση;

Επόμενο είναι να πουλάνε ντομάτες οι Ολλανδοί στα ράφια του νομού Ηλείας.

Που πήγαν όλοι αυτοί που έκλειναν τους δρόμους και απαιτούσαν 500 εκατ. ευρώ πριν μερικά χρόνια, στο όνομα του ότι τα δικαιούνται; Και που είναι οι πολιτικοί παρατρεχάμενοι που τους υποστήριζαν; Που είναι τώρα οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, που απαιτούσαν να τους δώσουμε αυτά τα 500 εκατ. ευρώ;

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν φεσώσει το ελληνικό κράτος με 4 δισ. ευρώ, αλλά κανένας δεν δίνει ονόματα; Και ποιοι είναι αυτοί που δεν δίνουν ονόματα; Με τι δικαίωμα δεν δίνουν ονόματα;

Ολόκληρη φασαρία έγινε για 10 ολόκληρες μέρες για ένα εκατομμύριο που δεν ήταν καν κλεμμένο και δεν δίνουμε ονόματα για 4 δισ. ευρώ;;
Ερώτηση: Αν ο ΕΛΓΑ ήταν ιδιωτικός θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι απάτες; Αν οι αγρότες θέλουν να ασφαλίσουν την αγροτική τους παραγωγή, ο μοναδικός τρόπος είναι να αναλάβει αυτή την ασφάλιση ο ιδιωτικός τομέας.

Δεν χρειαζόμαστε τον ΕΛΓΑ. Τον ΕΛΓΑ θα πρέπει να τον κλείσουμε αύριο το πρωί και να αντικατασταθεί από ασφαλιστικές εταιρείες που θέλουν να πουλήσουν αγροτική ασφάλεια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλού. Αν δεν υπάρχουν, καλό είναι να ξεκινήσει αυτή η δουλειά από την Ελλάδα.

Αν είναι στο όνομα του να έχουμε αγροτική ασφάλιση, να μας κοστίζει η ασφάλιση περισσότερο από την ίδια την παραγωγή, να μας λείπει το βύσσινο και ίσως καλά κάνουμε που αγοράζουμε ντομάτες από τους Ολλανδούς.

Αν είμαστε τόσο άχρηστοι που δεν μπορούμε να φτιάξουμε έναν οργανισμό που να μπορεί να ελέγχει και να επαληθεύει τι πληρώνει, τότε ίσως δεν θα πρέπει να υπάρχει.

Όχι μόνο θα πρέπει να αποκαλυφτούν τα ονόματα όλων αυτών που πήραν αυτά τα λεφτά, όχι μόνο θα πρέπει να επιστραφούν, αλλά θα πρέπει να αποκαλυφτούν και οι βουλευτές των περιοχών αυτών, αλλά και ποιοι έκαναν τις μελέτες για αυτές τις αποζημιώσεις.

Επίσης, προτείνω με κονδύλια του ΕΣΠΑ να φτιάξουμε μια φυλακή χωρητικότητας 10.000 ατόμων, διότι και σε αυτό υστερούμε. Έχουμε από τα μικρότερα ποσοστά πληθυσμού στη φυλακή στο δυτικό κόσμο. Όχι όμως διότι δεν διαπράττονται εγκλήματα (διαπράττονται με το παραπάνω), αλλά διότι δεν έχουμε τα λεφτά να συντηρούμε την επιπλέον χωρητικότητα.

Και έτσι όπως βλέπω τα πράγματα αγαπητέ αναγνώστη, συμφέρει να πληρώνουμε να έχουμε ορισμένους στη φυλακή, παρά να είναι ελεύθεροι.

Γιώργος Καισάριος ~  george.kesarios@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου